跳至

首頁
45678...61

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章

原文章由 Web 於 08-9-10 09:11 發表
簡介會 : 通常係(呢兩.三個星期六,起碼有十間學校有簡介會,所以我都係揀黎去)

面試: 
聖瑪加利:閒日都有
陳守仁:星期六.日
圓玄:儘量星期六

報名:學校辦公時間交表

...

咁d直資你面左試未呀

男爵府

早!

見左聖瑪加利, 我估應該唔得, 因為囡囡話佢唔識讀d字及答問題.

另, 李宗德的小一簡介會安排在報名申請截止的當天, 佢對自己好有信心?

侯爵府

好媽媽勳章

原文章由 Web 於 08-9-11 08:55 發表
早!

見左聖瑪加利, 我估應該唔得, 因為囡囡話佢唔識讀d字及答問題.

另, 李宗德的小一簡介會安排在報名申請截止的當天, 佢對自己好有信心?

乜唔係一齊入去in既咩?另,女女當天著咩衫去呀?有冇著校服去?聞說小朋友著校服去面試會有好印象分,唔知係咪呢?
咁幾時知得唔得呀?我都鄧你好緊張呢....
李宗德女女有信心d?why??

男爵府

首輪面試通常都係只見小朋友, 所以d人話性格開朗, 活潑的小朋友會比較著數.

囡囡果日著裙(但唔係校裙), 現場無見其他小朋友著校服喎.

10月底應該知得唔得.

我係話李宗德對自己的口碑有信心, d家長唔駛睇都會報.

原文章由 子峰mama 於 08-9-11 09:42 發表

乜唔係一齊入去in既咩?另,女女當天著咩衫去呀?有冇著校服去?聞說小朋友著校服去面試會有好印象分,唔知係咪呢?
咁幾時知得唔得呀?我都鄧你好緊張呢....
李宗德女女有信心d?why?? ...

侯爵府

好媽媽勳章

原文章由 Web 於 08-9-11 10:37 發表
首輪面試通常都係只見小朋友, 所以d人話性格開朗, 活潑的小朋友會比較著數.

囡囡果日著裙(但唔係校裙), 現場無見其他小朋友著校服喎.

10月底應該知得唔得.

我係話李宗德對自己的口碑有信心, d家長唔駛睇都會報.
...

咁即係要面2輪試??
10月底先知,咁大抽獎又幾時?等我mark低佢先
其實李宗德都好多人爭,唔到佢冇信心啦,睇黎其實入直資都唔係易事,good luck啦,不過03~04年出生率低,希望爭既人少d....

侯爵府

好媽媽勳章

teddy梗係埋頭埋惱整燈籠啦...

男爵府

要有機至會有第2輪面試架.

自行申請派位會於24/11/08(如果無記錯)有結果, 大抽獎就要等出年6月. 你mark低黎做mug? 到出年Kobe申請果時, 都未必係果個日期.

個個家長都諗住出生率低可以博一博, 所以重爭得厲害

原文章由 子峰mama 於 08-9-11 11:30 發表

咁即係要面2輪試??
10月底先知,咁大抽獎又幾時?等我mark低佢先
其實李宗德都好多人爭,唔到佢冇信心啦,睇黎其實入直資都唔係易事,good luck啦,不過03~04年出生率低,希望爭既人少d.... ...

男爵府

唔知係咪咬住個甜筒黎整

原文章由 子峰mama 於 08-9-11 11:31 發表

侯爵府

好媽媽勳章

原文章由 Web 於 08-9-11 12:00 發表
唔知係咪咬住個甜筒黎整

侯爵府

好媽媽勳章

原文章由 Web 於 08-9-11 11:59 發表
要有機至會有第2輪面試架.

自行申請派位會於24/11/08(如果無記錯)有結果, 大抽獎就要等出年6月. 你mark低黎做mug? 到出年Kobe申請果時, 都未必係果個日期.

個個家長都諗住出生率低可以博一博, 所以重爭得厲害:waha ...

咁如果直資衰左係咪都可以叩門呢?
我知日期會唔一樣,但都接近果d月份架啦,等我知大約咩時間做d咩嘛,唉,呢2晚失眠,合埋對眼2個幾鐘都瞓唔著,不停咁諗簡學校既問題,我知未有耐到我,但真係控制唔到,依家已經咁,真係唔敢想像出年緊張成點....

侯爵府

好媽媽勳章

web
仲有一個問題呀,咁係咪如果o係直資方面未回應收唔收之前,係未到期遞表申請大抽獎架?

男爵府

好一個問題媽媽

小一入學統籌辦法: http://chsc.edb.hkedcity.net/primary/
http://www.edb.gov.hk/FileManager/TC/Content_1511/poa%20lft%202009%20c.pdf

直資亦會在公布自行收生結果的前後通知你.

如果直資收你, 你就要於政府小一登記的限期前決定揀直資還是官/官津小(如果你咁好彩, 心儀的官/官津小收你). 如果直資及官/官津小都失敗, 就參加大抽獎(而直資於6月左右會有第二輪收生計劃).
你而家都咁緊張, 好難至捱到後年6月

原文章由 子峰mama 於 08-9-11 14:14 發表
web
仲有一個問題呀,咁係咪如果o係直資方面未回應收唔收之前,係未到期遞表申請大抽獎架?

侯爵府

好媽媽勳章

原文章由 Web 於 08-9-11 15:32 發表
好一個問題媽媽

小一入學統籌辦法: http://chsc.edb.hkedcity.net/primary/
http://www.edb.gov.hk/FileManager/TC/Content_1511/poa%20lft%202009%20c.pdf

直資亦會在公布自行收生結果的前後通知你.
...

唔係一個,係2個,我只係排弟2,teddy排弟1.....
希望你唔好覺得我地煩啦... 咩都唔識,就唯有問題啦... 其實仲有好多野想問,不過依家唔敢問喇...

男爵府

我都係知幾多講幾多, 教錯你我唔負責架

原文章由 子峰mama 於 08-9-11 15:55 發表

唔係一個,係2個,我只係排弟2,teddy排弟1.....
希望你唔好覺得我地煩啦... 咩都唔識,就唯有問題啦... 其實仲有好多野想問,不過依家唔敢問喇... ...

侯爵府

好媽媽勳章

原文章由 Web 於 08-9-11 16:01 發表
我都係知幾多講幾多, 教錯你我唔負責架

咁信半成夠未

男爵府

夠晒啦, 你信我一成都死, 咁你而家最多都係半生不死

原文章由 子峰mama 於 08-9-11 16:07 發表

咁信半成夠未

子爵府

thanks!! 不過都未必有時間去呀
原文章由 Web 於 08-9-10 08:53 發表
早晨!

yiubb,

更正: 個嘉年華會係10:30am - 4:00pm

子峰媽媽,

都係無你份

子爵府

1k/mth又真係幾抵wor
原文章由 Web 於 08-9-10 09:02 發表
學校同巴士站好近. 如果返學, 落左車過對面馬路就係, 如果放學, 就連馬路都唔駛過. 學費大約HK$1,000/mth, 直資嚟講係超抵. 但由於係舊校舍, 所以學校設置會不及天水圍的千禧校舍(即無大操場, 無咁多多功能課室等). ...

子爵府

:;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp:
原文章由 子峰mama 於 08-9-11 11:31 發表

子爵府

:;pppp: :;pppp:

剛剛先食完
原文章由 Web 於 08-9-11 12:00 發表
唔知係咪咬住個甜筒黎整

首頁
45678...61

尾頁

跳至