跳至

首頁
23456...8

尾頁

大宅

原文章由 軒媽咪 於 08-9-26 17:35 發表

咁出年返左學後, 妳可以輕鬆好多啦.

會否輕鬆真喺唔知...因為街市買菜ee話返咗學又要話放學...都唔會輕鬆得好多喎... 真喺好鬼氣餒
王菀之年度創作專輯《On Wings Of Time (CD+DVD) 》現已上市
請支持正版...請支持唱作女皇
(隻碟要煲架--不是放落個煲道煲...)
click入去試聽下..月亮說
飯婦人Blog

子爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章

想請問校褸是否一定要買呢? 因為,覺得唔夠暖呀...所以,只買了夾棉褸......添記職員話學校未夠凍係唔可以著夾棉褸,平時只可著校外褸,是不是呢?
另外,天氣太凍,可以著羽絨嗎?顏色有什麼規定呢? 謝謝

大宅

原文章由 yuyumon 於 08-9-27 23:48 發表
想請問校褸是否一定要買呢? 因為,覺得唔夠暖呀...所以,只買了夾棉褸......添記職員話學校未夠凍係唔可以著夾棉褸,平時只可著校外褸,是不是呢?
另外,天氣太凍,可以著羽絨嗎?顏色有什麼規定呢? 謝謝 ...

今年就唔知學校有冇改制......上年我問過家教會的人..是但買一件就得架啦......我就冇買校褸架(我囝本身唔著校褸質地嘢)...只買夾棉褸..如果冇咁冷就穿綠色冷外套,,,加白色外套...
喺喱道先講...添記成鬼日坤人架...上年我話要校服本身size要大一個碼...佢就唔好咁大件...好浪架...好啦...要咗arm..size...返到屋再試...條褲去到腳眼落少少..再穿鞋..腳眼上... 之後拿返去佢公司換...排幾鬼內呀...以後都唔信添記啲人講嘢..
羽絨我都冇...因為唔見有人著...但其實呢夾棉都好頂得...
太冷時...你可以...
內衣....蹲領衫....羊毛底...校服...綠色冷外套.....夾棉....好足夠...
如果你有買領巾咪用埋佢...學校唔比用其他喎...除非返到學校門前除咗冇問題...我建議不用...好危險囉..領巾...

[ 本文章最後由 alvinchanmama 於 08-9-29 17:20 編輯 ]
王菀之年度創作專輯《On Wings Of Time (CD+DVD) 》現已上市
飯婦人Blog

子爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章

真係唔該晒alvinchanmama詳細解答呀
我囡又係唔鐘意件校褸,要件棉褸WOR,但要訂呀..S 碼都好大件咁,成個呆佬拜壽咁款..

原文章由 alvinchanmama 於 08-9-29 17:12 發表

今年就唔知學校有冇改制......上年我問過家教會的人..是但買一件就得架啦......我就冇買校褸架(我囝本身唔著校褸質地嘢)...只買夾棉褸..如果冇咁冷就穿綠色冷外套,,,加白色外套...
喺喱道先講...添記成鬼日坤人架.. ...

大宅

原文章由 yuyumon 於 08-9-29 18:12 發表
真係唔該晒alvinchanmama詳細解答呀
我囡又係唔鐘意件校褸,要件棉褸WOR,但要訂呀..S 碼都好大件咁,成個呆佬拜壽咁款..

喺呀件夾褸真喺好大件....我件都好似喺S..我囝穿...都要摺袖...最好穿3年就最完美啦...
校褸就FIT啲...但老套囉...
飯婦人Blog

複式洋房

我都冇買校褸.
我琴日請假伴囝去左學童保健, 後順便約埋近日的奶粉事件.

大宅

原文章由 軒媽咪 於 08-9-30 14:52 發表
我都冇買校褸.
我琴日請假伴囝去左學童保健, 後順便約埋近日的奶粉事件.

可以架...你喺同學校駕車一齊去..定自行去呀...因為個囝都話叫我去果邊找佢喎...但我無彩佢...
飯婦人Blog

複式洋房

原文章由 alvinchanmama 於 08-9-30 15:00 發表

可以架...你喺同學校駕車一齊去..定自行去呀...因為個囝都話叫我去果邊找佢喎...但我無彩佢...

係自己去果度找佢.

大宅

今日bad day...唔記得比錢個囝交補充費...又唔記帶吃飯張咭...
飯婦人Blog

複式洋房

原文章由 alvinchanmama 於 08-10-2 14:16 發表
今日bad day...唔記得比錢個囝交補充費...又唔記帶吃飯張咭...

點解咁無記性呀?
係咪放假放得太開心呢?

大宅

錢我真喺忘記咗...都喺校車啲媽媽傾開又要交幾多錢先記起....級級唔同價錢架...
佢地重話應該暑假前派書....
飯咭因為個衰拿出來睇...放在喺枱面...我送完去搭車先發現...
原文章由 軒媽咪 於 08-10-2 14:52 發表

點解咁無記性呀?
係咪放假放得太開心呢?
飯婦人Blog

複式洋房

係呀, 我都覺得點解唔係暑假前派書?
好多學校都派左先.
另外我發覺有時啲午餐和自己選的不一樣?

大宅

原文章由 軒媽咪 於 08-10-3 09:37 發表
係呀, 我都覺得點解唔係暑假前派書?
好多學校都派左先.
另外我發覺有時啲午餐和自己選的不一樣?

有咁事...我囝都冇同我講過喎...會不當天啲餸唔太靚.....選用其他材料...定比錯飯盒呀....
你個囝有冇同你講今日默英文呀..
因為手冊寫本來喺8/10默..昨日個囝又話今日默...攪到好亂呀...之前2日又沒有預默..本來星期一...但去咗保健冇默...之後改8號....我大失預算....因為昨阿囝游水最後一堂...
.預默成績麻麻...
飯婦人Blog

複式洋房

原文章由 alvinchanmama 於 08-10-3 10:18 發表

有咁事...我囝都冇同我講過喎...會不當天啲餸唔太靚.....選用其他材料...定比錯飯盒呀....
你個囝有冇同你講今日默英文呀..
因為手冊寫本來喺8/10默..昨日個囝又話今日默...攪到好亂呀...之前2日又沒有預默..本來星 ...

我覺得因上次颱風, 所以亂了.
另外我都想知颱風果日同埋16/10-17/10啲飯錢點樣呢?

我囝話今日默英默, 本來是29/9默, 我都覺得好亂呀.
但係平時都冇預默架?

大宅

原文章由 軒媽咪 於 08-10-3 15:30 發表

我覺得因上次颱風, 所以亂了.
另外我都想知颱風果日同埋16/10-17/10啲飯錢點樣呢?

我囝話今日默英默, 本來是29/9默, 我都覺得好亂呀.
但係平時都冇預默架? ...

你唔提...我差點都忘了飯盒事件添...
我囝要架...唔迫下佢...唔掂架...放個假比番晒先生囉...
飯婦人Blog

複式洋房

原文章由 alvinchanmama 於 08-10-3 16:45 發表

你唔提...我差點都忘了飯盒事件添...
我囝要架...唔迫下佢...唔掂架...放個假比番晒先生囉...

哦! 原來妳話自己同佢預默,
我唔會左老師同佢地預默.

大宅

原文章由 軒媽咪 於 08-10-3 17:36 發表

哦! 原來妳話自己同佢預默,
我唔會左老師同佢地預默.

老師邊會咁做呀....甚至留校補課啲小朋友都不會幫溫默書....只靠家長...補習老師...
飯婦人Blog

複式洋房

hi 早晨婷烽媽,
妳囝有冇講今日要默英默呀?
星期五先默完第三課, 星期一要默第四課, 真神奇?
我問囝會不會你自己搞錯呀, 佢話無搞錯呀?

大宅

原文章由 軒媽咪 於 08-10-6 09:14 發表
hi 早晨婷烽媽,
妳囝有冇講今日要默英默呀?
星期五先默完第三課, 星期一要默第四課, 真神奇?
我問囝會不會你自己搞錯呀, 佢話無搞錯呀?

唔喺呀...放完假先默...即喺8/10
喺呀因為上去咗學童保健麻...本來我囝話8/10一次過默晒2課..後尾咪.改咗...3/10.unit 2.....8/10就默unit 3囉
3/10個場dict衰咗
sorry...依加先覆你...
飯婦人Blog

複式洋房

原文章由 alvinchanmama 於 08-10-6 17:08 發表

唔喺呀...放完假先默...即喺8/10
喺呀因為上去咗學童保健麻...本來我囝話8/10一次過默晒2課..後尾咪.改咗...3/10.unit 2.....8/10就默unit 3囉
3/10個場dict衰咗
sorry...依加先覆你... ...

吓! 我囝依家就話13/10默中默, 14/10默英默, 真係混亂到依家都唔知究竟係邊日?
另外我係話默unit 4?

首頁
23456...8

尾頁

跳至