跳至

首頁
34567...8

尾頁

大宅

原文章由 軒媽咪 於 08-10-8 09:24 發表

吓! 我囝依家就話13/10默中默, 14/10默英默, 真係混亂到依家都唔知究竟係邊日?
另外我係話默unit 4?

咁我見佢本手冊..今日默英文...以下11句
It is cloudy and warm today.
There are some totmatoes and eggs in the fridge.
Do you like mushroom?
下星期唔知邊一日默中文...
默邊道唔知(冇圈到)...+詞語+多元化..
14/10默邊道...真喺唔知...我諗問一陣間問下個囝先...

先回覆你..
unit4..好似未派dict紙喎..但又派咗張細張共3個unit

[ 本文章最後由 alvinchanmama 於 08-10-8 15:32 編輯 ]
王菀之年度創作專輯《On Wings Of Time (CD+DVD) 》現已上市
請支持正版...請支持唱作女皇
(隻碟要煲架--不是放落個煲道煲...)
click入去試聽下..月亮說
飯婦人Blog

複式洋房

原文章由 alvinchanmama 於 08-10-8 15:28 發表

咁我見佢本手冊..今日默英文...以下11句
It is cloudy and warm today.
There are some totmatoes and eggs in the fridge.
Do you like mushroom?
下星期唔知邊一日默中文...
默邊道唔知(冇圈到)...+詞語+多元化.. ...

sorry, 我唸係我攪錯了, 係unit 3.

吓係今日咩我地琴日冇溫過呀.

複式洋房

我囝剛放學, 佢話今日冇默英文.
佢話13/10默中默, 14/10默英默.
中默範圍(詞語+多元)
芵默範圍(unit 3 + 多元)

大宅

原文章由 軒媽咪 於 08-10-8 15:47 發表

sorry, 我唸係我攪錯了, 係unit 3.

吓係今日咩我地琴日冇溫過呀.

放心...今日冇默呀..
但我囝話18/10先默喎..果日喺星期六喎 ...我諗都喺13/10默中文..14/10默英文啦...因為手冊時間表喺咁列明麻..

你知不道中文喺默邊一頁....你有冇範圍...我冇...我囝冇括回來

[ 本文章最後由 alvinchanmama 於 08-10-8 16:20 編輯 ]

王菀之年度創作專輯《On Wings Of Time (CD+DVD) 》現已上市
飯婦人Blog

複式洋房

原文章由 alvinchanmama 於 08-10-8 16:18 發表

放心...今日冇默呀..
但我囝話18/10先默喎..果日喺星期六喎 ...我諗都喺13/10默中文..14/10默英文啦...因為手冊時間表喺咁列明麻..

你知不道中文喺默邊一頁....你有冇範圍...我冇...我囝冇括回來 ...

我已寫了範圍, 睇到未.

大宅

原文章由 軒媽咪 於 08-10-8 16:51 發表

我已寫了範圍, 睇到未.

咁即是默詞語和多元化...
課文不用默呀....
飯婦人Blog

複式洋房

原文章由 alvinchanmama 於 08-10-8 17:14 發表

咁即是默詞語和多元化...
課文不用默呀....

我囝係咁講呀.

大宅

軒媽
你有冇給小朋友去補習..或功課輔導呀..
飯婦人Blog

複式洋房

原文章由 alvinchanmama 於 08-10-9 12:36 發表
軒媽
你有冇給小朋友去補習..或功課輔導呀..

有呀係托管班,
星期一至五(4:00-7:30),
做功課+溫習

大宅

原文章由 軒媽咪 於 08-10-9 14:52 發表

有呀係托管班,
星期一至五(4:00-7:30),
做功課+溫習

托管班要不要800一個月呀...有冇比worksheet啲小朋友做架...
飯婦人Blog

複式洋房

原文章由 alvinchanmama 於 08-10-9 15:10 發表

托管班要不要800一個月呀...有冇比worksheet啲小朋友做架...

唔包茶點$640/月, 有茶點$800/月,
如果做完功課和溫完書有時間多的話,
就會比worksheet佢做.

大宅

軒媽..你囝囝數學攞獎...恭喜...
飯婦人Blog

複式洋房

原文章由 alvinchanmama 於 08-10-9 17:20 發表
軒媽..你囝囝數學攞獎...恭喜...

妳點會知呢?

大宅

原文章由 軒媽咪 於 08-10-9 17:39 發表

妳點會知呢?

青松網囉...
飯婦人Blog

複式洋房

原文章由 alvinchanmama 於 08-10-9 17:44 發表

青松網囉...

我已經好耐冇睇過佢個網, 因為我覺得個網好唔update.

我種已為係妳個仔講.

複式洋房

我剛睇完個網, 但我不明白點解全班最高分果個同冠軍果個係不同人呢?

大宅

原文章由 軒媽咪 於 08-10-10 09:06 發表
我剛睇完個網, 但我不明白點解全班最高分果個同冠軍果個係不同人呢?

喺喎...我都唔明...

原文章由 軒媽咪 於 08-10-10 09:00 發表
我已經好耐冇睇過佢個網, 因為我覺得個網好唔update.
我種已為係妳個仔講.

其實我喺網上睇咗先...我再問番個仔...佢都話...你囝囝最高分....我問題阿囝點解冇你份...老師都冇選我...我心諗...你咁成績邊有人找你呀...
飯婦人Blog

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 alvinchanmama 於 08-10-10 12:52 發表

喺喎...我都唔明...

其實我喺網上睇咗先...我再問番個仔...佢都話...你囝囝最高分....我問題阿囝點解冇你份...老師都冇選我...我心諗...你咁成績邊有人找你呀... ...

hello! 子峰媽咪.....

複式洋房

hello, 早晨,
我今朝要返工呀,
阿囝跟左托管班去旅行.

大宅

原文章由 軒媽咪 於 08-10-11 09:59 發表
hello, 早晨,
我今朝要返工呀,
阿囝跟左托管班去旅行.

咁好...有得去旅行架....
我一陣間要送阿囝去學校上奧運.. 鬼叫阿冇自覺力咩..
飯婦人Blog

首頁
34567...8

尾頁

跳至