跳至

首頁

尾頁

大宅

下星期考試嗱...到現在只能溫下默書咋...日日鬼死咁多功課...個囝又唔快啲做......又唔生性....日日都到做到3-4個小時先完成.... 都唔知點算...
王菀之年度創作專輯《On Wings Of Time (CD+DVD) 》現已上市
請支持正版...請支持唱作女皇
(隻碟要煲架--不是放落個煲道煲...)
click入去試聽下..月亮說
飯婦人Blog

複式洋房

原文章由 alvinchanmama 於 08-10-31 14:05 發表
下星期考試嗱...到現在只能溫下默書咋...日日鬼死咁多功課...個囝又唔快啲做......又唔生性....日日都到做到3-4個小時先完成.... 都唔知點算... ...

不過真係好多功課呀,
由其係買咗咁多補充後.
依家個書包真係重到拿唔到. 真離譜.

大宅

原文章由 軒媽咪 於 08-10-31 14:15 發表

不過真係好多功課呀,
由其係買咗咁多補充後.
依家個書包真係重到拿唔到. 真離譜.

初頭呢...我以為我個囝冇架...以為A班先有...過一,二日就出現咗2本EX..有時借啲意帶少本立人囉..返而英文唔敢唔帶囉....
王菀之年度創作專輯《On Wings Of Time (CD+DVD) 》現已上市
飯婦人Blog

複式洋房

原文章由 軒媽咪 於 08-10-30 08:58 發表

係咩? 我個囝冇講呀.

我有問過囝, 佢話妳囝唔係坐佢附近喎?

複式洋房

各位媽咪早晨,
大家啲小朋友都考試啦, 加油!

複式洋房

終於考完試啦.
今日正常上課, 個書包又好重啦

大宅

HIHI...很久沒上來....可以上來 找下你...
..我緊喺有事又要找你了...
24/11默中文
第九課詞語...
我仔多手寫咗"多元"..但又冇寫其他....
想問下....
要不要默第十課...課文呀...
要默多元...又是甚麼題目..
thx
飯婦人Blog

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

原文章由 alvinchanmama 於 08-11-21 16:29 發表
24/11默中文
第九課詞語...
想問下....
...

哈哈, 路過的...你都問得好遲唶,星期一就黙囉喎...

複式洋房

原文章由 alvinchanmama 於 08-11-21 16:29 發表
24/11默中文
第九課詞語...
想問下....
...

嘩! 妳好耐冇出現啦.
我要今晚問阿仔, 明天先可以笞妳.

大宅

原文章由 軒媽咪 於 08-11-21 16:58 發表

嘩! 妳好耐冇出現啦.
我要今晚問阿仔, 明天先可以笞妳.

OK...THX..
飯婦人Blog

大宅

原文章由 nono913 於 08-11-21 16:49 發表

哈哈, 路過的...你都問得好遲唶,星期一就黙囉喎...

我以佢默詞語和課文...佢今天先話我知...默咩多元喎..我心第一句...你死啦...口裏個句話...你做咩唔留心老師講咩...寫下漏啲...
飯婦人Blog

複式洋房

早晨,

中文黙書範圍係(第九課詞語+多元化興趣小組名稱).

我想問是否有(詞語)功課呢?

大宅

原文章由 軒媽咪 於 08-11-22 10:01 發表
早晨,

中文黙書範圍係(第九課詞語+多元化興趣小組名稱).

我想問是否有(詞語)功課呢?

我見有圈詞語..但冇部做...
我見個囝手冊都有寫詞語十一
佢個中文老好怪...要寫詞語..但又冇部..根著我咪用街部..或上剛好派咗默書部...寫咗先...再派詞語部先黏上去囉...
飯婦人Blog

複式洋房

原文章由 alvinchanmama 於 08-11-22 15:03 發表

我見有圈詞語..但冇部做...
我見個囝手冊都有寫詞語十一
佢個中文老好怪...要寫詞語..但又冇部..根著我咪用街部..或上剛好派咗默書部...寫咗先...再派詞語部先黏上去囉... ...

係呀, 我囝又係冇簿, 所以都係用張紙寫.
上次又係咁, 等我閙錯囝, 真係激死.

大宅

原文章由 軒媽咪 於 08-11-24 09:07 發表

係呀, 我囝又係冇簿, 所以都係用張紙寫.
上次又係咁, 等我閙錯囝, 真係激死.

喺呀...不過我都有話個囝...你本部緊喺放在喺同學道啦...佢有幾次前科啦....話就照話咗先囉...
最慘喺中文老師就喺佢地班主任...有啲嘢喺唔喺咁想出聲囉.....
最多話用紙做咗先....在貼番落去...除非佢個老師出聲話唔得...我就鏟佢架啦...老師都話貼番落...咁我都算啦...
飯婦人Blog

大宅

我又出現啦....
軒媽...喱個星期頭三日都冇dict... 一陣又話老師教家會..一陣間老師病咗...想點呀...
我好阿Q同A班同學個阿MA講..今次評..估..喺冇DICT..默唔默都無所謂... 默咗唔合格...都唔留堂補默啦... 只得明天最後一DAY...
我想有冇派until7dict紙呀..我囝話冇...但A班有喎...
A班好多嘢快人一步喎....
佢地中文DICT十四喺要默課文..我見個囝寫DICT詞語和多元化...
飯婦人Blog

複式洋房

HI, 早晨,
原來琴日已默完中,英默啦.
近期啲默書時間好混亂.
同埋啲書都未教完, 就話考試, 真離譜.

都唔知間學校點解安排啲時間那麼差.
考完試後有兩星期, 係到無聊.

大宅

原文章由 軒媽咪 於 08-12-19 09:28 發表
HI, 早晨,
原來琴日已默完中,英默啦.
近期啲默書時間好混亂.
同埋啲書都未教完, 就話考試, 真離譜.

都唔知間學校點解安排啲時間那麼差.
考完試後有兩星期, 係到無聊. ...

咪喺..A班..默晒書啦...我囝話...放完假後...番去DICT...都唔知攪咩鬼...最衰我識3個校車...2個讀A班和一個同阿囝同班...無得問其他班...激死....
飯婦人Blog

首頁

尾頁

跳至