自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

今晚同屋企人去酒樓食晚飯, 酒樓就隔左板, 係"x區警署"擺酒, 食食下飯, 就smell 到好大的煙味, 去toilet 時就見到有人係到打緊麻雀, 一路食煙. 我後來同部長講, 有好大煙味, 咁部長都有去睇下, 不過唔知有無出聲話佢地啦.

而家係人都知全香港的食市禁煙啦. 班警察真係好離譜呀. 勁差呀.

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

警察咪=爛仔!
佢地可能就係恃住自己係警察,而且又有咁多個喺度,諗住唔會有人有出聲話佢地食煙!

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 cecilau 於 08-9-5 22:01 發表
今晚同屋企人去酒樓食晚飯, 酒樓就隔左板, 係"x區警署"擺酒, 食食下飯, 就smell 到好大的煙味, 去toilet 時就見到有人係到打緊麻雀, 一路食煙. 我後來同部長講, 有好大煙味, 咁部長都有去睇下, 不過唔知有無出聲話佢 ...

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

原文章由 晞玥 於 08-9-5 22:08 發表
警察咪=爛仔!
佢地可能就係恃住自己係警察,而且又有咁多個喺度,諗住唔會有人有出聲話佢地食煙!

大宅

影低佢地吖嘛~~~

翡翠宮

我日日經過某警局..d警車(有鐵馬、有巡邏車)成日衝紅燈(剛剛轉更出車唔係有事...冇響號...睇見冇人冇車就衝!)...遲早搵日放假帶備DV機影低佢 + 加理時間上去...然後寄去x週刊...睇下警局點解釋一日幾十架車衝燈問題!:lol

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 櫺囹桼 於 08-9-5 22:38 發表
我日日經過某警局..d警車(有鐵馬、有巡邏車)成日衝紅燈(剛剛轉更出車唔係有事...冇響號...睇見冇人冇車就衝!)...遲早搵日放假帶備DV機影低佢 + 加理時間上去...然後寄去x週刊...睇下警局點解釋一日幾十架車衝燈問題!:l ...

支持你! 佢地有時好濫權…

子爵府

警察咪=爛仔(絕對認同)
原文章由 晞玥 於 08-9-5 22:08 發表
警察咪=爛仔!

子爵府

我都好想的... 不過驚俾人打呀.

原文章由 w_p_l 於 08-9-5 22:30 發表
影低佢地吖嘛~~~

珍珠宮

如何服眾呀???

公爵府

應該自己打去控煙辦, 或者打去該區警署報案室, 話要同值日官投訴, 佢地會做嘢架喇(記住係"官", 唔係普通值日既警員).

[ 本文章最後由 alik 於 08-9-6 23:08 編輯 ]

公爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我日日經過某警局..d警車(有鐵馬、有巡邏車)成日衝紅燈(剛剛轉更出車唔係有事...冇響號...睇見冇人冇車就衝!)...遲早搵日放假帶備DV機影低佢 + 加理時間上去...然後寄去x週刊...睇下警局點解釋一日幾十架車衝燈問題!:l ...

你好勁,支持你,你記得備DV機影低,我等住睇

男爵府

櫺囹桼,

你快 d 幫佢哋拍套短片啦,再upload 上 youtube,睇吓佢哋會唔會排到熱播位置
我手上都有段交警屈人傑作短片,我而家考慮緊,到底攞去生果日報公諸於世、議員(都唔知佢哋可以幫到乜).、還是放上youtube好呢

珍珠宮

畀面勳章

唔係麻~~咁揚~~
原文章由 cecilau 於 08-9-5 22:01 發表
今晚同屋企人去酒樓食晚飯, 酒樓就隔左板, 係"x區警署"擺酒, 食食下飯, 就smell 到好大的煙味, 去toilet 時就見到有人係到打緊麻雀, 一路食煙. 我後來同部長講, 有好大煙味, 咁部長都有去睇下, 不過唔知有無出聲話佢 ...

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

原文章由 pinky_929 於 08-9-5 10:51 PM 發表
警察咪=爛仔(絕對認同)

一定係事實啦 =.=
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

首頁

尾頁

跳至