興趣嗜好

跳至

首頁
12345...71

尾頁

伯爵府

引用:我呢幾日都有去食海鮮呀...個D乜鬼9層塔...

原帖由 StepStep504 於 16-01-11 發表
我呢幾日都有去食海鮮呀...
個D乜鬼9層塔...都唔好食既
老公又係咁講,佢話吾同海鮮煮食時間有所不同,放埋一齊蒸邊好食

但禾始終都想試試

The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

伯爵府

好耐無睇D領獎禮, 十大勁歌金曲分獎禮巧巧睇呀.

繁忙兒童合唱團D歌鬼幾搞鬼, 講出阿bee讀書生涯嘅寫照, 苦笑中有淚.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

侯爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

bee918 發表於 16-1-11 23:43

繁忙兒童合唱團D歌鬼幾搞鬼, 講出阿bee讀書生涯嘅寫照, 苦 ...

https://www.facebook.com/picssage/videos/767948296682901/

ALL ANIMALS ARE EQUAL, BUT SOME ANIMALS ARE MORE EQUAL THAN OTHERS.

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

早晨呀

昨晚真.係喜氣洋洋呀!

M.I.L.L.    發表於 16-1-12 15:11

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

引用:+Not+the+first..not+the+last+either+

原帖由 HoneyBee30 於 16-01-09 發表
Not the first..not the last either
可能係禾

子爵府

chan803 發表於 16-1-12 08:49
可能係禾
Ha E still no show

PallasChu    發表於 16-1-21 00:36
Display Picture from Rita et Machin

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

引用:Quote:chan803+發表於+16-1-12+08:49+可能

原帖由 HoneyBee30 於 16-01-12 發表

珍珠宮

引用:好耐無睇D領獎禮, 十大勁歌金曲分獎禮巧巧

原帖由 bee918 於 16-01-11 發表

我都好耐冇試過睇show又開心又感動,

不過我最感動嘅位係河國榮唱香港地

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 StepStep504 於 16-01-11 發

原帖由 Zenia 於 16-01-11 發表
呢排咁少出現,你係咪升咗職唔駛做擁員喇?
係降職無得做擁員
攪到無得返工上bk, 返屋企又要追劇,
依家追緊套他來了,請閉眼。
講犯罪心理學,正

~眼啤啤, 吹咩咩~

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

引用:Quote:StepStep504 發表於 16-1-8 14:33 又

原帖由 anixon 於 16-01-11 發表
報到
遲咗幾日添
我繼續陪吓D親戚, 等佢哋返英國後, 我會強勢回雞
超級樓主

~眼啤啤, 吹咩咩~

伯爵府

引用:好耐無睇D領獎禮, 十大勁歌金曲分獎禮巧巧

原帖由 bee918 於 16-01-11 發表

我今日先煲番,係巴士睇到忍唔住笑

~眼啤啤, 吹咩咩~

伯爵府

引用:Quote:chan803 發表於 16-1-12 08:49 可能

原帖由 HoneyBee30 於 16-01-12 發表
係喎。
佢用自己方法走左去邊?

PallasChu    發表於 16-1-21 00:36
~眼啤啤, 吹咩咩~

伯爵府

引用:Quote:原帖由 bee918 於 16-01-11 發表本帖

原帖由 M.I.L.L. 於 16-01-12 發表

仲未睇到呢度.
岩先睇到get豬b個度咋。

~眼啤啤, 吹咩咩~

伯爵府

引用:Quote:原帖由+bee918+於+16-01-11+發表本帖

原帖由 M.I.L.L. 於 16-01-12 發表

真係good!

侯爵府

M.I.L.L. 發表於 16-1-12 15:20

有時間要再從頭再睇一次!

M.I.L.L.    發表於 16-1-14 20:04
ALL ANIMALS ARE EQUAL, BUT SOME ANIMALS ARE MORE EQUAL THAN OTHERS.

侯爵府

StepStep504 發表於 16-1-12 19:56
仲未睇到呢度.
岩先睇到get豬b個度咋。

林狗段説話無驚喜,有D失望。

M.I.L.L.    發表於 16-1-14 20:04

侯爵府

StepStep504 發表於 16-1-12 19:52
係降職無得做擁員
攪到無得返工上bk, 返屋企又要追劇,
依家追緊套他來了,請閉眼。

轉咗工返 24/7 呀?恭喜你喎!

侯爵府

http://orientaldaily.on.cc/cnt/lifestyle/20150804/00327_001.html

不癡白不癡:繁忙兒童合唱團

我台節目《勁曲金曲》有一隊經常上榜的合唱團,我們叫它做「繁忙兒童合唱團」,第一首派台歌,叫《喇沙,真的愛你》,寫於小學統一派位,喇沙大受歡迎之後。

「無法可休息的一對手/帶出功課永遠在背後/學會通識加中英數/只懂珠心算未夠/沉醉於Violin早攞慣獎/結他比賽卻永未退讓/決心寫好中文書法/英文德文也合格……請收我/喇沙/真的愛你」。

後來適逢書展期間,大批家長出籠瘋狂掃走所有可供掃走的補充練習,務求讓子女在暑假把握睡覺以外的時光來補充一下腦力。

於是我們又邀請「繁忙兒童合唱團」的主音「劉小華」,為我們獻唱一曲《補充練習無間做》。

「明明我已晝夜無間想討好老母/夢想中的Summer為何還未到/明明我已奮力無間/補充喪做/我不玩也為活得好」。

最近網上流傳一條短片,拍到一名小學女童在媽媽面前跪下來,還要瘋狂叩頭求饒。

據拍片者所述,小女孩跪地求饒是因為在羽毛球課堂時分心,惹怒了母親。

都不是新聞了,只是有很多人還未承認和面對這個事實,有更多人更加蒙着眼睛參與其中。不知多少孩童的童年,就是這樣無辜而絕望地被無限量的學習全面淹沒。

或者我們又要再次召喚「繁忙兒童合唱團」?又或者不必了,他們都很忙,他們的父母更忙,都忙着把一個又一個的童年殺死。

網址:www.facebook.com/linrixi

林日曦•舊香港人

citty    發表於 16-1-13 07:10

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

各位葱友早晨呀

伯爵府

回覆 citty 的帖子

午安!

首頁
12345...71

尾頁

跳至