自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

最初有專人上門報價, 講好話明碼實價, 點知到搬屋當日, 話要推一段路要加錢, 又話D傢俬太大件上唔到樓梯,

搬屋過程中, 竟然用粗言穢語問候老人家, 一味靠惡! 我家有老有嫩, 成屋野係佢架車到, 只好忍!

我都知我地村屋係辛苦, 已經叫我媽比1000蚊TIPS佢地, 點知佢地仲賴死唔走, 話1000唔夠, 之後我媽話加到1500, 都仲唔走, 話要2000!

當日由朝早9點攪到晚上10點幾, 折磨左成日, 我媽都算, 比2000打發佢走.

翌日我打比佢老闆投訴佢員工濫收小費, 點知佢老闆話正常會收10-15%小費, 話如果覺得收得多左, 佢退返500比我

岩岩搬完, 忙到死又唔得閒再糾纏, 事情暫且告一段落!

到琴日得閒, 咁岩上facebook見到佢地專頁, 之後係佢facebook專頁投訴, 竟然換來\"霸氣回應\"~~~

東亞Facebook link:
https://www.facebook.com/eamoving/?fref=nf

東亞如何霸氣處理客人投訴:
https://www.facebook.com/eamoving/posts/788003854639229

基本上, 事件已經唔係要分別對與錯嘅問題, 而係連處理客人投訴都可以咁\"霸氣\", 點叫人介紹朋友搵哩間公司搬屋!!

比錢買難受~~~~~

funfun759    發表於 16-1-10 20:35
cindy618    發表於 16-1-9 10:24
咸蛋三寶飯    發表於 16-1-9 05:27

伯爵府

回覆:黑店 - 東亞搬運有限公司

我搬過幾次用佢 亦有唔少朋友話好

男爵府

引用:最初有專人上門報價,+講好話明碼實價,+點知

原帖由 eddy310 於 16-01-09 發表
最初有專人上門報價, 講好話明碼實價, 點知到搬屋當日, 話要推一段路要加錢, 又話D傢俬太大件上唔到樓梯,
...
我搬過3次搵東亞都冇事
但我唔係村屋。

貼士俾$2000真係好多,
我冇記錯我都係俾$300咁上下,
但就冇遇過你講個d情況,
可能樓主唔好彩啦

男爵府

我用果間搬屋公司冇收小費.
佢地仲幫C6做多件額外野.
走時仲講左好多祝福話.

大宅

開個新a/c嚟講故仔

禁止訪問

複式洋房

引用:開個新a/c嚟講故仔

原帖由 snoopy_bay_bay 於 16-01-09 發表
開個新a/c嚟講故仔
我都過東亞三次,最後個次撞花曬個櫃偷偷啲白油蓋住!金屬上下架床的L鐵竟然扭裂了(因為佢地用電批夾硬上)!
雙人油壓床個較位前後調轉上!好彩我睇到及時叫佢重裝,否則張床係開唔到的!最後我比3百貼士,佢係我手上搶多左2百!
因為執野好亂上面的defects 我之前一日先睇到,但過左冇投訴了!只係永不再用此公司!

複式洋房

以前的確0K,包裝企理,報價師傅也有禮!依家縮曬皮,包裝用品又唔齊!搬運工人工作態度每況愈下!

珍珠宮

原帖由 snoopy_bay_bay 於 16-01-09 發表
開個新a/c嚟講故仔

珊瑚宮

我有睇到fb

珍珠宮

男爵府

開個新a/c嚟講故仔
搬屋公司有晒電話、新屋地址,正常人都會開個新a/c嚟講

洋房

回覆:BaolawBB 的帖子

仲要屋企有老有嫩,搬運公司想找麻煩,我唔想

洋房

洋房

洋房

洋房

開個新a/c嚟講故仔
無上開bk,無acc嘛

伯爵府

呢間搬屋公司咁都得?

謝謝分享!

洋房

回覆:momososo 的帖子

佢想出名唔阻佢啦

大宅

引用:我搬過幾次用佢 亦有唔少朋友話好

原帖由 007~sa 於 16-01-09 發表
我搬過幾次用佢 亦有唔少朋友話好
我早幾年都朋友介紹用呢間,前後搬咗兩次,我地六人家庭。最後呢次搬入村屋二樓。佢地好快手,見傢俬上唔到樓梯,即揾繩吊,幫我地砌返晒啲床,仲掉埋紙皮垃圾,用咗一個上午就搞掂。

你要由朝搬到晚,jm真係好多野?搬前有將野入好晒箱嗎?

我鄰居早幾個月搬走(七百尺單位只當倉用),佢地無執野入箱,非常多雜物,師傅嚟到要幫佢地執入箱,勁發牢騷,中途call多五六人幫手,由朝搬到晚,聽見啲師傅自己講電話要調動人手,又要加錢。原來搞到佢地原本同日接咗嘅job要揾人頂。最後埋單收七八千。

首頁

尾頁

跳至