跳至

首頁

尾頁

複式洋房

剛剛買咗幾樽baby food. 唔知加熱即食 or 溝粥仔食?? 每餐一樽 or half 樽?? thanks.....

別墅

我平時同BB出街時會準備Babyfood俾他食。
一次食一樽, 但bb好似唔係好夠飽咁。
最初時食corn等.... 6個月食的Babyfood,
宜加開始食10~15個月的Babyfood(Tuna + Noodle).
我從來都無加熱, 一開就食。
但昨天我餵bb時, 突然間個腦"叮"一聲.....
唸唸下... 其實係咪要用熱水"坐"熱俾bb食呢????

原文章由 firepig 於 08-9-8 12:57 發表
剛剛買咗幾樽baby food. 唔知加熱即食 or 溝粥仔食?? 每餐一樽 or half 樽?? thanks.....

子爵府

我會用熱水"坐"熱 or 放入microwave 丁下才比bb食,我買了很多不同款, beef ,chicken,noddle,tuna,egg,vegetable,carrot,corn,steak.............,因為我的bb只吃baby food,佢吾食粥

大宅

如果係肉類,菜類,係放入粥仔or粉麵or米糊or夾入麵包內比BB食.

如果Babyfood含有noodle or rice,可以直接食用或者坐熱先比BB食,亦可以加入其他食物同食.

生果蓉就吾可以加熱,否則無晒維他命c.
原文章由 firepig 於 08-9-8 12:57 發表

首頁

尾頁

跳至