跳至

首頁

尾頁

別墅

我7月18日開刀生,差不多滿月即8月中先叫乾淨哂,但8月25日又嚟m,仲超多又嚟得耐,9月1日先叫乾淨哂,竟然今晚9月8日又有啡野,而且仲有m痛咁,月尾嚟時已經成個人飄飄地,因為真係好多,多過剛生完既惡露,但一個星期到現在又嚟,真係人都顛,你們有無人都係咁??好恐怖,我係咪要睇醫生,個產後檢查已改了一次,改到今個星期五,現在可能又要改,點好?

大宅

聽人講,產後既月經係好亂架,你最好問下醫生有無問題喎!!

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆 #1 YUYANTHONY 的文章

我都試過, 我d惡露清左一個星期左右, 突然又流鮮紅色血, 但流量唔多, 流左3-4日, 乾淨左, 但過左3日又黎過, 又係鮮血, 2-3日又乾淨, 剛岩要去產後檢查, 問過姑娘同醫生, 佢地話係咁樣, 會係亂d, 不過佢地講, 只要流量唔過多同有血塊, 咁就無問題...不過你話流量多, 咁你試下打電話去你果間健康院問下d姑娘, 佢地會答你...問左先至決定去唔去睇醫生...

大宅

你有冇食鹿茸之類既補品, 有影響架

別墅

補品都無咩食到,我老爺煲咩湯咪飲,應該無鹿茸之類既野,但我就有去睇中醫條理下,唔知關唔關事,但真係無唸過咁嚟m法上一次生,

大宅

我都有睇中醫,應該唔關事架,不過你可以話俾中醫聽,等佢再幫你調理下!!

原文章由 YUYANTHONY 於 08-9-9 12:50 發表
補品都無咩食到,我老爺煲咩湯咪飲,應該無鹿茸之類既野,但我就有去睇中醫條理下,唔知關唔關事,但真係無唸過咁嚟m法上一次生,

首頁

尾頁

跳至