婆媳關係

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

畀面勳章

同老公結婚都好幾年, 一直同99住, 呢樣野係我同老公結婚前既共識。上年年尾, 99突然自己打俾我, 話同我講D野, 叫我唔好同老公講

佢話自己洗錢洗凸左, 叫我借2-3萬俾佢先, 佢好快還俾我! 但佢冇講到個實數, 係講2-3萬, 仲話拎左我本紅簿仔去打, 我借完俾佢都仲有$ 剩! 我即刻嬲到火屎! 但我冇發佢脾氣, 我話番緊工, 有咩WHATSAPP我講, 我有時間再覆佢!
佢最後係WHATSAPP都將電話度同我講既野打一次出黎! 我收工就覆佢「OK, 我番去計下條數先, 睇下點, 但我未必借到俾你」 而佢亦都冇再覆我! 個晚我突登約老公出去食飯, 晏D先返去, 因為怕當面見到99!

第二日,佢WHATSAPP黎:

佢: 「計左未? 快D俾我! 唔拖得咁耐!」
我: 「計左啦, 但對唔住呀99, 我借唔到俾你! 我娘家要裝修, 我都要拎舊錢出黎呀。」
佢: 「你係外嫁女! 係要拎錢番黎我屋企! 唔係拎去娘家! 你諗清楚再答我!」

之後我冇再覆佢! 我同老公講掛住阿媽, 返左娘家住幾日! 我老公第2日就黎我娘家陪我訓一晚! 個晚佢借我電話玩GAME, 咁岩我99 WHATSAPP黎! 我老公當然睇到哂, 仲扮我覆我99!

我99 以為係我叫我老公睇, 叫我老公同佢傾!但事實我真係冇! 第2日, 我99打左黎我公司, 話要搵X小姐既上司, 之後同我上司講炒左我,又話我係公司搞D男同事! 搞到頭家就黎散! 話我係不祥人! 話我嫁左佢屋企冇日安寧! 又叫我上司小心D, 小心我有日公司得我同佢, 會除剩底衫褲黎引誘佢!

因為我公司有電話錄音, 所以我上次俾我聽完之後叫IT DELETE左! 我亦都錄音俾我老公聽!

我老公嬲到即刻番屋企幫我執野同鬧我99, 叫佢唔好再煩我地2公婆, 話我地同佢冇哂關係! 之後我同老公就搬番娘家了!

但間中, 我同老公會番去拎信, 琴日樓下看更話: 你地做乜咁對個阿媽呀! 做乜突然走左去唔理佢呀! 佢好慘嫁! 唔係娶左個老婆就冇阿媽呀嘛!! 之後話我: 你呀, 做女人就睇開D, 唔係你99, 你都唔會有個老公啦, 係咪? 帶埋人地個仔走, 你有咩居心呀!!

我聽完冇講野, 我老公叫佢唔好再講! 一家唔知一家事就走左

我地搬番娘家2個月左右, 呢2個月我地有搵姑仔, 有交租同埋過家用俾99
我地只係冇留去見下佢, 而佢冇WHATSAPP我, 只係WHATSAPP我老公, 而我老公又唔覆佢.....
其實真係我有錯?
唔通99咁做, 我仲要扮冇事, 拉埋個老公搬番去??

最新:::
琴日姑仔出差,上機前話99病左,作感冒。。叫老公番去睇下佢買野俾佢食

番到去見到好多澳門船飛,又有D賭場水樽。。。。
而99就係張床度訓,話好攰好唔舒服。。。。
最後我老公話係個邊睇住99。。。唔番娘家。。。
今朝打俾老公叫佢起身番工,99聽電話。。。話我老公唔舒服唔番工就CUT線。。。
而我再打唔到俾老公。。。因為熄左電話 

我同老公拍拖結婚接近十年,由學生時期拍拖,一直都知道99對佢唔好,而我老公又孝順佢。。。
但呢幾年,我好辛苦好唔開心!我都係人地個女,點解我要咁?
我係99度,D衫褲我自己洗,我床單個D自己換,基本上都唔會要99幫我做D咩。。。
最多都只係多左個人係度住姐。。。而平時我又唔會點出廳,多數喱係房。。。
我就黎30啦!我都想有小朋友!但係一諗到我老公唔肯搬,話要睇住99,我就唔敢生!
老公已經冇帶套,係我偷偷食避孕丸,D避孕丸仲要係擺公司,因為我怕老公見到。。
我唔知點算。。我好唔開心。。。
我有嘗試過順哂99意。。。但永遠都唔夠咁。。。我仲可以做D咩

翡翠宮

回覆:99咁樣, 我原諒唔到佢! 係我錯

無論前因係乜
出左去就死都吾好回頭

harrysyt    發表於 16-1-16 10:04

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

你無錯, 而且難得你老公明白事理撐你, 唔好諗咁多, 向前看 !

lilylily107    發表於 16-1-14 11:06
美菲絲    發表於 16-1-13 17:01

公爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

你老公好好喎

公爵府

引用:同老公結婚都好幾年, 一直同99住, 呢樣野係

原帖由 luckytwinsstar 於 16-01-13 發表
同老公結婚都好幾年, 一直同99住, 呢樣野係我同老公結婚前既共識。上年年尾, 99突然自己打俾我, 話同我講D ...
你冇錯!搞啲咁嘅嘢俾我都忍唔到!
如果唔諗住搬返去就改晒啲地址啦!冇謂返去見到啲冇謂人講三講四。
btw,我脾氣唔好,冇啦啦俾人話我會駁佢,你唔知亞99做左啲咩衰嘢就唔該收聲唔好咁多事啦!

咸蛋三寶飯    發表於 16-1-13 21:38
美菲絲    發表於 16-1-13 17:01

大宅

你冇錯,你99好癲,自己歪理當正常,仲想打爛人地飯碗,賭仔黎架? 借唔到錢就唱衰人,你唔好返去喇,佢都幾恐怖。

美菲絲    發表於 16-1-13 17:02

珍珠宮

唔好搬番去, 難得老公支持

侯爵府

堅持!唔好因為外人說三道四就心軟。

係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

男爵府

你99 完全痴上腦, 快d帶佢睇精神科

男爵府

回覆:99咁樣, 我原諒唔到佢! 係我錯? (長篇)

唔好諗咁多,你完全無問題,係你99有病,係佢本身有問題。難得你老公撑你,出咗去唔好返去!

珍珠宮

尼個世界,係有好多乜都唔知,又要扮英雄講道理嘅八人!就係尼類人,害死好多委屈人!亦令好多所謂弱勢人恃寵行凶!
樓下個看更講得尼啲野,相信你99都有吐過苦水,咁嘅情形,都覺得自己好委屈,唔覺佢可憐,有番去嘅必要!
佢依加唔係齋發下脾氣,而係會影響你嘅生計,絕對唔係忍下就算!況且你地只係分開住,無對佢唔盡責,又有乜問題呢?!

別墅

唔借錢俾佢,佢就亂來,好左老公撐你,你們有口得,俾人話都冇講事實出來,唔好再理佢

男爵府

再一齊咪會吵大鑊!衰到攪你公司,真是無用腦,要聯絡咪你老公同佢聯絡囉,D街坊咪淨係知你們搬走唔理佢,但你99實冇講佢攪你公司既事比其他人知!一家唔知一家事,只要自己生活開心,已經足夠

公爵府

你可以打去(OR寫信)俾你99住宅所屬的管理公司.寫清楚保安員的姓名.叫管理公司解僱此員工.因管理公司有手則規定員工不能干涉OR評論住戶的家事(我以前系管理公司工作過.所以我清楚)

唐老鴨ng    發表於 16-1-14 14:27
jump.jump    發表於 16-1-13 15:53

複式洋房

回覆 luckytwinsstar 的帖子

成件事,吾覺得係你錯,有咩理由ling你本簿仔去check!呢樣野已經離譜。仲要打去你公司抵委。完全吾覺佢有consider 過你既感受! 呢個奶奶吾掂,完全冇位可以幫倒佢口。!

男爵府

唔覺你有問題,你隻9就有問題,家事打去你公司做乜,用腦用多左啦,好心佢啦,呢類人係要比教訓佢先得,仲係咁聞塞唔好怪無人理佢

至於唔關事既人講野呢,我唔會上心,佢再態度差就向管理公司投訴佢

子爵府

邊個話你錯咁偉大。叫佢接你奶奶返屋企供養。俾我告埋佢,等佢知道說話唔可以亂講。

美菲絲    發表於 16-1-13 17:04
小肥楊    發表於 16-1-13 15:36

侯爵府

回覆:luckytwinsstar 的帖子

你有冇問過老公點打算,暫住女家或出去租樓等事件平息返去奶奶度住,還是搵地方住過兩三年樓市跌就買返層自住?最重要老公點諗?

Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

子爵府

好過份,以後都唔駛尊重佢,當佢absent and nothing,凈系偷睇你本紅薄仔就缺徳到唔恨,真系好衰同賤,重要無聶個新抱,我—定會同佢老死不相往還

侯爵府

先唔講你借唔借錢俾佢岩唔岩,但佢打去你公司講d咁嘅野就一定係錯,係好錯,如果咁都唔走仲忍仲算係人咩

我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

首頁
12345...8

尾頁

跳至