自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

臨近歲晚,開始執屋,家裡好幾張二手棉被,衣物,雜物如家品,擺設等。
除教世軍外,仲有咩選擇?特別係二手棉被,唔知可捐去邊?
男朋友媽咪信唔過屋苑既中央收集,話d人收完係拎去賣

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

基督教勵行會好似有得上門收, 如果數量多的話. 可以打去問問

個日睇電視講天光墟, 我都有一刻諗過呢D唔用的東西俾那些婆婆去賣, 幫下佢地, 但問題係要好早出去, 同唔知俾邊個好.

wcpcelia    發表於 16-1-13 16:18

珍珠宮

回覆 Sepig 的帖子

試下搵下d露宿者之家o既團體﹖﹖

水晶宮

引用:臨近歲晚,開始執屋,家裡好幾張二手棉被,

原帖由 Sepig 於 16-01-13 發表
臨近歲晚,開始執屋,家裡好幾張二手棉被,衣物,雜物如家品,擺設等。
除教世軍外,仲有咩選擇?特別係二 ...
棉被好似d流浪貓狗之家收架,可以問下

大宅

回覆:二手捐贈

留名

男爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

我都係搵屋企附近D二手收集中心捐左去,太舊我會放垃圾桶附近比人執。

大宅

回覆:Sepig 的帖子

留毛

水晶宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:基督教勵行會好似有得上門收,+如果數量多的

原帖由 me920 於 16-01-13 發表
基督教勵行會好似有得上門收, 如果數量多的話. 可以打去問問

個日睇電視講天光墟, 我都有一刻諗過呢D唔用 ...
勵行會專幫外傭告香港僱主,我唔會比佢地

我們都以為,很努力去做,就可以做好一件事。但原來我們是很用力地,去做錯一件事。

珍珠宮

BK Milk勳章

我都煩緊屋企果d嘢

禁止訪問

公爵府

2024勳章

引用:基督教勵行會好似有得上門收, 如果數量多的

原帖由 me920 於 16-01-13 發表

個日睇電視講天光墟, 我都有一刻諗過呢D唔用 ...
千祈唔好捐勵x會, 佢地專幫外傭,難民..打官

子爵府

街坊福利會

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

2016年1月觀塘禮物墟 - 2016年1月23日星期六約定你 - 繼續漠視金錢、只著重友誼!
觀塘禮物墟的主要信念
1. 歡迎把家中沒有用的東西拿到我們這裡,送給其他朋友。
2. 歡迎來我們這裡,把心頭好拿回家中。
3. 歡迎來喝杯水,食塊餅,談天說地,交朋結友。
日期:2016年1月23日星期六
時間:下午2-5時(共3小時)
地點:觀塘成業街16號怡生工業中心A座3樓A303室 (觀塘港鐵站 B 出口)
收集物資電話(星期二至六,下午2:30-6:00):23802627(郭傳道)
我們不設上門搬運服務
收集物資日期:即日起
收集物資時間:星期二至六(下午2:30-6:00),公眾假期及星期一休息
收集物資地址:觀塘成業街16號怡生工業中心A座3樓A309室基督教靈愛教會
如有興趣於當日做義工,可 whatsapp 龍緯汶:93730369 或 DANKIE 56852633
以下物品不能接收,不便之處,還請見諒:
1. 色情及暴力的影音及書籍
2. 鼓吹交鬼的影音及書籍
3. 傢私及大型電器(例如:洗衣機等)
環保節約。分享愛心!
基督教靈愛教會。油尖旺食物銀行九龍東鄰舍互助計劃。香港連線網上電台聯合呈獻
抱怨只會使人發瘋,
報恩才會使人發奮 ❣

別墅

勵行會好似有

別墅

引用:我都係搵屋企附近D二手收集中心捐左去,太

原帖由 皮蛋黃 於 16-01-13 發表
我都係搵屋企附近D二手收集中心捐左去,太舊我會放垃圾桶附近比人執。

...
我都係咁架,d二手仲用得既家品會袋好放垃圾桶附近再寫張紙話免費可取!
但因為d棉被係男朋友媽咪既,佢覺得d人會拎去賣

別墅

我上網搵過好似無乜邊個機構適合咁
但我記得以前睇電視有講過話有地方收集棉被毛毯比露宿者etc~

首頁

尾頁

跳至