自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

囡囡啱啱小一, 想問問如今天有常識堂同有家課要做, 但明日冇常識堂(隔兩日才再有), 咁份功課係明日交還是有堂果日先交呢?

Thanks!

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

所有今日既功課都應該係明日交。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

功課是日日清的, 除咗老師註明邊日交除外 ...............

原文章由 AnnLok 於 08-9-9 18:25 發表
囡囡啱啱小一, 想問問如今天有常識堂同有家課要做, 但明日冇常識堂(隔兩日才再有), 咁份功課係明日交還是有堂果日先交呢?

Thanks!

大宅

回覆 #2 麟媽媽 的文章

aiya~ 我以為有堂果日先要交, 今日亞女冇帶份功課回校

thank you 各位.

大宅

傻妹, 無得比你慢慢做架, 日日(扯)到行呀

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

咁我又想問下....如果d功課係係本書入面既, 而第2日又無堂, 咁係咪都要帶埋本書返學呢??

大宅

回覆 #5 jovychan95 的文章

咪係lor, 依家只係開始咋 陰功 .
我d同事話我記錯咗"中學"先係咁交功課wor~~

[ 本文章最後由 AnnLok 於 08-9-10 09:29 編輯 ]

伯爵府

原文章由 AnnLok 於 08-9-10 09:27 發表

我中學時都係第二日交功課架. 不過新開學, 老師會理解的.

子爵府

玩具勳章 睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

小學功課會係第二日交,做係書到個d最好當日做埋,下堂需要交,至於中學個d,老師會比個日期就到時交囉!放心啦樓主,剛剛上小一兼開學,老師會明白o架啦!

原文章由 AnnLok 於 08-9-10 09:27 發表

首頁

尾頁

跳至