懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問有冇mami有小小流啡但又成功渡過14 wk或順利生產?

Thanks for sharing sin.....coz i m super worry now!

複式洋房

你放心啦 我在大約頭一兩week時都試過兩次好....輕微溜啡(幾滴). 當時,我同你一樣都好驚及僅張, 不過後來問過人, 只要好少好少,都叫正常,不用怕. bb而家好健康,剛剛出世了.

大宅

今次第2胎(大女只十個月),分泌2-3日就有1次少少啡紅,上胎1次都無, very clean...而家16週, 都好緊張唔知細bb點...oscar test 就無問題.
原文章由 ShellyWong 於 08-9-10 19:20 發表
請問有冇mami有小小流啡但又成功渡過14 wk或順利生產?

Thanks for sharing sin.....coz i m super worry now!

大宅

我由5WK開始流啡...又流過血,到21WK都仲有流啡...依家32WK...OK,BB好好...抽羊水又証明佢正常,你唔駛担心,最最緊要唔好操勞,樣樣做慢D,行慢D,放下一般香港人既速度,多D休息,應該可以安全過渡.

公爵府

我由5WEEK開始見血/啡..到生果個月都仲有見紅..我B仔而家都1歲啦..你休息多D會好D架

男爵府

我生2胎都有 , 宜家1個3歲幾&1個半歲 , 都好健康。 姑娘話輕微溜啡通常90%都無事 , 只要平時小心些就OK , 不用太擔心。

複式洋房

I had slight brownish discharge for my two boys (now 5.5 and 2.5) and expecting our third, and had the same. I'm now 24 wk and doctor said everything's just fine.

I've heard one explanation that 见红 means it's a boy, and it's been true for me so far. So don't worry. Maybe it only means you're having a boy

大宅

回覆 #7 ShellyWong 的文章

我未發現有bb前已經流血,我初時仲以為係m到,無理佢tim,後尾先知自己懷孕,先即刻睇醫生,我都連續流咗兩個月,宜家都已經平安渡過17週,所以你唔需要擔心

別墅

好多人都會流既~如果覺得嚴重就睇下醫生~

公爵府

放心啦~ 我由5week開始流啡到 12-3week先停, 宜家已經21week喇~ 醫生話多過10%既孕婦會有流啡既經驗, 如果冇肚痛, 流血, 同"all"一塊塊既血就唔怕喇~

複式洋房

thanks for u all ar!!!

but i still feeling bad....a little painful on th belly and backbone! waiting to c doctor next wk (2nd time) dunno wht can i do now!?

男爵府

我16週先突然流啡嚇c我! 依家37週, bb一切正常!

流啡最緊要休息同睇醫生... 唔駛驚!!

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

少少流啡~ 好多人都會
唔駛咁緊張!
我BB 38wk出世~~~

子爵府

叻叻勳章 畀面勳章 親子達人勳章

我5week幾流鮮血添呀,仲要係好多,而家bb 21week,一切正常,放心啦,冇事架,休息多d!!!

複式洋房

then....is it mean that nth i can do now?

i m jux counting down day by day, waiting for next wk c doctor!

大宅

我都有朋友試過流啡, 但係都無問題,佢阿b都出左世

大宅

我直頭試過流血流到好似m咁...一次係8weeks既時候..(係澳洲去緊旅行...)另一次係10weeks...(食lunch).....即刻飛的入急証..

兩次都好似倒水...最後都無事..已家我個肥豬女都17個月大lu...

侯爵府

我兩胎都流啡 + 流血 - 大仔已經 17個月大, 今胎8個幾月10月底出世

別墅

回覆 #1 jjwmkk 的文章

我都係流啡, 流左足足10個星期. 醫生話我子宮有粒息肉, 所以係0甘, 生個陣順利同我整走左佢, 而家我阿女都三嵗啦, 你唔好太憂心啦.

大宅

原文章由 qqchiu 於 08-9-11 15:35 發表
我直頭試過流血流到好似m咁...一次係8weeks既時候..(係澳洲去緊旅行...)另一次係10weeks...(食lunch).....即刻飛的入急証..

兩次都好似倒水...最後都無事..已家我個肥豬女都17個月大lu... ...

i'll be 5wk tomorrow. last night, i
also had 1-2 drop of blood, very
little, then stopped. today i had
some brown spots, very little
so i don't see doctor.

great to know you all can have
healthy bb.

i had 2 miscarriages before so
quite worried. now i just shift
attention and do other things.

首頁

尾頁

跳至