自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

Vitamin B 雜 好似係補腦用...

別墅

沙崙玫瑰 發表於 16-1-21 10:59
點解和尚和阿bo仍在世?
我不入地獄誰入地獄...

別墅

我諗緊到底試鋸棕櫚好定Finpecia好...
頭髮一路字M...已生髮水對M字效果不佳...定都要搵D野落肚了阻止脫髮...
鋸棕櫚係保健食品..睇左好多資料話可以對抗DHT...但我去查外國網反而無提到鋸棕櫚可以防脫髮...只怕買返黎試半年無效...到時脫左半年既髮都救唔反...反正都要食...不如直接食Finpecia...都預左要食一世...又平過保康絲...但係查過又話Finasteride對M字效果一般...唔通M字就真係無得救...反而地中海救到?點算呀...

侯爵府

醒目開學勳章

回覆:dandelion886 的帖子

Finasteride 有副作用。

你可以買一兩樽saw palemetto試下先,唔駛半年。

別墅

Yukyuk 發表於 16-1-21 16:53
Finasteride 有副作用。

你可以買一兩樽saw palemetto試下先,唔駛半年。
saw palemetto 有好多種成份...唔知邊種成份有效...上網買又驚買到假野...

侯爵府

醒目開學勳章

你意思是劑量吧!

Dr\'s choice 都有saw palemetto, 如果怕就去門市買。冇問題的!

子爵府

2024年龍年勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

我老公同事去種髮,聽講效果幾好...

男爵府

dandelion886 發表於 16-1-21 14:09
我諗緊到底試鋸棕櫚好定Finpecia好...
頭髮一路字M...已生髮水對M字效果不佳...定都要搵D野落肚了阻止脫髮. ...
m字只有植髮

別墅

Yukyuk 發表於 16-1-21 17:07
你意思是劑量吧!

Dr\'s choice 都有saw palemetto, 如果怕就去門市買。冇問題的!
呢個成份又唔知有幾多...其實saw palemetto成效有幾多...上網都搵唔到有人試左之前有生到髮

侯爵府

醒目開學勳章

Saw palemetto 係停止脱髮。

侯爵府

醒目開學勳章

引用:Quote:Yukyuk 發表於 16-1-21 17:07 你意思

原帖由 dandelion886 於 16-01-22 發表
呢個成份又唔知有幾多...其實saw palemetto成效有幾多...上網都搵唔到有人試左之前有生到髮 ...
早幾日post 過

防止脱髮: 可以吃 鋸棕櫚 及 精胺酸 (用天然無矽洗髮產品,如有鋸棕櫚更好!)

生髮: 肉鹼 (L Carnitine)/ Biotin

生黑髮: 疍胺酸 methionine + 五羥黃酮 quercetin

可在 Iherb 到 search

別墅

咁想生髮係咪,一定係得返 Finasteride ?

侯爵府

醒目開學勳章

別墅

Yukyuk 發表於 16-1-22 12:04
http://www.towk.com/catalog/product_info.php?products_id=76

食呢個有用? 但生髮=防脫?

侯爵府

醒目開學勳章

引用:Quote:Yukyuk 發表於 16-1-22 12:04 生髮:

原帖由 dandelion886 於 16-01-22 發表
http://www.towk.com/catalog/product_info.php?products_id=76

食呢個有用? 但生髮=防脫?

侯爵府

醒目開學勳章

引用:咁想生髮係咪,一定係得返 Finasteride

咁想生髮係咪,一定係得返 Finasteride ?
回應另一個pm 問題。

我認為不顧副作用而去服藥物生髮,是大部分男士都不會選擇的。

大宅

引用:我c6本身想植髮,但見到我有朋友個男朋友都

原帖由 tangmoon516 於 16-01-20 發表
我c6本身想植髮,但見到我有朋友個男朋友都整過植髮,但要你本身後面個啲頭髮都健健先好整,如果頭髮好稀疏 ...
點解整開要keep住整?

別墅

Yukyuk 發表於 16-1-22 13:48
回應另一個pm 問題。

我認為不顧副作用而去服藥物生髮,是大部分男士都不會選擇的。
副作用基本上所有既藥物都有...但都係有機會出現既副作用...未必一定發生
當然...到真係發生果時...自己又承唔承受到呢?我就OK既...最緊要有效
但網上又太多流言....有D人話對M字額無效...有D醫生又話藥物係對抗到DHT...而M字額都係DHT影響...所以係有效...而方間好多資料都係關於地中海...而提到m字額既..真係好少,...

男爵府

回覆 avril19 的帖子

用左幾耐出新髮呢?

侯爵府

醒目開學勳章

可能會有前列腺癌

首頁

尾頁

跳至