親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由+abbyyan2003+於+16-01-17+發

原帖由 naturaljoe 於 16-01-18 發表
我11月住過kempinski,係方便既,但早餐冇咩好食,同一價錢,我揀大倉,不過如果下次再住,我會揀service ap ...
Services apartment 有無推介呢?

伯爵府

引用:Quote:原帖由 naturaljoe 於 16-01-18 發表

原帖由 abbyyan2003 於 16-01-19 發表
hansar, 你睇下呢間@@

伯爵府

引用:Quote:原帖由 naturaljoe 於 16-01-18 發表

原帖由 abbyyan2003 於 16-01-19 發表
V Residence你可睇下,Royal Suite超大間,床都好好瞓,我自己覺得啱一家大細,行2,3分鐘就係 Phrom Phong站,隔離有商場。最緊要冇旅行團同埋職員都好好態度

大宅

回覆 abbyyan2003 的帖子

我個人覺得 Grande Centre Point Hotel Ratchadamri 還不錯呀 (我岩岩 12 月尾2大一小去完), Service Apartment Style 中首選我會揀這間。

Siam Kempimski 當然正啦, 佢酒店內間 SPA 好出名...
另外如方便行街, Centara Grande Central World. 都好方便, Service 配套都很不錯, 不過房就唔係話好大...

有三歲小朋友, 我個人覺得空間大點好D... 小朋友可四處走走跳跳。

男爵府

醒目開學勳章

回覆 ycccheung 的帖子

復活節3大去泰國想住理一間房,請問Grande Centre Point Ratchadamri 牀夠吾大?吾想加牀活動空間細咗,或其他介紹最好交通方便.

大宅

回覆 yklee 的帖子

其實好多交通都好方便的。我估你應該都會揀 Siam / Chitlom 區, 因便行街。
呢兩區我只住過:

Siam Kempimski, (正正)
Centara Grande Central World, (正)
Grande Centre Point Hotel Ratchadamri,
Arnoma Grand,
Anantara Siam Bangkok Hotel (正)

我12月去時住 Grande Centre Point Grand Suite。我都沒加床呀. 我起初都以為單人床都應該唔係太細。所以由 Double Bed 轉左 Twin Bed。點知 Single Bed 真係比我想像中 Size 小。不過都夠2 人訓的。我女女同我訓, 老公自己一張床。

3 歲小朋友可不用加床, 早餐也是 Free 的。

別墅

引用:泰國曼谷~3大1小(3歲)Hea 遊應該住邊間酒

原帖由 abbyyan2003 於 16-01-17 發表
泰國曼谷~3大1小(3歲)Hea 遊應該住邊間酒店?請問有無推介?🙏🏻🙏🏻

想He ...
Grande Centre Point Hotel Ratchadamri剛剛住完回來,房間係夠大,泳池水比較凍。我都係三大一小去,有bb床,不過另外同佢講,住夠三晚定四晚,免費upgrade,有廚房可以煮野比小朋友食,夜晚做緊優惠,dinner buffet,999匹一位大人,有燒海鮮,得星期五,六有得食,呢個價食,好抵。早餐一般,都要450匹一位,可以唔洗食,出去食野都ok,有免費車車你去jj market同夜市。早一日book定。大堂有免費野飲,朱古力奶幾好味。可以望下cx package,個人覺得幾抵。因為第二次入住

男爵府

醒目開學勳章

回覆 ycccheung 的帖子

謝謝你呀

別墅

Angelalalee 發表於 16-1-20 18:51
Grande Centre Point Hotel Ratchadamri剛剛住完回來,房間係夠大,泳池水比較凍。我都係三大一小去,有bb ...

唔該,
我想問下三大,應選什麼房型呢?
因我找不到三人房啊!

別墅

引用:Quote:Angelalalee 發表於 16-1-20 18:51 G

原帖由 HoLizz 於 16-01-31 發表
唔該,
因我找不到三人房啊!
我三個大人一齊去,一個可以訓廳,或者一齊訓都ok,張床都夠大……酒店住三晚定四晚,免費upgrade 套房

男爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 abbyyan2003 於 16-01-19 發

原帖由 naturaljoe 於 16-01-19 發表
hansar, 你睇下呢間@@
Anantara baan rajprasong serviced suites

男爵府

引用:Quote:原帖由 HoLizz 於 16-01-31 發表唔該

原帖由 Angelalalee 於 16-01-31 發表
我三個大人一齊去,一個可以訓廳,或者一齊訓都ok,張床都夠大……酒店住三晚定四晚,免費upgrade 套房

...
請問三個大人一間房,係唔係一定要加床啊?thx

男爵府

醒目開學勳章

HoLizz 發表於 16-1-31 00:13
唔該,
因我找不到三人房啊!
你揾 grand suite extra bed

男爵府

醒目開學勳章

回覆 Angelalalee 的帖子

吾該,想問吾食GCPR早餐,附近有咩早餐食?

別墅

yklee 發表於 16-1-31 22:31
你揾 grand suite extra bed

即是二人房加牀,明白了,謝謝!

男爵府

醒目開學勳章

回覆:HoLizz 的帖子

吾系,有3 人房是 grand suite extra bed 吾使加牀。

別墅

引用:回覆 Angelalalee 的帖子吾該,想問吾食GCPR

原帖由 yklee 於 16-01-31 發表
回覆 Angelalalee 的帖子

吾該,想問吾食GCPR早餐,附近有咩早餐食?
我去左centraworld食下野,太早唔知big c foodcourt開未……不過係平,但唔好預好好味……

別墅

引用:Quote:原帖由 Angelalalee 於 16-01-31 發

原帖由 Cocoyuan 於 16-01-31 發表
我沒加牀

別墅

引用:Quote:原帖由 Angelalalee 於 16-01-31 發

原帖由 Cocoyuan 於 16-01-31 發表
參考

男爵府

引用:Quote:原帖由 Cocoyuan 於 16-01-31 發表請

原帖由 Angelalalee 於 16-02-01 發表
參考
請問呢間係邊間酒店?酒店會唔會收多一個人費用?thx

首頁

尾頁

跳至