興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

回覆:佛理及靈異事同夢境既朋友請入黎,一齊講一齊傾! ( 61 )

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 JChan 於 16-01-20 發表大家

原帖由 moonlight9198 於 16-01-20 發表
有。有時炒麵。有時炒米粉。
我唔喜歡食佢地既炒麵。
炒米粉。都ok。
炒麵唔係好多地方整得好食

同熱愛這片土地,大家刻骨銘記,愁或喜,生或死,也是香港地
同熱愛這片土地,大家一句到尾,由自己,生與死,也在香港地

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:佛理及靈異事同夢境既朋友請入黎,一齊講一齊傾! ( 61 )

在馬莎買的這款曲奇好好食

瑪瑙宮

引用:在馬莎買的這款曲奇好好食

原帖由 溋溋 於 16-01-20 發表
在馬莎買的這款曲奇好好食
好似老婆餅咁既款。

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

瑪瑙宮

瑪瑙宮

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 溋溋 於 16-01-20 發表在馬莎

原帖由 moonlight9198 於 16-01-20 發表
好似老婆餅咁既款。
是的,但是曲奇黎

侯爵府

引用:Quote:原帖由 大戶 於 16-01-17 發表承 moo

原帖由 moonlight9198 於 16-01-17 發表
仔女既野。緣到就會黎。急不到。多做善事。
可以既話。每天早上。雙手合十。向當天。望到天空。誠心地。請 ...
觀音會唔會覺得我好勢利,有事先求佢

係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

瑪瑙宮

引用:Quote:原帖由 moonlight9198 於 16-01-17

原帖由 mwmyway 於 16-01-21 發表
觀音會唔會覺得我好勢利,有事先求佢
觀音菩薩係慈悲既。點會覺得眾生會有勢利既想法。勢利係凡人既態度。但求完菩薩任何事情。如果願望實現左就要識感恩。實現唔到。亦强求不得。一切皆有定數。

瑪瑙宮

侯爵府

引用:Quote:原帖由 mwmyway 於 16-01-21 發表觀

原帖由 moonlight9198 於 16-01-21 發表
觀音菩薩係慈悲既。點會覺得眾生會有勢利既想法。勢利係凡人既態度。但求完菩薩任何事情。如果願望實現左就 ...
唔該曬!

係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

洋房

回覆 琛媽 的帖子

Nice !!!!

複式洋房

lm

瑪瑙宮

收到新一批的咒輪包。
保平常之用。
可結有需要jm免費結緣。
今次只得20個。

瑪瑙宮

陀羅尼被。亦可稱(往生被)。
可免費結緣。給各位jm。
有親友作(往生)之用。
今次得3張。
此被係給與(往生者)之用。
佛力加被。

公爵府

開心吸收勳章

回覆 moonlight9198 的帖子

我都係咁諗。未必做到最好或做到,但求問心無愧,唔好怪或恨人地唔幫自己,有啲野係整定,要學識接受同面對。我自細屋企唔係拜觀音,係拜天后。但我每次拜天后,我心就諗住觀音,好奇。後來搬新屋,無再拜神,媽咪問我點好,我話拜觀音,佢就請觀音嚟拜,我勁鐘意觀音架

瑪瑙宮

引用:回覆 moonlight9198 的帖子我都係咁諗。未

原帖由 大戶 於 16-01-21 發表

我都係咁諗。未必做到最好或做到,但求問心無愧,唔好怪或恨人地唔幫自己,有 ...
咁你覺得邊個大神與你投緣就可。

佛菩薩個個慈悲。

只要做人同處事心善。
任何佛菩薩都會保佑得。

公爵府

開心吸收勳章

其實我都唔知有無前世,但細個有人算過我,話我幾世前係仙人,所以我16歲前,領悟力高,做起野上嚟,係有啲靈感。我都覺,次次阿爸阿媽未做事,佢地開始做,我個心已預知結果,但我都唔知點解。如果而家有,實要買6合彩。

首頁

尾頁

跳至