自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

嘩 ... 真係估唔到,有人同意,( 要跑不如去大草地等等 .... )
大佬呀,當你哋一班人去到日本,咪又係開開心心大聲講野,忘我境界咁款

香港道德標準高到咁 !? 去公園我唔怕細路粗魯,最怕見到怪物家長

乜都驚,下一代無運行

lovelybaby2015    發表於 16-1-18 13:41

男爵府

引用:公園唔可以踢波,踩scooter/單車,+連跑都唔

原帖由 olivia0815 於 16-01-17 發表
公園唔可以踢波,踩scooter/單車, 連跑都唔得,不如話比我聽除咗呼吸可以做乜?

...
可以跳廣場舞

sfmeow    發表於 16-1-18 13:12

珍珠宮

小朋友放電, 真係圍住圈跑就得咩, 梗係幾個追住玩先有樂趣啦

公爵府

引用:可能嗰度曾經撞到人?+小朋友想跑,+去大草園

原帖由 nieualma 於 16-01-18 發表
可能嗰度曾經撞到人?

小朋友想跑, 去大草園跑啦, 爽好多!
JM此言差矣,除非個大草地係在私人花園內,否則,一班嘩鬼在一個公共草地上互相追逐玩耍,一樣會受到老人家、孕婦或帶住手抱嬰兒的母親的投掃。到時候,佢地會話:要跑要追就去兒童遊樂場啦。

你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

珍珠宮

睛靈勳章

回覆:真心問,小朋友可以去邊到走?

呢啲免責通告,出咗就當做咗,我唔會理佢,而家啲管理公司,人地嘈嘜佢就做嘜,唔會分析

禁止訪問

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

A_lcy 發表於 16-1-17 22:17
前兩日我女喺商場跑嚟跑去,我話佢「商場唔係公園,呢到唔走得架」
原來公園都唔走得,咁其實仲可以帶佢去 ...

張通告實際作用,係用黎塞住班,時時投訴的家長把口;或有傷人時可以話有出過告示提示使用者。
「你睇,你一投訴我就做野,幾有效率?」
「你睇,我們管理有出過告示。」

但事實點執行,康文署可會鬆手少少既,家長無需太擔心,康文署其實好難做的。

用戶要求終止服務

A_lcy 發表於 16-1-17 22:17
前兩日我女喺商場跑嚟跑去,我話佢「商場唔係公園,呢到唔走得架」
原來公園都唔走得,咁其實仲可以帶佢去 ...
我估咋下...

會唔會曾經有某D 細路在追追逐逐期間, 撞親/撞及第工者, 有人向在場職員投訴, 所以出此通告.

我自己及大家..相對也試過追追逐逐吧!

同埋有時玩受傷, 大家都唔想, 做大人嘅唔好下下去投訴.

跌下踫下才大...

伯爵府

會唔會有小朋友追逐受傷,跟住有人投訴先貼講真,小朋友跑起黎真係唔睇路,如果撞到遊樂設施又幾傷下既
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

用戶要求終止服務

孟母3000 發表於 16-1-18 12:42
可以跳廣場舞
你...好底死, 玩反叛

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+sfmeow+於+16-01-18+發表去運

原帖由 薯圈 於 16-01-18 發表
小朋友跑,唔一步係跑步,提衣因,紅綠燈,荷媽,全部都要跑,唔通係跑步徑度玩呢d?

...
樓主問「跑步放電」,無話遊戲所以我答跑步。你有無去過運動場?我去過,見到好多小朋友係真係齋跑步架,有 d 睇落識既就會喺跑道中間個 field 追逐下

答你個問題,我建議搵無人踢波既足球場玩依 d 遊戲,安全d,足球場係設計俾人追逐,小朋友跌到都無咁痛

男爵府

回覆:Mrs.Luckycat 的帖子

仲有,香港D草地係唔可以踩架

男爵府

回覆:孟母3000 的帖子

喺屯門公園仲可以同D伯伯卿卿我我添

用戶要求終止服務

olivia0815 發表於 16-1-18 13:14
喺屯門公園仲可以同D伯伯卿卿我我添
設計對白: 公園內, 唔可以卿卿我我過咩? 我鐘意丫

大家玩下, 請勿嬲嬲, SORRY !

侯爵府

olivia0815 發表於 16-1-18 13:12
仲有,香港D草地係唔可以踩架

唔係呀~ 香港有好幾個草地公園架...

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20151115/bkn-20151115090007693-1115_00822_001.html

男爵府

回覆:mok239 的帖子

就係可以大聲播\"鄧麗磚\",同可以同D伯伯親蜜吓囉

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:香港真係好K型,外國個個公園啲草地係隨便

原帖由 choc_choc 於 16-01-18 發表
香港真係好K型,外國個個公園啲草地係隨便俾人踩入去坐,香港啲草地係圍住哂「請勿踐踏」。

...
係,好難明

可能真係土地問題,外國空間大d,我住呢度 d 公園真係公園,有花有草好大空間既路,無遊樂設施,至多有兩張座椅。

而遊樂場會將遊樂設施擺喺一邊,咁玩設施既就忙住玩,好似上面位姊妹問我捉依因追逐遊戲,呢邊 d 小朋友就會喺中間大空地玩,無咁易撞到玩設施既小朋友

男爵府

就快公園只係可以無聲玩

男爵府

畀面勳章

反智 無腦
不過我都怕左怪獸家長,專搵無乜人既公園
成個公園都無乜人,叫阿女盡情跑同玩

男爵府

回覆:jolps 的帖子

係有~~
不過我慨嘆小朋友唔係應該有個公園係within walking distance, 每日放學後可以去跑吓玩吓,唔使吓吓勞師動眾要坐車出去啫。

首頁

尾頁

跳至