懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我覺得冇樣睇,我陀緊果陣,個個都估我係生女,但係我照超聲波係仔,我話俾佢地知醫生照到係仔,佢地仲話醫生睇錯,結果生出黎都係仔啦。

大宅

原文章由 yeeyeey2k 於 08-9-18 17:07 發表
我覺得冇樣睇,我陀緊果陣,個個都估我係生女,但係我照超聲波係仔,我話俾佢地知醫生照到係仔,佢地仲話醫生睇錯,結果生出黎都係仔啦。

agree, 無樣睇架應該, 我陀仔仔時,
個肚係橫橫扁扁咁, 原來係因為我胎水唔夠,
呀仔轉唔到身, 一路都係打橫咁訓係度,
咁個肚咪橫橫扁扁咁囉。

我問過醫生, 胎兒的荷爾蒙會否影響媽咪
醫生話咁細個未有荷爾蒙,
所以, 話陀仔荷爾蒙同呀媽唔同,
而令媽咪皮膚差、水腫等等, 亦唔成立

禁止訪問

睛靈勳章

男爵府

我覺得冇樣睇,我陀b女個時個個都估我生仔,話我個樣變哂,又唔腫等等..........

仲要生左仲問係咪仔..........

大宅

我係陀仔, 有左無耐明顯係多左好多粒粒, 暗蒼, 皮膚好差, 到宜家4個月先開始好d...
我覺得自己個肚係尖尖地..
另外, 你可以試下把脈, 中醫話, 男左女右, 邊面手脈重d, 就係果個性別...

男爵府

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我就覺得無乜根據..
我初初有左生到成面暗瘡, 腳毛, 肚毛又多左黑左, 而家7個幾月個肚都尖尖地, 條腰仲响度..
但我呢個係囡囡

不過一樣野就係, d 人話陀仔會凸肚臍and 肚中間條紋係會直d 同exactly 肚臍對落... 陀女相反, 而我就無凸肚臍同埋條紋係歪的...

[ 本文章最後由 sakesakee 於 08-9-19 18:08 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至