婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

😧

大宅

回覆:食到黑面既做冬飯

若從字面上睇,你叔仔女朋友無咩問題。第一,一見面打招呼,或者係虛偽但總好過無禮。第二,呢餐係做冬家庭飯局,佢又未入門無理由參與埋單呢個環節,係叔仔應該自己要識做夾返份。
至於你姑仔,佢都係話細b咩都唔識無學校收,又唔係話bb蠢,當佢發嗡嗡風咪算。

la_source    發表於 16-1-25 12:04
TiffChan    發表於 16-1-23 23:14

子爵府

引用:若從字面上睇,你叔仔女朋友無咩問題。第一

原帖由 fafafac9 於 16-01-23 發表
若從字面上睇,你叔仔女朋友無咩問題。第一,一見面打招呼,或者係虛偽但總好過無禮。第二,呢餐係做冬家庭 ...
同意,根本你唔鍾意個人,人地做咩講咩你都會睇唔順眼

男爵府

畀面勳章

其實bb係邊個湊開就跟邊個,你99同姑仔又唔係湊開佢,你bb又認人,所以其他人抱先會喊姐。

侯爵府

叔仔個女朋友禮貌係缺乏左d,夾菜無大無細。但係佢地角度黎講,可能覺得你係惡大嫂。

其實等齊人食飯等多35分鐘先齊人我覺得問題唔算好大,我地家庭聚會都係講大概幾點嫁咋,早到就大家閒話家常先,傾住等咯。

係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

大宅

成餐飯唔明有咩問題 除左遲到

你可能唔鍾意佢地 所以好易敏感 變左對人

唔對事 放鬆d

大宅

或者你地都冇錯既,不過我真係唔明,點解我地入去佢個邊,仲要等成35分鐘,係呀,佢條女未入門,但係我都冇必要等佢咁耐囉
記得上次食飯,我地早到左5-10分鐘,去到佢地都已經食曬前菜,完全冇話等埋我地先食,咁做咩我們今次要等佢呢

大宅

或者我講多少少資料啦,次次食飯,男家都會講實一個時間,我地好少話大概幾點

大宅

引用:或者你地都冇錯既,不過我真係唔明,點解我

原帖由 sybb2014 於 16-01-24 發表
或者你地都冇錯既,不過我真係唔明,點解我地入去佢個邊,仲要等成35分鐘,係呀,佢條女未入門,但係我都冇 ...
前菜喳喎?食下花生喬頭吹下水都唔得?

侯爵府

引用:或者你地都冇錯既,不過我真係唔明,點解我

原帖由 sybb2014 於 16-01-24 發表
或者你地都冇錯既,不過我真係唔明,點解我地入去佢個邊,仲要等成35分鐘,係呀,佢條女未入門,但係我都冇 ...
好簡單姐,都唔關叔仔佢地事,係發板人問題,姐係你99。佢係咪比較偏心你叔仔?

係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

大宅

所謂前菜唔係花生,係頭盤 ^^如果佢地食下花生緊係ok啦

即係你去食上海野,你會叫d 冷盤,好似雞絲粉皮咁有4-5份唔同類別,一去到,已經食清光

或者有位姊妹講得啱啦,係發板人既問題,人係偏心既

水晶宮

當咩都睇唔到,自己做返自己禮數

首頁

尾頁

跳至