想生BB

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

好慘... 早前幾個,
如果早D check 到宮頸問題就唔洗經歷咁多次
但隔幾個月又咁快大肚可以, 真心頂唔順, 太強大

男爵府

AmyyyyyNg 發表於 21-9-13 18:03
回覆 Deluxemo 的帖子

第二次加左托都唔得? 😭😭點解架?

未知子宮頸問題,如果早d去有經驗私家醫生檢查... 身邊朋友親戚所有人都無此經驗,個個都好順利生BB...無諗過有咁多難關,生bb咁難的,所以我要話俾大家jm知,要提防出意外,小產真係好傷心的,一世難忘 好希望幫到大家,小心d咁,我就係太大意,失去了好多心肝寶貝

大宅

回覆 Liukut 的帖子

想攬下你 睇完你既故事覺得好有希望我上個月尾都小產了…小天使22w 3 ..我仲坐緊月
威院仲未有報告出
係頭3個月流左兩次血 但bb都好乖咁痴住
直到過埋t21 又有流血 但訓左日醫院就無事
到照完結構都好正常 就開始覺得好穩定
點知一路分泌都多多地
之後仲有腰背痛 (宮縮)
咁我訓又訓唔好
之後已經約私家睇 點知個朝就見紅 私家醫生話我宮頸短到得返1.x cm 要我即刻入醫院
之後我就 keep住腰背痛 宮縮 陣痛 直至穿水 😣

我同你一樣身邊既朋友個個都好順利
好多都話 分泌多同宮縮係正常
但原來我個隻真係作動既宮縮 唔係假宮縮
今日第19日 我上網睇有好多資料 我都懷疑自己係咪子宮閉鎖不全 我仲未搵到答案 我唔想再經歷多次
真係好有陰影

男爵府

AmyyyyyNg 發表於 21-9-14 12:09

想攬下你 睇完你既故事覺得好有希望我上個月尾都小產了…小天使22w 3 ..我仲坐緊月

盧乃本醫生下年3月份退休了,快d book去檢查下啦~~~

大宅

但我未有報告 11月尾先有

男爵府

AmyyyyyNg 發表於 21-9-14 13:26

但我未有報告 11月尾先有

差不多啦,book定都ok

大宅

你個陣係咪拎份報告比醫生再講返個詳情比醫生聽 ?

男爵府

AmyyyyyNg 發表於 21-9-15 00:37

你個陣係咪拎份報告比醫生再講返個詳情比醫生聽 ?

無報告俾盧醫生睇呀...我自己口述佢知...因為我有咗大仔兩個月先去Dr Lo產檢...順便睇埋心跳

首頁

尾頁

跳至