想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Liukut 發表於 21-1-20 20:02
大家都係勇往直前 頂硬上 的媽媽...加油~加油 ...

早產b哥哥不經不覺已經6歲幾 ...好健康快樂 ...又愛錫曳曳細佬仔 ...雖然細佬仔成日蝦哥哥 ...但哥哥仍然處處幫助 愛護他...真的很開心 起碼我唔使陪玩 ...有2個孩子真好...每日返工睇住cam...已好開心滿足 媽媽我會努力工作賺 ...盡我能力做到最好 希望他們兄弟們有個美好回憶的童年

珍珠宮

Liukut 發表於 21-1-20 20:12
早產b哥哥不經不覺已經6歲幾 ...好健康快樂 ...又愛錫曳曳細佬仔 ...雖然 ...

好犀利啊樓主,睇到你個post,追曬成個經歷,真係好感動,你好堅強,苦盡甘來,仔仔又乖仔健康,真係鄧你高興。

大宅

挨夜一次過睇哂 睇到忍唔住喊 但好鄧樓主開心!最後苦盡甘來祝你一家四口都平安幸福 另外我都想要黃太阿姑既聯絡方法啊,樓主可唔可以pm我 thank you

大宅

早產b哥哥不經不覺已經6歲幾 ...好健康快樂 ...又愛錫曳曳細佬仔 ...雖然 ...

樓主。。我pm你想問你d野啊(emoji)麻煩哂睇睇

大宅

回覆 Liukut 的帖子

我都想要黃太阿姑電話

大宅

禁左入黎,由頭睇到落尾。
我真係要小心d, 我老公成日話我唔認真。
煮雞,舊雞入面未熟曬,我仲係到食隻貓又成飲我d水

大宅

我用2日睇灑,你好叻呀!好堅強,祝福你一家人都健健康康!幸福快樂!
另外,我都想要黃太阿姑電話呀!可以pm我嗎?

別墅

apingbb 發表於 16-2-2 11:33
真係好心痛呀!聽到呢到。我都忍唔住啦!
我都回想返我10月29週穿水入院等第二日中午發現流出黎胎水綠色, ...

男爵府

Liukut 發表於 21-1-20 20:02
大家都係勇往直前 頂硬上 的媽媽...加油~加油 ...

今早找返呢盒木顏色筆...俾大仔明天帶返幼稚園...準備上小學校體驗班 點解我要特別講呢盒顏色筆~~~你地睇到盒內白色紙黃哂嗎?它有7年以上歷史了...係我未生大仔前買的...當時小產完好孤寂...除咗返工外...好想找些寄託...果時好興油圖案書的...我就買了2大本...不斷日日油呀油 經歷我的黑暗時期 今日再見到它...好有感覺...真估不到7年後...我大仔繼續用上它... 上小學了

複式洋房

Liukut 發表於 18-5-7 08:54
真係不好意思~找了一晚都找不到亞姑電話~想公開問其他有睇過亞姑嘅jm。可否pm俾電話俾我。同埋各位jm留意 ...

呢種切膚之痛過來人先明白,
如果你搵到阿姑你電話麻煩你PM埋我
十分感激!

複式洋房

樓主真係好有心去分享,而且仲維持左咁多年。其實樓主呢個post真係可以幫到好多媽媽,或者果種影響力連樓主自己都未意識到。

我就係起醫院無意中睇到呢個post,亦都係早期流產。好彩係自然排出,照超聲波只係見到內膜都係厚,醫生都話可以等自然排乾淨,唔洗食藥做手術。希望真係可以自然排清,對媽媽身體最少影響。

知道有左,已經第二胎,全家真係好開心。可惜快樂太短暫,bb最終同我哋無緣。我都高0啦,自己都無乜信心。

睇到樓主嘅分享,一分面好難過,但一分真係非常敬佩樓主嘅堅毅。真係好感動人心,而且真係令人覺得自己都可以再堅強d。如果遇到或遇過小產嘅媽媽,或多或少可以起呢個post搵到勇氣同希望。

真心祝福樓主一家身體健康,生活美滿。兩個寶貝大個一定要孝順媽媽。

複式洋房

Liukut 發表於 21-5-30 17:34
今早找返呢盒木顏色筆...俾大仔明天帶返幼稚園...準備上小學校體驗班 點解我要特別講呢盒顏色筆~ ...

Hello樓主媽媽,我一次過4小時睇到嚟最後,你嘅故事真係好催淚,見到哥哥仲係暖箱插住儀器嘅相真係好感人,你真係好叻!好tough!睇到現在嘅你有大細BB同好幸福真係好為你一家高興苦盡甘來!
我都想問下你最後有搵返阿姑嘅聯絡方法嗎?
我都想去見下阿姑啊!

複式洋房

Liukut 發表於 21-5-30 17:34
今早找返呢盒木顏色筆...俾大仔明天帶返幼稚園...準備上小學校體驗班 點解我要特別講呢盒顏色筆~ ...

我喺今年一月都做咗人流,好傷心,因為超高0,知道好難會再有,本來以為一齊高0嘅嘢都無問題,bb得1/4機會中嘅遺傳病,無咁易中,都比我中到,所以見到樓主你有黃太亞姑嘅經驗,我好想為我bb做返啲嘢,麻煩樓主pm黃太亞姑電話地址比我,謝謝

複式洋房

小產後,意外睇到呢個post, 真係好切膚之痛,如果有黃太啊姑資料我都想要。謝謝樓主
祝所有bb一生平安健康

大宅

樓主你好 我一口氣睇曬你的故事
好替你開心 好感動
希望你地一家幸福平安
覺得你好堅強好叻
我20年初小產了一次 一直未有消息
自己好似一蹶不振咁 搵唔返開朗既自己
我好想努力做d野去成事 但自己壓力好大好辛苦
比自己放鬆 順期自然時又怪自己 點解唔努力 就係咁樣來回爭扎好耐
多謝你的分享 再一次祝福你地
如果你還有啊姑的資料 希望可以分享比我 我都想為離開了我的小b做d野
謝謝你

男爵府

回覆樓主:

我見我朋友話佢跟佢地群組個媽咪介紹既師傅幫bb打完齋安完位,隔一排發夢有個bb同佢揮手講再見,之後個月再放胎就bingo佢地個群幾個人都搵佢話燒香都睇到bb受唔受香火戈d

大宅

bsg 發表於 21-6-27 20:32
我見我朋友話佢跟佢地群組個媽咪介紹既師傅幫bb打完齋安完位,隔一排發夢有個bb同佢揮手講再見,之後個月再 ...

可介紹嗎?(emoji)(emoji)

男爵府

yohoannie 發表於 21-6-27 21:14
可介紹嗎?(emoji)(emoji)

我幫你問問佢地a,都好似係封利是,唔係會話好貴ge

洋房

回覆 bsg 的帖子

你好,可以pm資料嗎,感謝🙏

大宅

回覆 Deluxemo 的帖子

第二次加左托都唔得? 😭😭點解架?

首頁

尾頁

跳至