自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

BK Milk勳章

有好過無

寶石宮

回覆:算好消息嗎?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

佢地因為超生及貪福利而留港,重有機會申請埋父母來港家庭團聚,你認為佢地會走嗎? 人大釋法又比班泛民反對,多謝公民黨幫助令莊豐源案勝訴,令香港多左咁多雙非

侯爵府

子爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+yamatang+於+16-01-27+發表這

原帖由 jannlly 於 16-01-27 發表
係香港出世……有出世紙就隨時拎得番
我第一時間都係甘話

琥珀宮

水晶宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

侯爵府

佢地最識計數啦!有so佢地一定會反去,但……好明顯…仲…未夠so囉

男爵府

引用:報吉不報憂, 仲有大量未走, 黎緊千千萬萬個

原帖由 曼谷奶茶 於 16-01-27 發表
報吉不報憂, 仲有大量未走, 黎緊千千萬萬個落緊黎, 食亞爺搶公屋.
無錯,超龄果班申請落來真係食阿公

今天再大的事,到了明天就是小事,
今年再大的事,到了明年就是故事。
不需要太計較、太在意,一切都會過去。

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 曼谷奶茶 於 16-01-27 發表報

原帖由 rose1984 於 16-01-27 發表
無錯,超龄果班申請落來真係食阿公
早排先有班雙非蝗蟲家長, 上電視上報紙, 喊晒口話要正苦比佢地申請拎綜援食亞公.

侯爵府

引用:這樣對香港學童算係好消息吧!

原帖由 yamatang 於 16-01-27 發表
這樣對香港學童算係好消息吧!
又有幾多個會肯返呀。。。。

不如改以父母為福利申請者
成效仲大

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

子爵府

引用:Quote:原帖由+yamatang+於+16-01-27+發表這

原帖由 jannlly 於 16-01-27 發表
係香港出世……有出世紙就隨時拎得番
無錯,佢地而家見大陸戶藉有so就回歸大陸戶藉,但香港出世紙係永久,呢個係佢地嘅後備保障

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

禁止發言

珍珠宮

如果廣州都有綜援,班單雙非就會即刻撲返去

禁止發言

引用:如果廣州都有綜援,班單雙非就會即刻撲返去

公爵府

對大家都好

禁止訪問