興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

細女(teacup poodle)2星期前骨折,去左梳亞道做手術,困籠,不過佢唔鐘意困籠,所以由朝嘈到黑,原本星期一帶佢出去拆線,但太凍,我唔敢帶佢出去,改book左今日拆線,每日幫佢蓋被仔,開暖爐,佢凍會叫,我再比毛毛被佢,星期三晚唔食野呆呆地,我開籠摸佢,佢好靜爬係度,但冇意慾想走出籠,諗住第二日打去診所問,點知到第二日見佢冇反應,叫極都冇,摸佢已經硬哂,死左!喊死我,我覺得對佢唔住,好內疚好自責,唔知可以做咩😭😭😭😭

大宅

回覆:狗狗走左,心好痛,唔知點算!

陰公其實野都唔食就好嚴重,唔發生都發生左,唔好太自責,處理埋佢嘅身後事努力面對,佢走左唔使辛苦都係好事黎,唔好太難過

男爵府

樓主take care...狗狗rip

男爵府

好明白你嘅心情,狗狗走得咁突然。好多時狗主都會自責會内疚,希望你可以慢慢修服心情,take care!

男爵府

搵個傳心師同佢傾下計丫

大宅

好明白你,當初我愛犬離開我每日也哭,當然在巴士我也忍不住,希望你平復心情 加油
想領養四歲以下白北京仔/白馬耳他 茶杯仔

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

回覆樓主:

我狗狗昨晚初2都走左接受唔到係事實
佢都係tea cup poodle 。依兩個禮拜都以為佢起水攰冇為意,琴日起身見佢冇力郁咁就帶左去睇x-ray ,照完先知佢係封閉式子宮蓄膿,要盡快做手術 。仲諗住佢做完手術冇事返咗屋企等電話 ,仲專登上網徵個花花保護罩比佢,點知收到電話 話佢未做手術就走左..... 好內疚,如果早啲帶佢去睇醫生可能冇事....
好掛住佢..:...

esmehouse    發表於 17-1-31 19:49

大宅

育兒性格勳章 畀面勳章

奀豬mami~~ 發表於 16-1-30 02:32
細女(teacup poodle)2星期前骨折,去左梳亞道做手術,困籠,不過佢唔鐘意困籠,所以由朝嘈到黑,原本星期 ...

RIP

子爵府

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

RIP...樓主保重........
~眼啤啤, 吹咩咩~

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

rip

大宅

陪伴了我13年的貓貓,年初二晚走了,心仍在痛,每天想起他仍是會流淚。

大宅

BB防敏心得分享勳章

奀豬mami~~ 發表於 16-1-30 02:32
細女(teacup poodle)2星期前骨折,去左梳亞道做手術,困籠,不過佢唔鐘意困籠,所以由朝嘈到黑,原本星期 ...

明白你的心情,生死有定數,人也逃不過,狗狗無悔今生,你也真诚用愛待牠已足夠,可能這樣靜静地離去比接受治療走得舒服,不要哭,牠也會好吾捨得的

大宅

我近日也經歷了最傷感和失落的一天!無常一到,真是措手不及,有生必有死,死亡後又是新的一期生命開始。我家痛失家庭成員,生性寶寶的離去,亦啟示我學習和認知這人生必經的路,謝謝可愛的寶寶們曾陪伴我們共度快樂的時光,忘不了,再也忘不了你的好!

男爵府

保重!
狗狗會在彩虹橋上開心生活

伯爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

樓主保重,小寶貝去到彩虹橋會有好多朋友仔陪伴,佢亦都唔想見到你唔開心,或者佢希望將你愛佢的心延續比下一位小毛孩,等佢地也得到幸福!

首頁

尾頁

跳至