自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆:luckyQ 的帖子

我祝福話我個D媽咪永遠幸福,永遠無煩惱

珍珠宮

回覆:Kristytracy 的帖子

我奶奶煮比我食嗎?真想我食嗎?我試過餵完仔食飯清哂碟

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

引用:我奶奶煮比我食嗎?真想我食嗎?我試過餵完

原帖由 luckyQ 於 16-01-31 發表
唔好嬲啦

叫老公之後帶你去食嘢

同熱愛這片土地,大家刻骨銘記,愁或喜,生或死,也是香港地
同熱愛這片土地,大家一句到尾,由自己,生與死,也在香港地

珍珠宮

回覆:溋溋 的帖子

無。我只同老公講以後我會食野打底先去同奶奶食飯

子爵府

回覆:又係過年過節問題

如果我自己無乜所謂,唔會諗得咁覆雜,佢哋較年長,去佢度都ok, 唔好計較啦

子爵府

引用:佢係我見我一家唔會成日難為我地啦,唔食唔

佢係我見我一家唔會成日難為我地啦,唔食唔見仲好,樂得清靜
你唔去一兩次就唔會再叫你去,你次次去講都無用。

男爵府

唔去, 要小朋友坐咁長途車, 辛苦死...

子爵府

引用:我奶奶煮比我食嗎?真想我食嗎?我試過餵完

我好明白你,我99家都係甘,去到我完全無得食,但我開始成日唔去(以前7天去一次),老公鬧都唔去,吹我唔賬,慢慢現在好多節日都唔叫我地了太好,現在一年見3次(新年,62生日,99生日),每次我同個仔食飽先去,去到唔食做戲算,甚至話比她們知我地食左野先來唔食啦,你地食飽d啦!

luckyQ    發表於 16-2-1 07:06

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我以前會想主場,但近年搬左屋後變左成日我主場,我寧可作客,起碼唔駛做餐死又要招呼呢樣個樣,攰到九彩

侯爵府

畀面勳章

引用:生產值:13410+子爵府 3+秒前我已決定去了

生產值:13410 子爵府 3 秒前
我已決定去了,大家開心未?有D人成日話新抱問題,其實唔係老人家太刻意偏心 ...
如果你咁唔想去,咁你唔好去囉,係咪你C6唔比你唔去乍?

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

一年就佢一次咁多,多一次都5去,果一次都5去,有說話聽,既然咁遠,可以早點去行下,去行花市。

珍珠宮

回覆:o_____o 的帖子

唔係,佢話可取消,但算了,我決定去

侯爵府

引用:+本帖最後由+wong2323+於+16-1-31+11:18+編

原帖由 luckyQ 於 16-01-30 發表

團年。我老爺奶奶住沙田,竟然叫我地一家去北角我嫂到做節 ...
如果係你嫂家中吃,阿嫂負責煮,我OK

侯爵府

北角啲海鮮好靚,我會order定叫奶奶買,還會叫老公俾的士錢。解決…

還有北角蛋卷,芝麻卷等小食…我實點我老公去買埋做第二朝零食

Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

珍珠宮

一年一次啫,唔通平時出街唔會離開屯門區咩?

遠點都好過要我招呼成班人,執屋洗碗都頭暈

伯爵府

唔開心唔好去,同大伯阿嫂分開同62,99食

侯爵府

引用:佢受人尊重無問題,可惜佢做法。。。

佢受人尊重無問題,可惜佢做法。。。
明白樓主的心態。我亞媽都係咁忍左我亞嫲幾廿年

個問題可能源自兩家的經濟差距,導致奶奶偏心到出哂面。

基本上做新抱冇乜可以做,有時真係當訓練下自己 eq

最多遲去早走
同佢地有咁遠坐到咁遠
當酒樓搭枱咁啦

你地要俾心機
唔好衰俾個奶奶睇

首頁

尾頁

跳至