自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我有蒙牛奶特倫蘇在家,在大陸買的,如果係你地,會唔會再比小朋友飲?

男爵府

of course no la.我記得我陀住亞囝時都飲好多蒙牛, 因為o個時國寶伏明霞都係飲佢, 所以好多大肚婆都跟風飲mouth:

原文章由 EdmundMaMa 於 08-9-18 10:21 發表
我有蒙牛奶特倫蘇在家,在大陸買的,如果係你地,會唔會再比小朋友飲?

禁止訪問

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我諗唔會囉,驗唔到呢樣,
唔代表無另一樣加添物...
唉... 對國內產品真係信心全失,
食落肚既,免得可免,
因為佢地真係全無良心可言,
做d 咁既奶粉比BB 飲,
佢地仲有咩野做唔出!!

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

有次睇到國內奶農收奶既文章... 就已經好耐未買奶返來飲過架... 物價貴起上來... 咩衰手段都做得出來...
雀巢都係在大陸收奶來做架乍,你又飲唔飲呀?...

男爵府

我都o係係第2個post 見到雀巢好多奶類產品都係大陸做. 我屋企仲有佢地的雪糕同甜筒仔. 我唔會比亞囝食, 會叫c6食晒佢
原文章由 tkkmama 於 08-9-18 10:35 發表
有次睇到國內奶農收奶既文章... 就已經好耐未買奶返來飲過架... 物價貴起上來... 咩衰手段都做得出來...
雀巢都係在大陸收奶來做架乍,你又飲唔飲呀?... ...

複式洋房

真係有d怕怕,最慘就係有事bb唔識表達,所以暫時都唔夠膽俾佢飲。

禁止訪問

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

no la
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

禁止訪問

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

牛奶公司都唔飲好耐了....
而雪糕都無食,因為有一次食,
覺得個味好怪,好假咁,無再買了。

原文章由 tkkmama 於 08-9-18 10:35 發表
雀巢都係在大陸收奶來做架乍,你又飲唔飲呀?... ...

禁止訪問

大宅

提起特侖蘇, 半年前我成日買比個女飲, 平時用飲管, 有一次我倒出黎, 發覺水還水, D奶一舊舊, 但無異味, 於是即時開多幾盒, 都係咁, 我打去百佳 (因為網上訂架), 佢地回收後, 通知我已知會代理, 但依家無貨, 換個第D比我, 不過最後都無話比我聽D奶出現咩問題, 諗返當時應該通知消費者委員會, 如果唔係個次我倒黎, 個女依舊用飲管, 可能飲左落肚都唔知咩事. 所以我以後都無再買.

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

以前/現在/ 將來..... 都不會飲, 不會試

子爵府

原文章由 麟媽媽 於 08-9-18 10:31 發表
我諗唔會囉,驗唔到呢樣,
唔代表無另一樣加添物...
唉... 對國內產品真係信心全失,
食落肚既,免得可免,
因為佢地真係全無良心可言,
做d 咁既奶粉比BB 飲,
佢地仲有咩野做唔出!! ...

我都覺得,他們是否只驗(三聚氰胺),
應該驗埋仲有無其他有害物至啱!

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

其實好耐以前我都試過,
不過係蒙牛純牛奶1公升x 3既包裝,
開左盒奶倒出黎又係比較「杰」,
亦有一舊舊咁,我無拎去換,
因為無keep 住張單,掉晒算數。
自始無再比亞仔飲蒙牛。

原文章由 加菲貓 於 08-9-18 10:54 發表
提起特侖蘇, 半年前我成日買比個女飲, 平時用飲管, 有一次我倒出黎, 發覺水還水, D奶一舊舊, 但無異味, 於是即時開多幾盒, 都係咁, 我打去百佳 (因為網上訂架), 佢地回收後, 通知我已知會代理, 但依家無貨, 換個第D ...

禁止訪問

子爵府

之前~早幾期"明報周刊副刊",
介紹左一間本地農場,用良心去做奶.
現時只供銷售本地屋村,對象是小朋友及老人.
因成本問題,不會上架的.mouth:

首頁

尾頁

跳至