自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

洋房

仲飲? 對大陸的嘢信心盡失啦.
呢幾年見到大陸開放, 好多嘢進步緊, 先夠膽買 "大陸名牌", "綠色食品" 俾小朋友試吓啫, 點知一試就出事

大宅

曾聽聞男仔唔可以飲太多豆漿,否則會影響佢地精子量!

原文章由 火石 於 08-9-18 11:10 發表
我都試過蒙牛有一舊舊, 見過一次都怕了
之後決定要飲, 都是整: 豆漿 / 杏仁露 !
;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

大宅

me too !

原文章由 AdaHo123 於 08-9-18 11:14 發表
仲飲? 對大陸的嘢信心盡失啦.
呢幾年見到大陸開放, 好多嘢進步緊, 先夠膽買 "大陸名牌", "綠色食品" 俾小朋友試吓啫, 點知一試就出事

;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

男爵府

睇過關嘉美醫生d專欄,
佢話唔會食Made in China 食物,
我好認同

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

yesyes.... 盡量揀MIC 唔食

原文章由 winwin323 於 08-9-18 11:21 發表
睇過關嘉美醫生d專欄,
佢話唔會食Made in China 食物,
我好認同

禁止訪問

大宅

醒目開學勳章

唔會再幫襯啦, 講到咁恐怖

男爵府

of course 唔食飲啦.

我家姐成日買蒙牛俾佢個仔飲, 經常叫我買, 我一向對大陸食品有戒心, 加上蒙牛唔值咁貴, 所以一直都無買.

我媽及99經常買d平野(大陸食品, 餅呀, 糖呀咁), 係都要塞俾我, 我次次都話唔要, 有時推唔到, 我帶返屋企會掉左佢 (我都知好折墮!但我唔想我一家人食左有病.)

子爵府

I have the same experience too.  As said that特侖蘇contains more nutrients, I intentionally gave my boy to drink and around half year before, once I poured out the milk into a cup and let my son drink and found that there are 一舊舊, I called 蒙牛 customer service in HK and they just NEVER NEVER reply me.  I think their CS are so worse so I didn't buy 特侖蘇ever, u know 特侖蘇is quite expensive ma, but I bought "ure Milk 250" for my son randomly, I still have few boxes left, did any moms have go to Welcome to refund?  will they refund cash or need to exchange other products?

原文章由 加菲貓 於 08-9-18 10:54 發表
提起特侖蘇, 半年前我成日買比個女飲, 平時用飲管, 有一次我倒出黎, 發覺水還水, D奶一舊舊, 但無異味, 於是即時開多幾盒, 都係咁, 我打去百佳 (因為網上訂架), 佢地回收後, 通知我已知會代理, 但依家無貨, 換個第D ...

男爵府

原文章由 jj7723 於 08-9-18 11:28 發表
of course 唔食飲啦.

我家姐成日買蒙牛俾佢個仔飲, 經常叫我買, 我一向對大陸食品有戒心, 加上蒙牛唔值咁貴, 所以一直都無買.

我媽及99經常買d平野(大陸食品, 餅呀, 糖呀咁), 係都要塞俾我, 我次次都話唔要, 有 ...

講開又講, 以前我女幼稚園,
成日拎d糖/朱古力返屋企(大陸食品),
我都會靜靜雞掉晒,
當時覺得好折惰,
e+諗返, 我無錯

到現在我女小學啦, 老師都會比d糖當獎品比學生,
最慘d糖又係Made in China

其實都唔明白d小學老師, 可唔可以唔獎糖,
或者買d好少少嘅食物呢!!

禁止訪問

洋房

頭先先叫工人拎蒙牛奶去惠康退貨. (星期日買咗 2 pack, 飲咗一包)
惠康的人打電話黎話蒙牛奶檢驗結果冇事喎.
我話我知, 但已經冇哂信心, 要退貨, 結果都俾退.

大陸的奸商、貪官又搞呢d嘢出來, 唔駛旨意會再信佢哋 (身為中國人, 感到好悲哀)

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

無單退唔退得?
我公司仍有4盒250ml 既蒙牛。

原文章由 AdaHo123 於 08-9-18 12:17 發表
頭先先叫工人拎蒙牛奶去惠康退貨. (星期日買咗 2 pack, 飲咗一包)
惠康的人打電話黎話蒙牛奶檢驗結果冇事喎.
我話我知, 但已經冇哂信心, 要退貨, 結果都俾退.

大陸的奸商、貪官又搞呢d嘢出來, 唔駛旨意會再信佢哋 ( ...

洋房

原文章由 麟媽媽 於 08-9-18 12:19 發表
無單退唔退得?
我公司仍有4盒250ml 既蒙牛。

得, 我都無單

禁止訪問

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

咁又係,剩係豬肉都係大陸豬,
淡水魚亦有好多由大陸養....
仲有心愛既大閘蟹!!!

原文章由 EVA222 於 08-9-18 13:14 發表

細時讀託兒所,飲的牛奶味道唔同而家,味道好騷好濃,成個石油氣樽的錫罐盛載送來,以前生活樸素,d人無咁功利,無咁多化學野.
弊在無銀係富貴超市買餸,一日不知食幾多大陸食物落肚. ...

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

唔敢飲啦 ~
飲好立克.....算

已刪除用户

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至