自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

唔知有冇JM知邊度可以搵到呢隻杏霜呢?(金X牌)
我記得多年前 可以輕易喺一般超市買到,但3年前買完後已搵唔返佢
之後試過寶X牌川貝杏仁粉,唔知係唔係有川貝關係,我覺得好難飲;
又喺小店買左一隻叫澳X牌牛奶杏仁霜,但依然覺得冇X山牌好飲
有JM話759有隻萬X牌堅果飲,杏仁味嗰隻好重杏仁味,可惜搵左幾間都係得芝麻同合桃味
其實金X牌係唔係停產左? 我上YAHOO睇,佢彈左一隻上綠下黑罐身ge杏霜出黎............

la_source    發表於 16-2-1 16:06

公爵府

+3金熱血 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:好想搵返呢隻杏霜...

珊瑚宮

畀面勳章

引用:唔知有冇JM知邊度可以搵到呢隻杏霜呢?(金X

原帖由 丫雅 於 16-02-01 發表
我記得多年前 可以輕易喺一般超市買到,但3年前買完後已搵唔返 ...
不如自己整,好簡單,又無添加或防腐劑

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

km68cheng 發表於 16-2-1 16:27
謝謝你呀
我仲諗住bk會有人知架嘛,原來係我諗多左.........

珊瑚宮

小可愛11 發表於 16-2-1 16:28
不如自己整,好簡單,又無添加或防腐劑
自己整會唔會有一粒粒唔溶??

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

引用:唔知有冇JM知邊度可以搵到呢隻杏霜呢

我記得多年前 可以輕易喺一般超市買到,但3年前買完後已搵唔返 ...
以前在惠康買過

伯爵府

惠康有~

珊瑚宮

pomanlife 發表於 16-2-1 16:30
以前在惠康買過
係...............幾年前好易喺胃long搵到佢

珊瑚宮

Ronnym 發表於 16-2-1 16:30
惠康有~
依加冇la....................

珊瑚宮

畀面勳章

引用:Quote:小可愛11+發表於+16-2-1+16:28+不如

自己用攪拌機打,然後用魚袋過濾,包保又滑又好食,我琴晚先整完,由攪拌到煮好唔使15分鐘。

sumbaby2011    發表於 16-2-1 17:43
wcpcelia    發表於 16-2-1 16:58

珊瑚宮

畀面勳章

引用:Quote:小可愛11+發表於+16-2-1+16:28+不如

sumbaby2011    發表於 16-2-1 17:45

珊瑚宮

小可愛11 發表於 16-2-1 16:33
自己用攪拌機打,然後用魚袋過濾,包保又滑又好食,我琴晚先整完,由攪拌到煮好唔使15分鐘。:wahah ...
請問你係買南北杏嗎?? 車杏多d定北杏多d??

珊瑚宮

畀面勳章

珊瑚宮

小可愛11 發表於 16-2-1 16:36
thx~~ 我會照住整

珊瑚宮

畀面勳章

引用:Quote:小可愛11+發表於+16-2-1+16:33+自己

請問你係買南北杏嗎?? 車杏多d定北杏多d??
我買大南杏

珊瑚宮

小可愛11 發表於 16-2-1 16:37
唔該晒,好詳細

珊瑚宮

畀面勳章

引用:Quote:小可愛11+發表於+16-2-1+16:36+thx~~

thx~~ 我會照住整
唔使客氣,其實真係好容易整,而且加幾多糖可以自己話事。

wcpcelia    發表於 16-2-1 16:58
丫雅    發表於 16-2-1 16:39

珊瑚宮

畀面勳章

引用:Quote:小可愛11+發表於+16-2-1+16:37+唔該

唔該晒,好詳細
我都係 copy 人家嘅食譜。唔好咁客氣!

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

引用:Quote:pomanlife 發表於 16-2-1 16:30 以前

係...............幾年前好易喺胃long搵到佢
呢隻好化痰,咳親飲佢都好

子爵府

熱血勳章 2016畫展勳章

回覆:好想搵返呢隻杏霜...

北角洪記有得買。$22/罐

首頁

尾頁

跳至