烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

up?
thanks

[ 本文章最後由 bobo721 於 08-9-18 14:35 編輯 ]

男爵府

我會用藍威寶去油漬.

男爵府

穩潔

男爵府

我用過BAxG, 威嘟先生同萬嘟靈
最好係萬嘟靈, 氣味唔大
BAxG最大味, 我用時差點暈咗; 威嘟先生都幾大味
同埋睇BAxG,威嘟先生廣告可以一噴一抹個網即刻好乾淨, 但我用時都唔得

複式洋房

原文章由 bobo721 於 08-9-18 14:33 發表
up?
thanks

到五金店買樽『哥士的』(約10蚊3樽)~ ~ ~
記得戴手套,用熱水溶解後就用得,完全唔洗出力就輕輕鬆鬆抹走晒所有油漬,再用清水過一次便OK喇!

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

穩潔真係好掂!勁過萬潔靈好多!

原文章由 焯楠仔 於 08-9-18 16:38 發表
穩潔
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

男爵府

我用穩潔 ,超好用

子爵府

之前看過一本在圖書館借~家居排毒~有教-梳打粉+醋-又快又乾淨,仲唔傷手,請大家試下

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 醒目開學勳章

fannymk:
我想問梳打粉可以係邊度買?

[ 本文章最後由 c12l23f72 於 08-9-19 20:00 編輯 ]

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 醒目開學勳章

fannymk:

子爵府

原文章由 c12l23f72 於 08-9-19 08:03 PM 發表
fannymk:

在supermarket~有買~盒上有一隻強勁的"arm" =$8.9-$9.5

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 秋風 於 08-9-19 11:58 發表
我用穩潔 ,超好用

果支什麼樣子? (我怕買錯)
邊度有?
thanks

子爵府

我冇記錯應該係白色樽架, 但一定要帶手套用, 因為會拿到隻手甩皮

子爵府

fannymk:
thx

子爵府

fannymk:
我買咗啦!thx

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

普通藥行都有!

原文章由 ru_663th 於 08-9-21 01:05 發表

果支什麼樣子? (我怕買錯)
邊度有?
thanks
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

大宅

我推介曾 sir 介紹那隻 除油浸漬粉,係五金舖有得買,浸完輕輕一抺即掂﹗

首頁

尾頁

跳至