親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

大家入來吹下水

大宅

回覆:三月台中揮手區

你既行程係點?
我仲未知咁plan可唔可以

And if you give me what I want, Then I'll give you what you like

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

珊瑚宮

大宅

引用:+本帖最後由+Singpiano+於+16-2-2+21:16+編

原帖由 Singpiano 於 16-02-02 發表

大家入來吹下水
我會去5天,其中兩日去阿里山

考慮緊第一日中午機到台中後包唔包車去高美濕地,定去完阿里山後包車一整天去新社古堡&高美濕地。

之前已去過清境農場和日月潭,所以今次不會去。

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

12312 發表於 16-2-2 22:31
你都三月台中?

珊瑚宮

引用:Quote:12312 發表於 16-2-2 22:31 你都三月

原帖由 shinku 於 16-02-02 發表
你都三月台中?
復活。。

司機,住宿-ok

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我8/3-17/3

台中/ 清境/宜蘭/台北

大宅

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 Singpiano 於 16-02-02 發表

原帖由 ononchu 於 16-02-02 發表
我會去5天,其中兩日去阿里山

考慮緊第一日中午機到台中後包唔包車去高美濕地,定去完阿里山後包車一整天 ...
1)去梧棲,濕地。

ononchu    發表於 16-2-3 14:26

珍珠宮

12312 發表於 16-2-2 23:35
復活。。

司機,住宿-ok
我都係復活,租車、住宿-OK

我今次係阿厘山、嘉義、雲林

男爵府

三月頭台中自己一個去四日三夜 見平機票買左 行李都冇加
想睇景為主 但阿里山太遠未必夠時間 諗緊中間兩日係清境 頭尾兩日台中市中心個邊

珊瑚宮

引用:Quote:12312 發表於 16-2-2 23:35 復活。。

原帖由 shinku 於 16-02-03 發表
我都係復活,租車、住宿-OK

子爵府

好多台灣達人入來, 我想去天空之橋和星月天空,

我住台中假日, 樓下有南投客運,去到南投, 跟住唔知轉什麽車,

仲找緊資料

子爵府

我住6日台中假日 (hea 玩台中)
1晚黄慶
3晚台北 (有一日唔帶行李去宜蘭一日, 一日去睇櫻花)

大宅

我係3/21-25 共5天, 第一次去
book 咗黃慶 & 原森林
第一晚住逄甲, 第二晚住清境黃慶, 第三晚住原森林, 第四晚住逄甲
逄甲酒店未book
車又未book, 苦惱緊拼車定包車.........

珍珠宮

Singpiano 發表於 16-2-3 10:23
好多台灣達人入來, 我想去天空之橋和星月天空,

我住台中假日, 樓下有南投客運,去到南投, 跟住唔知轉什麽車 ...
官網有寫
http://www.skybridge.tw/#styles

別墅

我18至24, 第一次去

子爵府

shinku 發表於 16-2-3 10:38
官網有寫
http://www.skybridge.tw/#styles
由南投轉搭彰化客運往員林方向,(6925 南投-樟普寮-員林),施厝坪(福山宮)站下車,步行約5分鐘
是否搭南投客運, 往南投總站,再轉6925, 在施厝坪下車,

因為我睇唔明, 謝謝

男爵府

引用:我係3/21-25+共5天,+第一次去book+咗黃慶+&

原帖由 zerotsang 於 16-02-03 發表
我係3/21-25 共5天, 第一次去
book 咗黃慶 & 原森林
第一晚住逄甲, 第二晚住清境黃慶, 第三晚住原森林, 第 ...
你地幾多人去呀?我一人就會搵共乘...
除左機票 咩都未book...

首頁

尾頁

跳至