懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有左之後我對好多味都會作嘔,最慘係家裡的寵物味,懷孕後都無店過佢。因為一近距離聞到就想嘔。
上網睇過香薰吾得,白花油吾得,好多薄荷膏吾得因為有障腦,咁有啲咩係得架@@

大宅

回覆:孕婦可以塗什麼在鼻上減少聞到味道作嘔?

我隨身帶包檸汁薑,嗅又得,食又得!

複式洋房

回覆 Funcsarah 的帖子

檸汁薑係咩黎架???

大宅

Funcsarah 發表於 16-2-3 15:16
我隨身帶包檸汁薑,嗅又得,食又得!
我都係袋住包薑, 喺X鳳買嗰D咸濕野.唔會成日食, 真係頂唔順想嘔先食.
我孕初期只係食左1.5細包.

大宅

引用:回覆+Funcsarah+的帖子檸汁薑係咩黎架???

原帖由 Mollymun 於 16-02-03 發表
回覆 Funcsarah 的帖子

檸汁薑係咩黎架???
用檸汁浸的薑。一般涼果店有

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

啲人話含薑片得,不過我要查白花油先得,雖然話唔用得,不過唔常用,都係頂2個月
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

複式洋房

我都好想查白花油呀!!我係好想搵野查個鼻減少我聞到我會作嘔既氣味><

大宅

我果時食金梅片, 長期袋係身, 當一覺得想嘔時就食一粒...真係好神奇架, 一食就冇左想嘔既感覺

大宅

回覆:孕婦可以塗什麼在鼻上減少聞到味道作嘔

我初初都係咁呀,聞到屋企D寵物味嘔到黃膽水都出喔,之後忍到而家15w,突然好左好多,你而家幾w呀?

大宅

回覆:孕婦可以塗什麼在鼻上減少聞到味道作嘔

我長期切左半個鮮檸檬放係度,有事拎黎聞下,平時山埋房門焗住都有淡淡檸檬味

首頁

尾頁

跳至