懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 sillywing 的帖子

坐車最易嘔,chok下chok下。我通常忍到落車先嘔,個身會帶住嘔吐袋。。

別墅

回覆:Mollymun 的帖子

可以試下用止嘔帶,我喺屈記買,用左好好多

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:可以試下用止嘔帶,我喺屈記買,用左好好多

原帖由 lkhhk 於 16-02-11 發表
可以試下用止嘔帶,我喺屈記買,用左好好多
請問幾錢?

別墅

回覆:安室だがな 的帖子

$98

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:$98 +

原帖由 lkhhk 於 16-02-11 發表
$98
唔該曬。

男爵府

係咪帶一隻手得架啦?

複式洋房

回覆:sillywing 的帖子

我有嘔..試過無論搭地鐵,巴士,都會嘔..
巴士就比較嘔多d.. 我移家22w..都會隨身攜帶幾個嘔吐袋

複式洋房

我而家13wk,呢幾日仲有反胃,但停左嘔。
但仍然到夜晚就不停ee erk erk甘,好討厭,幾時先完?
12wk之前全日無胃口,反胃,咪成日瞓在床。
無胃口吾緊要,最慘又要餓,餓又要迫自己食。
D人話話梅有用,但我食甜or酸話梅都無用。
我以前好鍾意飲水,而家諗起飲水都驚,加一片檸檬都幫助不大。
飲得少,去得又少,好吾健康。
而家,我都係午餐食到野,晚餐食吾到。原來大家都係甘的情況,堅持!

媽媽好偉大,為我們致敬!

複式洋房

回覆 nipfung3 的帖子

我同你情況好似呀!!食又嘔吾食又嘔餓又嘔飲水又嘔
頭2個月只食到粥,乜都吾想食淨係喺屋企抑鬱咁
到13週時我好少少
早午食到野黃昏後先嘔
但幾日後又不定時嘔
今日岩岩15週,係嘔小左但同你一樣成日EE ur ur
個胃空就會作嘔,臨訓肚餓會訓吾著
但整體都叫舒服過之前
大家加油呀!!

男爵府

回覆:有懷孕3個月以上繼續經常嘔吐,無胃口嗎

大家互相支持,我頭3個月都係咁,成日er胃氣,同埋就算食得落野,好多時個口覺得好苦好苦,個人好冇心機,仲要工人姐姐唔做,等緊新姐姐來。。。要同老公輪住攞假湊女,本身巳經身子唔好,唉。。。個心成日諗個天點解咁樣玩我

男爵府

回覆:有懷孕3個月以上繼續經常嘔吐,無胃口嗎

我陀第2胎時成日反胃,嘔過2,3次 ,到生都無胃口,食兩湯匙飯閒閒地食成半粒鐘,所以到生都無增磅(之前係肥媽媽)。

禁止訪問

大宅

我由6WEEK起嘔到20WEEK先無事.....係食不落,但又好餓,好辛苦,足足輕左10磅,入左3次醫院吊水,2個月無返工
之後胃口慢慢會好...不過預左8個月開始又會胃頂好唔舒服,加油!!!

禁止訪問

醒目開學勳章

首頁

尾頁

跳至