自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

琴晚諗住行入廚房熄燈,行到入去我feel到有d野郁下郁下,點知回頭望.......嘩 ......一條我諗有一對外賣筷子咁長既蜈蚣行緊,我嚇到郁都唔敢郁,係咁叫c6入廚房話有蜈蚣ar....好大條,最慘我c6以為我吹水(以為係條好細條既蜈蚣) 跟住同佢講話真係好大條架!佢先行入黎,我真係幾想 當我吹水,行到先話真係好大條喎!我就嚇到 點知仲要比呢條死蜈蚣走nut左,搞到我e+入親廚房都好鬼驚

別墅

c6以為吹水

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 clementbaby 於 08-9-19 14:39 發表
琴晚諗住行入廚房熄燈,行到入去我feel到有d野郁下郁下,點知回頭望.......嘩 ......一條我諗有一對外賣筷子咁長既蜈蚣行緊,我嚇到郁都唔敢郁,係咁叫c6入廚房話有蜈蚣ar....好大條,最慘我c6以為我吹水(以為係條好細 ...

嘩, 你住邊呀? 有咁大條呀... 我好耐以前見到一條細, 不過唔夠佢快, 捉佢唔到, 搬開梳化之後已經唔見佢蹤影嘞
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

wah.. 得手指頭咁大條蟲我都驚..唔好話成條筷子咁長...我實要反轉個廚房見到佢條屍我先死心架.

侯爵府

樓主小心呀,比蜈蚣咬到係超超超超痛,仲有唔係嚇你,我阿娘話通常蜈蚣係一對對出現架(我屋企試過幾次都係一對對出現)。

子爵府

畀面勳章

最慘我已經好大陰影,我連入廚房都好大壓力,非必要我真係唔想入去

子爵府

畀面勳章

我住係村屋,後面就係山坡,我都想快d搬,晚晚唔係就係聽到老鼠聲,再唔係就係見到d蟲蟲
原文章由 CANDY_SAMSON 於 08-9-19 14:44 發表

嘩, 你住邊呀? 有咁大條呀... 我好耐以前見到一條細, 不過唔夠佢快, 捉佢唔到, 搬開梳化之後已經唔見佢蹤影嘞

子爵府

畀面勳章

我都知蜈蚣係一對對,所以我c6想整死佢果陣(最後比佢走nut左),我已經睇下另一條係邊,不過見唔到咋!
原文章由 hola 於 08-9-19 14:49 發表
樓主小心呀,比蜈蚣咬到係超超超超痛,仲有唔係嚇你,我阿娘話通常蜈蚣係一對對出現架(我屋企試過幾次都係一對對出現)。

侯爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

嘩....諗到都嚇死啦...仲話親眼見到...

侯爵府

我哋屋企發明咗一個極速殺蜈蚣既方法(因我屋企住村屋),用廚房剪果種大較剪,一見即係中間剪c佢沖落廁所(當然把較剪唔會作煮食用途),即死....不過對於我d唔係好怕虫就真係好ok既方法。因我發現用腳或其他器具想踩死佢會成日比條虫走甩架

原文章由 clementbaby 於 08-9-19 14:58 發表
我都知蜈蚣係一對對,所以我c6想整死佢果陣(最後比佢走nut左),我已經睇下另一條係邊,不過見唔到咋!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果係我, 一定返轉廚房搵佢出來殺殺殺,
最憎蟲類係屋企出現.

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 hola 於 08-9-19 15:55 發表
我哋屋企發明咗一個極速殺蜈蚣既方法(因我屋企住村屋),用廚房剪果種大較剪,一見即係中間剪c佢沖落廁所(當然把較剪唔會作煮食用途),即死....不過對於我d唔係好怕虫就真係好ok既方法。因我發現用腳或其他器具想踩死佢 ...

你好勁呀!!! 你唔驚佢咬你架??

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

咁啱, 15分鐘前, 在屋企樓下見到一條成8寸長, 手指咁粗的在積水swim, 大個女第一次見, 驚驚

子爵府

只有存在愛人,聖靈的心,寬恕,體諒就能快樂!

侯爵府

就係比蜈蚣咬過,所以同條虫有不共戴天之仇,一定要

原文章由 kit2004 於 08-9-19 17:27 發表

你好勁呀!!! 你唔驚佢咬你架??

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我都見過一次~我住d 樓舊~在一個大大露台~ 岩岩搬入去果陣可能太耐無人住~有條好似手指尾咁長既蜈蚣跳出來~~

子爵府

畀面勳章

我c6就係用個垃圾筒壓住佢,點知就咁比佢走甩左,最慘就係果時真係好驚,個腦完全一片空白,咩都諗唔到!
原文章由 hola 於 08-9-19 15:55 發表
我哋屋企發明咗一個極速殺蜈蚣既方法(因我屋企住村屋),用廚房剪果種大較剪,一見即係中間剪c佢沖落廁所(當然把較剪唔會作煮食用途),即死....不過對於我d唔係好怕虫就真係好ok既方法。因我發現用腳或其他器具想踩死佢 ...

大宅

蜈蚣好毒嫁

仲要咁大條

侯爵府

原文章由 clementbaby 於 08-9-19 21:57 發表
我c6就係用個垃圾筒壓住佢,點知就咁比佢走甩左,最慘就係果時真係好驚,個腦完全一片空白,咩都諗唔到!

係呀....d....蜈蚣一對對架.....
你一定要比d....勇氣....搵佢出黎呀..... 因為佢地好鍾意黑蚊蚊就走出黎咬人.....你刀唔想小朋友比佢咬架ma.....

男爵府

我都試過半夜三更嚇親, 仲要 2 次咁多, 第一次又係o向廚房洗手盤,起初第一次入去洗手因冇開燈所以睇唔到佢o既存在(一隻手指尾咁長).第二次再洗手呢之開左燈,跟住就比佢嚇到半死喇. 於是係咁開水將佢沖走, 有一次仲恐怖,嚇得我而家仲有陰影,就係有一晚我諗住上床訓覺, 唔知佢點黎的.又係手指尾咁長,咁我揭起個枕頭整好個枕頭啦.點知佢走出黎o向兩個枕頭中間o向度行,當堂嚇死呀,幾驚呀. 跟住拎幾張厚廁紙包住佢掉左佢出街呀. 果晚驚到訓唔著, 第二日反轉間房睇下仲有冇, 好彩冇. touch wood 到而家都未見過,你都咪話唔驚.我比佢咬最多都係痛在我身,如果我個寶貝女比佢咬親就慘喇.! 擔心死我都似.千祈唔好比我再見到 d 恐怖o既野.(我都係住村屋的)

首頁

尾頁

跳至