嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆:剛8週好大壓力

大宅

我是異卵孖胎,現在九週幾,一切正常,今日醫生推介左t21俾我地,我想問有冇jm驗過t21? 因為都幾貴,值嗎?異卵,會影響準確度嗎?

大宅

请问有无人要三个月开始食亞士匹灵?

男爵府

引用:我是異卵孖胎,現在九週幾,一切正常,今日

原帖由 misschingching 於 16-03-19 發表
我是異卵孖胎,現在九週幾,一切正常,今日醫生推介左t21俾我地,我想問有冇jm驗過t21? 因為都幾貴,值嗎 ...
我上星期做左T21,應該明天有報告。
Oscar雙胞胎準確度比單胞胎低,只有7、8成準,但T21就99%以上。
醫生話報告不可出性別,因為異卵所以唔能夠作準。

大宅

我今日剛剛好8w....之前5-7週時,超級唔舒服,胃頂無胃口作嘔口苦...在7w時照到同卵雙胞胎,2個都有心跳...現在反應就得口淡淡,有時會好擔心bbs會唔會有事...因為上年小x過....
bbs CRL分別為0.84cm and 0.81cm....
心跳150 and 141
屬正常嗎?

別墅

引用:请问有无人要三个月开始食亞士匹灵

原帖由 applepiety1 於 16-03-19 發表
请问有无人要三个月开始食亞士匹灵?
我係威記生,twins boy, 20wk
12wk開始醫生已開葉酸加亞士匹靈給我日日食

大宅

pochacco8217 發表於 16-3-30 11:14
Congratulation! Take good care!

別墅

回覆:剛8週好大壓力

我係陳志慧Ivf , 因為有個大女,所以放左一粒day 5, 第一次照仲係一個胎long , 第二次照就發現有兩個心跳,由於一粒受精卵分裂,所以係同卵雙胞胎。當時知道失左預算,因為我老公剛resign 全職湊女,不過隨住個肚愈來愈大,你就會真實feel 到骨肉相連的感覺,陳醫生都話特登放一粒都變孖,係上天俾既,唯有見步行歩。我在QE 雙胞胎部,係婦科主管梁國賢教授主診,好好,如果在私家,要比好多錢先有甘的經驗及服務。孖女在23周中在雙胞胎輸血症,都係梁教授負責手術。宜家孖女34周,今個月20號就開刀啦!

別墅

引用:我係陳志慧Ivf , 因為有個大女,所以放左一

原帖由 Mrsfu 於 16-04-01 發表
我係陳志慧Ivf , 因為有個大女,所以放左一粒day 5, 第一次照仲係一個胎long , 第二次照就發現有兩個心跳, ...
贊成,本身已有一個女,想生多個做伴,點知嚟對孖胎,同老公當堂呆左,係失曬預算,諗深一層,唔係甘易有孖,上天甘好彩安排比我地,甘咪要羅,見步行步,先苦後甜,個肚慢慢大,feel
到bbs郁下郁下,又幾溫馨,開始期待出世見面一刻大家一齊加油哦

大宅

我知道自己有孖其實好開心

洋房

pochacco8217 發表於 16-4-1 13:12
贊成,本身已有一個女,想生多個做伴,點知嚟對孖胎,同老公當堂呆左,係失曬預算,諗深一層,唔係甘易有孖 ...
我們跟你一樣呀,囡已經六歲了,考慮了很久,最後決定生一個陪下她,將來她們都有個照應,點知第三次產檢時醫生問
"你想睇邊個先?" 我們都呆左, "睇邊個先?"

禁止訪問

別墅

pochacco8217 發表於 16-3-30 11:14
請問威記有孖胎部嗎?

食亞士匹靈有咩用的?

大宅

好開心見到咁多孖胎媽媽, 妳地好

首頁

尾頁

跳至