自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

男爵府

引用:我贊同樓主。我有小朋友,小朋友兩歲之後睇

原帖由 cffw 於 16-02-12 發表
我贊同樓主。我有小朋友,小朋友兩歲之後睇過幾套戲。入場前幾小時我會同佢解釋有咩可以做有咩唔可以。
如 ...
我都係!3歲第一次帶仔睇戲預左要中途走,小朋友好難預計會發生咩事!好彩個仔冇扭、冇喊、冇長氣問多謝包爆谷

cffw    發表於 16-2-12 19:46

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

翡翠宮

回覆:認真呼籲 ~小童睇戲

我個女2歲半第1次去戲院睇侏羅紀世界,2個幾鐘都坐定定睇到完場,全程無嘈過,無問過問題,睇得好投入~

完場時開燈,隔離的姨姨見到我個女,話佢好叻好安靜,咁細個可以坐足2個幾鐘都唔嘈~

不過,我個女本身唔怕黑~

大宅

大家都要俾錢,點解影響到其他人仲要人忍受,教唔到就唔好入戲院,再大個啲懂性懂守規先入去

Argubay    發表於 16-2-12 19:45

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

cffw 發表於 16-2-12 13:31
我贊同樓主。我有小朋友,小朋友兩歲之後睇過幾套戲。入場前幾小時我會同佢解釋有咩可以做有咩唔可以。
如 ...
好叻,兩歲可以聽懂並配合。:excited
我的小朋友2歲還好BB,起碼3歲才了解。

翡翠宮

好彩我個女睇戲無問我野,我亦唔會一路睇一路解釋,因為阻住我睇戲~

伯爵府

引用:煩請各家長唔好帶控制唔到既小朋友去睇戲,

原帖由 HY620 於 16-02-12 發表
煩請各家長唔好帶控制唔到既小朋友去睇戲,即係把口由頭到尾都唔收,仲大大聲講野果種。小朋友驚,會喊,我 ...
百分之百支持你!

禁止訪問

引用:Quote:cffw+發表於+16-2-12+13:31+我贊同樓

男爵府

睇恐龍大時代坐後面個細路仔\"不停地\"喊咗大半鐘,一味話要返屋企,個爸爸一味話要大膽D

我寧轉面幾次,我囡(8歲)話個男仔好可憐,佢哋先肯走

係要訓練個仔的話,可以響屋頂熄晒D燈,開到D音響大大聲,睇隻Jurassic park先,仲可以慳返兩舊水

子爵府

畀面勳章 大廚勳章

引用:至憎有小朋友坐係後面,成日比佢地踢凳,十

原帖由 yiyi20 於 16-02-12 發表
至憎有小朋友坐係後面,成日比佢地踢凳,十級討厭
我都係咁話!!踢櫈先最討厭!!!

珍珠宮

男爵府

認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

HY620 發表於 16-2-12 13:08
煩請各家長唔好帶控制唔到既小朋友去睇戲,即係把口由頭到尾都唔收,仲大大聲講野果種。小朋友驚,會喊,我 ...
真係好難頂

男爵府

畀面勳章

認同
之前都試過睇戲時隔離坐咗個超high的小朋友
成套戲都又叫又企係度跳,大大聲
佢媽冇點阻止,搞到我唔太聽到套戲講咩

利申:我有個5歲小朋友,由佢2歲開始入戲院睇戲
佢問問題時我會話睇完先問
因為之前解釋過睇戲要點做,所以佢都好乖好安靜睇戲

大宅

真係超級討厭架,我上次睇非洲音樂會,坐頭我隔離有個family成三四個小朋友,未開場已經響D櫈到跑來跑去大叫大喊,一開場重慘,幾個小朋友不停講講講,D大人又不停講講講,跟住又大叫大喊跳來跳去,果幾個大人重覺得佢地好可愛好欣賞佢地咁,一啲都唔覺騷擾到其他人。大半個鐘後我終於忍唔住同佢講:我黎睇音樂會唔係黎睇你D小朋友表演,唔該你地可唔可以靜返小小

侯爵府

真係好煩

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

麻煩家長控制吓自己小朋友唔好踢前面張櫈,極度討厭!

男爵府

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:小朋友不停問問問,啲家長又真係即場解解解

原帖由 咪肥媽媽 於 16-02-12 發表
小朋友不停問問問,啲家長又真係即場解解解嘅,的確好煩,贊成依類型真係等出碟時先慢慢睇

一句起兩句止, ...
有時都難control小朋友唔問, 但我會輕聲答同簡短, 盡量令他不再問

birth 5.3lbs
1M 7.9lbs ; 2M6D 10.8lbs ; 3M4D 11.5lbs ; 4M8D 13.78lbs ; 1Dto5M 14.7lbs ; 6.5M 16.2lbs ; 9M 16.5lbs ; 10M 17.8lbs ; 13M 19.2lbs

男爵府

引用:我張凳俾佢踢足全場....

原帖由 judycyk 於 16-02-12 發表
我張凳俾佢踢足全場....
我都試過

男爵府

畀面勳章

引用:仲有不停踢腳踢前面張櫈既小朋友+(不只限於

原帖由 happyhk 於 16-02-12 發表
仲有不停踢腳踢前面張櫈既小朋友 (不只限於戲院)
我都十分讚同👍

首頁
34567...8

尾頁

跳至