自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:新正頭係咪最好唔好買鞋?

自己行衰運吾好懒買鞋

伯爵府

我有兩年年卅挽左對鞋返屋企,黑到呢……

第一年12:xx挽,同年初恋散左
隔幾年後以為醒左,12點前回家(11:30pm) 挽,黑到吾好提

所以新春行過鞋舖,都奇怪點解仲有人入……

男爵府

陪月勳章

我年年都正月買鞋, 大減價仲有碼,百無禁忌。

伯爵府

我又要再講喇,有一年我老公唔信邪新正頭買鞋,同年比個傻佬斬左一刀,條7寸疤痕仲响個背脊我奶奶係信耶穌既,自呢件事之後,堅決同我老公講新正頭唔可以再買鞋!不過,信則有,不信則無囉我老公今年年廿九夜晚10點幾同我渣車去買禮物,佢同我奶奶講想買鞋,我奶奶話仲有半個鐘到初一,趕唔切絕對唔可以買

子爵府

我會買,但過左十五先會著

大宅

回覆:deckite 的帖子

有朋友年年初二買鞋,因當日家人團拜會在一大商場,會順便行街買。佢話人地教佢買鞋先有得捱,佢工作順利,係好忙但搵到錢。有一年佢去左旅行,無買,個年公司執左,無得捱。

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主:

唔會買,公司同事試過新年買鞋,真係成年都鞋鞋聲,信不信由你

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:deckite 的帖子

有朋友唔信邪,初一買鞋,衰足一年

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我百無禁忌

子爵府

我堂姐就係唔信邪,某一個新年佢唔聽佢媽講,走去買鞋,結果果一年佢老豆即我大伯意外身亡。佢喊住同我講好後悔……。

珍珠宮

no

公爵府

基本上我係唔信既,但我老公會阻止我。

珍珠宮

引用:我屋企反而正月先買鞋,因為好多鞋店大減價,

原帖由 Angel_Rose 於 16-02-12 發表
我屋企反而正月先買鞋,因為好多鞋店大減價,老媽帶我們執便野

P.S. 不是近期GE事,好細個果陣已經係咁 ...
咁有冇運滯?過了正月十五我想買呀!

侯爵府

畀面勳章

我又可以咁理解,買鞋買諧,成雙成對,合家和諧,why not~

珍珠宮

環保接龍勳章

寧可信其有,所以我唔敢買。

大家好,我是子悠~~

珍珠宮

環保接龍勳章

引用:寧可信其有,所以我唔敢買。

原帖由 yubiwa310 於 16-02-12 發表
寧可信其有,所以我唔敢買。
同你一樣

人生本是苦

禁止訪問

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:係!!+但通常會大減價引人去買!!!

原帖由 cy101 於 16-02-12 發表
係!! 但通常會大減價引人去買!!!
如果真係減價,我都會考慮買架

<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章

我買左幾年,真係無留意好定衰

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

正月試過買鞋,個年真是唔多掂,
仲有試過兩年正月幫女前頭髪,朋友見到女女正月剪咗頭髮,已經問點會正月剪, 下年唔好,但冇再講落去,點知如過兩個月,病到入院5日,出世到大好少病,跟著朋友再同我講記住正月唔好再前頭髪,唔老黎的。

點知上年到我C6正月去剪,剪完回來我先見到,都唔知講乜好,到上年五月C6又入醫院成星期,我醒起佢正月剪頭髮,朋友都知,再叫我同C6講。
今年一早提佢不可正月剪。話我迷信都好,真係怕怕&#128549;

DoDoDo

首頁

尾頁

跳至