婆媳關係

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

純粹8下,老公細佬既老婆或者係大伯既老婆,你同佢地關係點? 我自己愈來愈唔喜歡老公家人,當然佢地所做所講既樣令大家關係搞到咁啦…但係佢地既老婆暫時冇做咩,只係逢食飯都例late同唔夾錢。。

象牙宮

sybb2014 發表於 16-2-14 19:20
純粹8下,老公細佬既老婆或者係大伯既老婆,你同佢地關係點? 我自己愈來愈唔喜歡老公家人,當然佢地所做所 ...

逢食飯都例late同唔夾錢.... 人人討厭

ATYY    發表於 16-4-5 10:55
gloriatutor    發表於 16-3-21 16:13
Cateye8888    發表於 16-2-20 10:15
wcpcelia    發表於 16-2-16 16:50
咸蛋三寶飯    發表於 16-2-14 20:32
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

琥珀宮

畀面勳章

回覆:大家同妯娌或大伯老婆關係好嗎?

君子之交,因為老公屋企係大家庭,我地又排名細,加上我同老公唔想加入佢地戰圈,所以一直一定保持距離,我都幾鍾意呢種關係

siamsiam    發表於 17-1-29 19:03
Milky0083    發表於 16-2-15 01:30

子爵府

同妯娌關係淡如水,約食飯佢例遲半個鐘至1個鐘,份人比較sensitive,唔識尊重長輩,喜歡攞著數,lee d 人我會同佢保持距離

cream090909    發表於 16-2-14 22:19

複式洋房

回覆:sybb2014 的帖子

一開始好天真當叔仔老婆(果時女朋友)係姊妹
最初叔仔未話娶佢 我地關係都幾好
會互送下禮物 傾下電話 行下街 互相關心下
叔仔一答應娶佢 就180度轉變
幾次主動再同佢講野都答半句
完全唔同晒
不過 其實佢本身都幾假
我未識我老公佢已經同叔仔拍拖好耐
成日講好多老公啲親戚嘅野
問返老公原來好多都係佢作嘅(想扮知扮了解)
成日咩都扮識扮醒 其實咩都唔識
其實一講99一家 我最唔鍾意一定係叔仔老婆
結婚被長輩迫酙茶俾我地佢塊面黑到
(事後有相為證)

伯爵府

sybb2014 發表於 16-2-14 19:20
純粹8下,老公細佬既老婆或者係大伯既老婆,你同佢地關係點? 我自己愈來愈唔喜歡老公家人,當然佢地所做所 ...
好好彩,妯娌,姑仔一屋女人都相處融洽

jtw_ki    發表於 17-1-23 22:56
Cathy2046    發表於 16-2-27 16:39

男爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

當叔仔老婆透明。以前好好。成日一齊去行,唱K。但因為發生某啲事,我見到當睇唔到,唔會同佢講嘢。亦都唔比老公同呢個女人有任何溝通

複式洋房

回覆:BBqueenie 的帖子

我要向妳學習下 睇開啲

複式洋房

引用:當叔仔老婆透明。以前好好。成日一齊去行,

原帖由 BBqueenie 於 16-02-14 發表
當叔仔老婆透明。以前好好。成日一齊去行,唱K。但因為發生某啲事,我見到當睇唔到,唔會同佢講嘢。亦都唔 ...
我要向妳學習下 睇開啲

大宅

回覆:sybb2014 的帖子

表面幾好,但唔會約埋行街食飯,如點頭之交。反而同姑仔感情仲好,唔見面都會whatsapp吹水

子爵府

C6排最細,對上有6個呀哥,果6個呀嫂碰埋一齊,真係威力無比,嘈到冇人有,我地只會保持距離,乜都唔比意見,費是煩,所以關係算好。

Jolin_Yuen    發表於 16-2-15 12:39

公爵府

我老公同佢兩個細佬感情好淡,兩個叔仔對我亦好淡,其中一個妯娌關係OK,算係一個easy going 明理嘅人,另外一個... 自從我生左仔後當我仇人一樣,對我好無禮貌,叫佢幾次都唔睬,宜家互當透明。

好慘,朋友都可以絕交,男家家人幾難頂都要見

Jolin_Yuen    發表於 16-2-15 12:39

大宅

josephineee 發表於 16-2-14 20:29
一開始好天真當叔仔老婆(果時女朋友)係姊妹
最初叔仔未話娶佢 我地關係都幾好
會互送下禮物 傾下電話 行下 ...
我同你諗法一樣叔仔老婆好識扮野

水晶宮

關係唔錯

複式洋房

八十後,佢自己覺得同大家有代溝,文青人仕
我無興趣同佢溝通

伯爵府

我同你們有些不同,我c6是大仔,不過6299锡細仔,所以佢做左大仔既事,什麼都是叔仔兩公婆話事,我同c6都要睇佢地面色,所以什麼都不能有say. 我同c6 只不過是人肉atm,錢我們比,功佢地領.

另外,我同叔仔老婆関係,大家都係表面。佢好懂得擦6299鞋,係6299身邊的紅人,所以我唔敢得罪佢。
我只知自己敵不過攻心計的人,所以有戒心,盡量保持distance,保護自己。

伯爵府

畀面勳章

淡如水。
反而同姑奶好d

公爵府

引用:純粹8下,老公細佬既老婆或者係大伯既老婆

原帖由 sybb2014 於 16-02-14 發表

純粹8下,老公細佬既老婆或者係大伯既老婆,你同佢地關係點 ...
君子之交,淡如水

大宅

c6係細仔,對上有個大哥(即係大伯),大伯個人尚可,
起碼都會say hi、講下野,但大伯老婆唔得,
正一超無禮貌既大陸公主,見到佢就憎。

伯爵府

熱血勳章

好好彩,雙方都是對屋企人唔耍心機的人,關係ok
不時互相整野食、甜品,或買蛋糕開心share~

首頁
12345...8

尾頁

跳至