懷孕前後

跳至

首頁
12345...23

尾頁

別墅

引用:Quote:MKlovebb+發表於+16-2-15+13:57+好想

原帖由 kisam3 於 16-02-15 發表
我搵胡廣森,但只接開刀,而家諗緊會唔會睇埋陳樹武順產開刀到時候有得揀。
我契媽做港安,佢話呢兩個醫生 ...
我搵左張智醫生,但見到你說「fee Li 啡呢」有d擔心,其實甚麼意思?

大宅

最關心BB問題熱投勳章

15年尾在荃灣港安,幾好又寧靜
5日4夜package, 3人房,入院有一包媽媽用品提供,開刀的話都足夠用
package 不包膳食,但有menu可以點餐
每天4個餵奶時段:
0830-1000
1230-1400
1630-1800
2030-2200
每個時段前護士也會來問你去不去餵奶
在餵奶時段,親友就不可以看BB

大宅

MKlovebb 發表於 16-2-15 16:33
回覆 MrsPerthLiu 的帖子

請問你搵勒接生, 知唔知埋單大概幾多
靳醫生接生收費:
開刀/順產(3至4房):24000
(我開刀)麻醉師:6000
港安開刀5日4夜套餐:3人房 29000
兒科每日:1000

以上約64000
以上為辦公時間價錢

計埋其他雜費,我預計70000

別墅

goldenbaby2015 發表於 16-2-15 22:53
我搵左張智醫生,但見到你說「fee Li 啡呢」有d擔心,其實甚麼意思?

呢句說話係我契媽,佢地見到醫生背後的一面,我估係話佢唔夠姿整啦相對其他醫生,張醫生係澳洲返來,外國style比較free。
唔洗擔心,我之前睇開鄧錫英,佢話張智都ok,好多人睇佢。

別墅

引用:回覆+kisam3+的帖子我14年搵胡廣琛順產接..

原帖由 MKlovebb 於 16-02-15 發表
回覆 kisam3 的帖子

我14年搵胡廣琛順產接... 今次就係知佢只接開刀好失望, 佢好好架都細心, 淨係接開刀好 ...
知道盧醫生佢唔接生 好傷心😫😫😫
我第一胎係佢開刀生架

別墅

引用:Quote:MKlovebb+發表於+16-2-15+13:57+好想

我搵胡廣森,但只接開刀,而家諗緊會唔會睇埋陳樹武順產開刀到時候有得揀。
我契媽做港安,佢話呢兩個醫生 ...
想問胡廣森手續費係收幾多啊😊

別墅

Vivimama1104 發表於 16-2-16 11:52
想問胡廣森手續費係收幾多啊😊

$22000-$24000

別墅

Vivimama1104 發表於 16-2-16 11:39
我第一胎係佢開刀生架

...

聽說港安有單case照結構,照完個醫生有話俾個女人聽個B有問題,建議流產,但個女人冇理,之後照返大陸旅行,但突然早產,結果生出來冇手指腳趾,對夫婦返香港就去港安嘈又告個醫生,加上雙非時期好多大陸人冇乜產檢就生B,好多怪B問題,原來醫生保險要保到接生個B長大到18崴,所以啲人識少少就投訴醫生冇做好檢查,攪到保險加價,啲醫生賺夠咪唔接生!我問咗4個朋友相熟的醫生都唔接生,真係好失望!!所以而家啲醫生肯接都加曬價!

別墅

引用:Quote:Vivimama1104+發表於+16-2-16+11:39+

原帖由 kisam3 於 16-02-16 發表
聽說港安有單case照結構,照完個醫生有話俾個女人聽個B有問題,建議流產,但個女人冇理,之後照返大陸旅行 ...
😢😢😢原來係甘
你會選擇政府生嗎?
盧醫生好耐之前都有人講過佢想退休啊

複式洋房

回覆:荃灣港安

我醫靳醫生,佢比咗個價單我,順產開刀都係$24000,四日三夜package約$23000。我會做無痛,$6000+$4500(我唔確定支針同麻醉師個價錢係咪分開),兒科寫$750-$900一日!
預六萬左右埋單!

別墅

引用:我醫靳醫生,佢比咗個價單我,順產開刀都係

原帖由 hatlady 於 16-02-16 發表
我醫靳醫生,佢比咗個價單我,順產開刀都係$24000,四日三夜package約$23000。我會做無痛,$6000+$4500(我 ...
我上胎搵盧醫生開刀 埋單都係6萬

別墅

引用:Quote:原帖由+MKlovebb+於+16-02-15+發表回

原帖由 Vivimama1104 於 16-02-16 發表
我第一胎係佢開刀生架

...
我本身都係想找盧醫生,但知佢1/7後唔接生,所以決定找張醫生。
張醫生同盧醫生都係同一間大學畢業的,但年代唔同

別墅

Vivimama1104 發表於 16-2-16 12:42
😢😢😢原來係甘
你會選擇政府生嗎?
盧醫生好耐之前都有人講過佢想退休啊

我做兩手準備,萬一早產就政府。
開刀就一定私家,信唔過政府啲新仔。

別墅

引用:張智產檢係邊??+都係港安?

原帖由 MKlovebb 於 16-02-15 發表
張智產檢係邊?? 都係港安?
我係港安睇張智醫生,逢wed and thurs 註診

別墅

回覆:kisam3 的帖子

我都咁打算,剛去book了,但32周先去那邊第一次產檢,好似太遲!

別墅

引用:「3月後轉新大樓,將會係全港最靚最先進既

「3月後轉新大樓,將會係全港最靚最先進既產房」我個醫生咁樣同我講。
Kisam3 ,你契媽會唔會知幾時確實搬去新大樓?張醫生話過農曆年後搬,但剛剛落了訂,姑娘話我四月尾生都未肯定在新定舊大樓
雖然也只是少許分別,但相信新大樓環境好d,謝謝!

大宅

最關心BB問題熱投勳章

我12月出院時問過BB房內的護士姐姐,嗰時佢哋話2月尾搬,有冇延期就唔知。
12月時地下已人去留空,登記都過哂新大樓。

別墅

引用:我12月出院時問過BB房內的護士姐姐,嗰時佢

原帖由 森媽媽 於 16-02-18 發表
我12月出院時問過BB房內的護士姐姐,嗰時佢哋話2月尾搬,有冇延期就唔知。
12月時地下已人去留空,登記都過 ...
係呀,大部分地下門診及婦產科門診都在新大樓,但產房、手術室及育嬰室仍在舊大樓

大宅

最關心BB問題熱投勳章

回覆 goldenbaby2015 的帖子

育嬰室在舊樓,媽媽病房在新樓?我唸正常一齊搬嘅

大宅

回覆 goldenbaby2015 的帖子

我大女係張醫生係浸會順產接生0家,非常好呀, 前期chk 得好好,同埋好nice, keep 住好鼓勵我順產, 同埋mon bb 得好好, 我成個產程都好安心同滿意,傷口聯針都好好,無發炎無勁痛,當晚已經可以行動自如,去廁所成成, 今次都係搵張醫生順產細b
張智醫生順產費用$22000

首頁
12345...23

尾頁

跳至