自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2019新春慶豚圓 畀面勳章

引用:係咁咖,縱孫丫嘛,我個女有次發脾氣唔食野

原帖由 BREADWING 於 16-02-16 發表
係咁咖,縱孫丫嘛,我個女有次發脾氣唔食野,我話咁唔好食啦,你唔駛指意掂個碗呀,我62即刻話小朋友要氹要 ...
我女開頭都係咁,又要人喂.之後比我帶返娘家調教佢1個多月而家自己食飯唔要人幫

不過而家返爺爺度,又開始黎料,真係激到嘔血

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

天佑我們 發表於 16-2-16 12:00
原來係咁......

因為我教阿女我阿媽會入房唔理....
我媽都唔捨我得我鬧佢個孫,我個女。
小孩子好聰明,有個老人家在場,佢地好叻搵庇護。

但換轉我主場既話,我女都好知自己位置,不敢做次。

男爵府

2019新春慶豚圓

引用:係咁咖,縱孫丫嘛,我個女有次發脾氣唔食野

原帖由 BREADWING 於 16-02-16 發表
係咁咖,縱孫丫嘛,我個女有次發脾氣唔食野,我話咁唔好食啦,你唔駛指意掂個碗呀,我62即刻話小朋友要氹要 ...
我就係因為食飯問題同99嘈...
仔around 2歲
又係扭唔食飯, 然係我倒左佢碗飯
我99話我係特登倒比佢睇...

大宅

下次試下佢打牌時,你埋去做詐兩,佢鬧你,你問返佢,我教女果陣你又嘈嘈閉

珍珠宮

引用:下次試下佢打牌時,你埋去做詐兩,佢鬧你,你

原帖由 yanfish 於 16-02-16 發表
下次試下佢打牌時,你埋去做詐兩,佢鬧你,你問返佢,我教女果陣你又嘈嘈閉 ...

佢過幾日又真係要去打牌呀

不過我唔識打

珍珠宮

引用:Quote:天佑我們+發表於+16-2-16+12:00+原來

原帖由 tester5 於 16-02-16 發表
我媽都唔捨我得我鬧佢個孫,我個女。
小孩子好聰明,有個老人家在場,佢地好叻搵庇護。
我女一喊一聲我老爺都會沖入我房抱走佢....所以我無主場....

珍珠宮

2019勳章

我個仔未滿月, 我99已經同我講bb好得意, 第時大個, 邊個都唔準打佢
好彩我唔係同佢住ja

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

天佑我們 發表於 16-2-16 13:21
我女一喊一聲我老爺都會沖入我房抱走佢....所以我無主場....
咁你可以唔好整喊佢,慢慢地細細𡊰聲跟佢講道理,你老爺聽唔到任何聲音,自己不能做架兩。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

引用:Quote:原帖由+天佑我們+於+16-02-16+發表今

原帖由 talkative 於 16-02-16 發表
有人做架兩,我會罰得更重手,好等架兩收手。
同我一樣

男爵府

畀面勳章

回覆:嬲到震><

比小朋友知邊個先係主導者
我女果時成日持住有長老錫,一樣話唔聽教唔采,
我直接係長老面前進行體罰,打手板!!既然勸又唔聽話又唔采 即係要打啦,

c6係則邊再幫手搧風點火,都叫你地唔好寵孫架啦,好啦,攪到佢比媽媽打啦

自始佢地都好配合同協助教導,

珍珠宮

引用:我個仔未滿月,+我99已經同我講bb好得意,+第

原帖由 小歪仔 於 16-02-16 發表
我個仔未滿月, 我99已經同我講bb好得意, 第時大個, 邊個都唔準打佢
好彩我唔係同佢住ja ...

哇....你真係好彩唔同住,如果唔係實有排嘈

我C6.62.99恨女恨到癲所以我真係有排頭痕

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

引用:Quote:原帖由+sinyeechu+於+16-02-16+發表

原帖由 天佑我們 於 16-02-16 發表
佢差兩個月就2歲

我一路都係用尼個方法教佢,佢真係乖好多,罰企其間應該唔理佢唔望佢,但我62,99就 ...
唔洗內疚,我會爆佢,我教緊仔唔好揷手!我62最鍾意搞事,同我唱反調,我會即刻拖返阿仔入房

珍珠宮

引用:Quote:天佑我們+發表於+16-2-16+13:21+我女

原帖由 tester5 於 16-02-16 發表
咁你可以唔好整喊佢,慢慢地細細&#135856;聲跟佢講道理,你老爺聽唔到任何聲音,自己不能做架兩。 ...
個衰人一同佢講再係咁就要罰企,就已經喊定先....

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+天佑我們+於+16-02-16+發表佢

原帖由 櫻花bb 於 16-02-16 發表
唔洗內疚,我會爆佢,我教緊仔唔好揷手!我62最鍾意搞事,同我唱反調,我會即刻拖返阿仔入房

...
我下次試下,多謝你意見

子爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 貓狗褓姆 畀面勳章

99講得冇錯,做人阿媽跟本係有排勞氣,其實都唔算串你,不過如果教緊果時做炸両就嘜都冇情講

珍珠宮

引用:99講得冇錯,做人阿媽跟本係有排勞氣,其實

原帖由 penpen 於 16-02-16 發表
99講得冇錯,做人阿媽跟本係有排勞氣,其實都唔算串你,不過如果教緊果時做炸両就嘜都冇情講 ...
唉,如果佢唔左我,我真係唔覺得佢串我,但佢左我之後又再咁講,我覺得佢真係聽得好銀耳,係我女面前做好人,搞到佢唔行受罰,仲要再講一句咁既野真係好難頂

我都有好似你咁講去諗,如果唔係我諗我一早同佢嘈左....之後覺得自己忍到唔嘈點解 忍埋唔頂佢

有時真係好憎佢,永遠唔理人感受
62.C6都頂佢唔順

大宅

引用:Quote:原帖由 katrinabekiki 於 16-02-16

原帖由 天佑我們 於 16-02-16 發表
我老公今日返左工唔係屋企....所以無人幫我手
下次試下捉個女入房罰,關左門斷估你6299唔會插手呀?我有次試過喺6299屋企,啊仔同表姐,表弟玩得太高興,到食飯都周圍走(佢平時唔會既), 又話唔聽,一哭二鬧,結果我捉佢入房,等佢冷靜,同埋唔好俾佢覺得有其他人在場我就冇佢辦法

超級版主

2019勳章 2019新春慶豚圓 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 夏天玩到顛

回覆:嬲到震><

我女細個又係有麻麻錫返呢招,俾我有次發火鬧女(唔可以鬧長輩,雖然我好想)叫佢同我企好!邊個俾你行開!
我6299見我仲顛左,從此時運高咩都聽唔到睇唔到、唔插手。
果時決定如果佢地再插手就關門教仔!叫破喉嚨都無人救佢。一定work。

珍珠宮

引用:比小朋友知邊個先係主導者我女果時成日持住

原帖由 laing0722 於 16-02-16 發表
比小朋友知邊個先係主導者
我女果時成日持住有長老錫,一樣話唔聽教唔采,
我直接係長老面前進行體罰,打手板! ...
C6唔比體罰,所以我先罰佢企....

今晚真係要好好同C6傾下

我62.99係度我都盡量唔鬧個女

但今次真係太嚴重

如果我今日唔係屋企衰D咁講我諗我99死左都未定阿女整到個廚房地板有一半都係洗潔精液,所以我先咁嬲

珍珠宮

引用:我女細個又係有麻麻錫返呢招,俾我有次發火

原帖由 Charlotte_mom 於 16-02-16 發表
我女細個又係有麻麻錫返呢招,俾我有次發火鬧女(唔可以鬧長輩,雖然我好想)叫佢同我企好!邊個俾 ...
我唔敢癲,驚佢兩老肉赤....我下次試下做返自己

首頁

尾頁

跳至
熱門主題