自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

最近幾晚臨瞓前好鐘意播幾首舊歌聽一陣先瞓, 特別係 Danny 既歌, 佢既歌我認識唔算多, 佢紅時我仲細但成日聽收音機電視播佢既歌都識哼幾句, 呢幾晚聽番覺得佢真係唱得好有感情好好聽, 歌詞又有意思, 上網 search 關於佢既資料原來佢仲識作曲, 佢作既歌多數都好紅, 人又靚仔, 呢 d 真係又實力又偶像派現今真係再搵唔到, 咁早就走左真係好可惜, 如果佢仲在生都接近 60 歲了.

我好鐘意 漣漪 / 偏偏喜歡你 / 等 / 戀愛預告 / 深愛著你 / 煙雨淒迷 / 從今以後 / 有了你, 真係百聽不厭.
生活在花旗國一年有 300 天陽光普照的城巿裡

珍珠宮

引用:最近幾晚臨瞓前好鐘意播幾首舊歌聽一陣先瞓

原帖由 usbaby 於 16-02-18 發表
最近幾晚臨瞓前好鐘意播幾首舊歌聽一陣先瞓, 特別係 Danny 既歌, 佢既歌我認識唔算多, 佢紅時我仲細但成日 ...
呢幾首真系好聽 仲有隻 地下鐵見著她都好好聽

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

usbaby 發表於 16-2-18 02:57
最近幾晚臨瞓前好鐘意播幾首舊歌聽一陣先瞓, 特別係 Danny 既歌, 佢既歌我認識唔算多, 佢紅時我仲細但成日 ...

我都鐘意,佢果時好紅架,我而家跑步時都有聽

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

引用:最近幾晚臨瞓前好鐘意播幾首舊歌聽一陣先瞓

原帖由 usbaby 於 16-02-18 發表
佢都算異數,死咗20+年,間唔中電台仲播佢d歌。仲有d新世代fans

伯爵府

回覆:懷念好陳百強既歌

伯爵府

我又係跑步聽

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

伯爵府

我細個一啲都唔迷佢,反而成長咗就好鍾意聽佢啲歌,我like\"天生不是情人\"

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

不少歌都好聽的

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

我鐘意 “喝采”~~

大宅

Danny真係唱得好有感情,我鍾意佢首\'寂寞的感覺\',唔開心時聽一流

Danny , miss u

珍珠宮

him-bb 發表於 16-2-18 07:38
呢幾首真系好聽 仲有隻 地下鐵見著她都好好聽
呢首幾年前唔記得聽邊位歌星唱當時覺得好好聽, 近排先知原唱係 Danny.

珍珠宮

ChloeMa 發表於 16-2-18 08:05
佢都算異數,死咗20+年,間唔中電台仲播佢d歌。仲有d新世代fans
係呀, 仲有好多歌星演唱會時會翻唱佢 d 歌, 但就算歌神唱功咁好都唱唔番原唱既感覺, 誰也不能代替.

水晶宮

佢好多歌都好經典,冇乜過時嘅感覺

禁止訪問

大宅

Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 睛靈勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

佢係我少女時期既偶像.

我最 like 凝望, 每次聽都毛管豎起.... 其次係深愛著你, 無聲勝有聲, 疾風... 仲有好多.....

usbaby    發表於 16-2-18 13:21

珍珠宮

蕃薯仔媽媽 發表於 16-2-18 08:24
我細個一啲都唔迷佢,反而成長咗就好鍾意聽佢啲歌,我like\"天生不是情人\"

...
以前仲細未識迷偶像所以一向識歌唔識人, 唔係呢幾晚聽番都唔知原來有幾首好好聽既歌都係佢唱.

珍珠宮

wcpcelia 發表於 16-2-18 08:27
不少歌都好聽的
佢把聲加埋功力深厚既填詞人, 首首都成經典.

珍珠宮

我鍾意漣漪 同埋 等。

FiFiMa    發表於 16-2-18 16:51
tsung    發表於 16-2-18 15:27

珍珠宮

inabit 發表於 16-2-18 09:09
Danny真係唱得好有感情,我鍾意佢首\'寂寞的感覺\',唔開心時聽一流
經你一講去搵嚟聽, 我從來未聽過, 真係唱得好有感情好正.

首頁

尾頁

跳至