自由講場

跳至

首頁
23456...12

尾頁

侯爵府

畀面勳章

回覆:c6問我 其實有冇女人係永遠唔化妝

我除左朋友結婚做姊妹時有化妝外,其他時間都唔化,平時淨用清水洗面,同用保濕

公爵府

引用:回覆+jollynoven+的帖子TB+應該唔會化妝

原帖由 awinyee 於 16-02-20 發表
回覆 jollynoven 的帖子

TB 應該唔會化妝
我識個TB因為工作關係有化眼線

禁止訪問

珍珠宮

引用:我答+唔會冇女人唔化妝+就算化左+你睇唔出

原帖由 jollynoven 於 16-02-20 發表
我答 唔會冇女人唔化妝 就算化左 你睇唔出姐
我,人生第一化妝為結婚

子爵府

我家姐唔化妝
本身都唔太打扮

我自己就有化妝

唔化又見得人, 化左靚d ,why not ?

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

我都淨係結婚嗰日,同影結婚相嗰日有化妝, 平時只系搽保濕CREAM, 間中孚下MASK...

大宅

我覺得應該得好少數女人從未化過妝,因為結婚的時候總會化妝吧?
如果係問有冇女人日常唔化妝,就應該大有人在
我自己日常冇化妝,冇用護膚品,但在某些特別日子都會化下淡妝
我有些朋友也和我一樣

翡翠宮

2018復活節勳章

rebecca010101 發表於 16-2-20 10:39
我只係影結婚相同結婚日化過妝,從來未化過,洗面亦只用清水

水晶宮

引用:我朋友就係,佢對任何化妝品同護膚品都敏感

原帖由 him0924 於 16-02-20 發表
我朋友就係,佢對任何化妝品同護膚品都敏感,佢只用得清水洗臉,連普通既cream都唔用得,但個樣反而好後生 ...
我以前有同事周圍同人講佢乜都無搽,用清水洗面, 冇護膚品冇做facial

但我察覺到佢條眉好整齊, 應有做facial

有次我在莎莎見到佢買好多護膚品又skii又la prarie, 我同另一個同事講開, 佢話佢都撞過佢買護膚品

翡翠宮

有,有幾奇

公爵府

引用:我答 唔會冇女人唔化妝 就算化左 你睇唔出

梗係唔會永遠啦。平時唔化妝的女士,人生都總有幾次,重要時候要化啦。

公爵府

我識兩個,都係lesbian, 做TB 角色,肯定唔會化。

但我其他所有好友,全部貪靚兼愛打扮,冇人濃妝但點都會修飾吓的,唔會100% 素顏。

男爵府

引用:我答 唔會冇女人唔化妝 就算化左 你睇唔出

我間中會用,就系去飲,結婚果日,影結婚相囉,其實都冇點用

水晶宮

我都覺得唔化妝的女人多過化妝的,睇下我公司就知道了...

侯爵府

jollynoven 發表於 16-2-20 10:31
有啊,我咪系啰.除左結婚同影婚紗相個陣化過,就無化過喇,連去飲都唔會化,亦都唔識化

男爵府

Yakultcat 發表於 16-2-20 10:39
我除左結婚個日化過,平時完全無化

同路人,平時做基本清潔面部(屋企只有洗面奶,面霜,保濕mask) ,出街只搽無色潤唇膏

伯爵府

係咪化得越少甚至唔化,就代表自己天生麗質呢?

侯爵府

結婚化過~~

細過了過支睫毛液~~

而家要化妝搵工~
(好多都唔請)

唔係真係唔會化~~

伯爵府

引用:結婚當日點都化掛

原帖由 jackiemei 於 16-02-20 發表
結婚當日點都化掛
咁冇結婚咪連呢一次機會都冇囉!

珍珠宮

我剩係結婚時的試粧同結婚果日化過。其他時間都只係塗冇色潤唇膏

首頁
23456...12

尾頁

跳至