自由講場

跳至

首頁
34567...12

尾頁

大宅

引用:我朋友就係,佢對任何化妝品同護膚品都敏感

原帖由 him0924 於 16-02-20 發表
我朋友就係,佢對任何化妝品同護膚品都敏感,佢只用得清水洗臉,連普通既cream都唔用得,但個樣反而好後生 ...
其實成日化妝搽粉底對皮膚真係好傷㗎!

子爵府

回覆:c6問我 其實有冇女人係永遠唔化妝

認真唔明

個題目係永遠唔化妝

可能我個理解係化妝就係用過任何化妝品都叫化左妝

嗰啲回答話自己「無化過架、除左結婚/嫁女/娶新抱...」
又或者「無化過架、不過有用過眉筆/胭脂/眼影/眼線/唇膏...」
我真係不能理解

下次樓主個題目可能要set
「有冇女人永遠唔化全妝」
或者
「有冇女人唔會喬妝」

大宅

睛靈勳章

我除左結婚個日+做伴娘化過,平時完全無化

男爵府

我阿媽除咗我結婚嗰日化咗妝,從來唔化妝。我宜家大肚,有5個月無化過妝,素顏照出街無問題。

侯爵府

fivebeanrice 發表於 16-2-20 12:28
咁冇結婚咪連呢一次機會都冇囉!

我覺得唔鐘意化嘅人唔會視「結婚化妝」為一個美好機會;而係可以簡就簡有d免強.

公爵府

2018復活節勳章

永遠……應該少d,但平時唔化妝,應該有好多

我每日都要有bb cream先出得門口

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

有,有d女仔唔太care外表。牛仔褲tee,幾十年

男爵府

大把啦

用戶要求終止服務

jollynoven 發表於 16-2-20 10:31
我答 唔會冇女人唔化妝 就算化左 你睇唔出姐
干時我最多都係塗點口紅....咁我諗都算化妝吧!

禁止訪問

男爵府

我一出街一定化 但愈化得行愈靚愈開心 嘻嘻

象牙宮

我除左結婚果日,影結婚相,其他時間真係唔化妝架,我個行業唔使對客,我又懶

男爵府

引用:其實我面(皮膚)係唔會用任何化妝品..但會

原帖由 teresayan07 於 16-02-20 發表
其實我面(皮膚)係唔會用任何化妝品..
但會劃眼線.. 因為有眼線真係好大分明...
人人都以我化全妝..
證明jm皮膚好好,好到無化妝都好靚

公爵府

我身邊完全唔化妝ge人,一係就50歲以上婆婆級唔識化妝,一係就年紀唔大但完全放棄自己外貌,30幾歲已經成個大媽咁日日殘tshirt舊牛仔褲又唔減肥

其他平時唔化,去飲點都搽少少野。我日日接送返學都好hea唔化妝街坊look,夏天仲著拖鞋,不過一放假就變身

男爵府

引用:我淨係結婚嗰日,同影結婚相嗰日有化妝。係

原帖由 heilok 於 16-02-20 發表
我淨係結婚嗰日,同影結婚相嗰日有化妝。係上年轉咗工先返工搽bb cream同掃少少胭脂。

...
即係有化啦

珍珠宮

引用:我除左結婚個日化過,平時完全無化

原帖由 Yakultcat 於 16-02-20 發表
我除左結婚個日化過,平時完全無化

珊瑚宮

2024年龍年勳章

以前好間中有簡單化下,依家幾年冇化過

珍珠宮

引用:認真唔明個題目係永遠唔化妝可能我個理解係

原帖由 Flowerpig 於 16-02-20 發表
認真唔明
咪就係!化過一次都叫有化過啦!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:我答+唔會冇女人唔化妝+就算化左+你睇唔出

原帖由 jollynoven 於 16-02-20 發表
我答 唔會冇女人唔化妝 就算化左 你睇唔出姐
有,識一個

子爵府

姐妹們係咪太早結婚上岸所以唔洗化妝呢?
純好奇,因見身邊單身朋友出去約會必定全副裝備,化妝係基本野。。依家競爭太大

利申:我廿頭就結婚,30歲都未識化妝,係近年先學下,不過一年化妝既次數都係十隻手數得哂

首頁
34567...12

尾頁

跳至