家事百科

跳至

首頁

尾頁

別墅

浴室寶係咪真係乾到衫?

大宅

引用:浴室寶係咪真係乾到衫

原帖由 Kyarakodo 於 16-02-21 發表
浴室寶係咪真係乾到衫?
我用KDX,用Dry Hot Mode,乾到呀,前排最潮濕嗰幾日,4小時就乾曬,厚野要多少少時間,為左用到最徹底,順便沖埋涼

ada0708    發表於 16-4-23 04:38
wan媽    發表於 16-3-26 07:10

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:浴室寶係咪真係乾到衫

乾到,想快可喺下面加埋抽濕機。

我試過兩樣一齊開,一機衫兩小時搞掂。

ada0708    發表於 16-4-23 04:39

男爵府

我裝修師父話裝草津,夠用喎,我仲唸緊好冇聽佢講。但我見呢度啲jm裝kdk最多!

水晶宮

引用:我裝修師父話裝草津,夠用喎,我仲唸緊好冇

原帖由 happylife1210 於 16-02-21 發表
我裝修師父話裝草津,夠用喎,我仲唸緊好冇聽佢講。但我見呢度啲jm裝kdk最多! ...
我用 Panasonic, very good!

禁止訪問

回覆:YuYuMother 的帖子

禁止訪問

男爵府

想請教下如開浴室寶乾衣,啲衫會點放?吊高啲衫還是掛喺啲座地有碌嘅衣架?

水晶宮

引用:想請教下如開浴室寶乾衣,啲衫會點放?吊高

原帖由 happylife1210 於 16-02-22 發表
想請教下如開浴室寶乾衣,啲衫會點放?吊高啲衫還是掛喺啲座地有碌嘅衣架? ...
應無分別啩?

我浴室整左掛通,通常掛喺掛通上,但如唔夠位放,下面會再開晾衫架掛埋剩低d內衣褲,襪。

男爵府

除乾衣外,冬天開住沖涼夠暖嗎?本人好怕凍,喺廁所成日要開暖風機!搬出搬入好麻煩!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我打算買草津最新果款窗口式.唔知有冇人安裝左呢?因新出2個月左右.可能冇乜人裝左.

大宅

引用:除乾衣外,冬天開住沖涼夠暖嗎?本人好怕凍

原帖由 happylife1210 於 16-02-22 發表
除乾衣外,冬天開住沖涼夠暖嗎?本人好怕凍,喺廁所成日要開暖風機!搬出搬入好麻煩! ...
呢樣當然無問題啦!!注意嘅係洗手間嘅size,買返適合該尺寸用嘅浴室寶,即係洗手間100尺嘅,你買弱雞啲嘅浴室寶咪唔夠暖,原理同冷氣機一樣

水晶宮

引用:除乾衣外,冬天開住沖涼夠暖嗎?本人好怕凍

除乾衣外,冬天開住沖涼夠暖嗎?本人好怕凍,喺廁所成日要開暖風機!搬出搬入好麻煩! ...
最好用就係沖谅暖風機,但你最好睇你厕所有幾大先選擇邊款匹數既浴室宝。好似冷氣甘,t也方大就用匹數大D既。

男爵府

我考慮緊裝草津1350w 或 KDK 1650w,普通居屋嘅廁所size ,夠暖夠用嗎?
點解靈部差300w 但草津貴好多囉!

大宅

引用:想請教下如開浴室寶乾衣,啲衫會點放?吊高

想請教下如開浴室寶乾衣,啲衫會點放?吊高啲衫還是掛喺啲座地有碌嘅衣架? ...
我儲埋一大堆,臨晚上訓前掛,掛到成個廁所變左洗衣房。

ada0708    發表於 16-4-23 04:42

水晶宮

引用:Quote:原帖由 happylife1210 於 16-02-22

原帖由 y2kelly 於 16-02-25 發表
我儲埋一大堆,臨晚上訓前掛,掛到成個廁所變左洗衣房。
如屋企有人我會掛浴室,如返哂學返哂工,我就用晾衫架放廳吹風等d衫自然乾。

水晶宮

回覆 Kyarakodo 的帖子

佢話得, 我亦試過幾次直情鎖埋個廁所, 一機放入去, 但3個鐘都只係DRY到最接近果幾件囉, 係冇咁濕但我覺得又要罷住個廁所又要幾個鐘只做一樣嘢好謂, 我開HEAT仲快3個鐘DRY完.
我用P 牌!

水晶宮

係乾到...., 但要乾 3, 4 , 5粒鐘...., 勁晒電

水晶宮

引用:係乾到...., 但要乾 3, 4 , 5粒鐘...., 勁

原帖由 howmuch 於 16-02-25 發表
係乾到...., 但要乾 3, 4 , 5粒鐘...., 勁晒電
我用埋抽濕機,2小時搞掂

水晶宮

YuYuMother 發表於 16-2-26 07:15
我用埋抽濕機,2小時搞掂

你都好趕時間....

用得呢類, 慢乾設備...再加快1-2個鐘, 根本不重要.

我考慮的是 效益. 浴室寶是高耗電設備, 暖爐是一流, 但乾衣要咁長時間, 就好低效益, 亦相信是全世界最低效益的乾衣設備.

所以相比世上乾衣設備來講, 用浴室寶來乾衣.....簡直是有罪(大晒鬼).

我好心痛, 呢d咁冇效益的電器, 都可以包裝成乾衣設備, 而且咁大行其道.

首頁

尾頁

跳至