自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

別墅

回覆:星期日!難得休息下!晨早就被樓上拉櫈聲嘈醒!

我今朝六點幾都比樓上條友剁豬肉剁醒我
一個星期得一日可以訓晏d都唔得

禁止發言

水晶宮

伯爵府

好過我樓上半夜chop 豬肉呀

大宅

唔咳理下鄰居d感受啦!仲有d連環拉攬閘,拉到好似拆樓咁!

:cheeze:

伯爵府

引用:樓上八點就開始拉櫈,拉吸麈機,拉枱拉櫈至

原帖由 惠惠媽媽 於 16-02-21 發表
樓上八點就開始拉櫈,拉吸麈機,拉枱拉櫈至晚上十點!
八點起身執屋好出奇? 好多人番一至六…可能得個星期日執下屋企…
我屋企工人星期一至五湊小朋友,放星期六…都係星期日八九點做大清潔…
而閣下話拉枱櫈到夜晚十點就真係要了解下個頻率了。

我連樓上行步路…去廁所沖水都聽到…
點怪人地?? 香港人而家做乜少少事都要咁勞嘈呢…一啲又話人賤…一啲又話自私……攪邊科……

水晶宮

引用:我樓上的人早上六點嘈到零晨2點

原帖由 purple_onion 於 16-02-21 發表
我樓上的人早上六點嘈到零晨2點
Me2! 但樓上已搬走,所以吾知邊度發出!冇覺好瞓好耐了

purple_onion    發表於 16-2-22 13:07

大宅

回覆:惠惠媽媽 的帖子

我試過留上廚房成日用大量水洗窗,搞到我個窗濕晒,向保安投訴無數次無用,最後打比大廈主任先搞掂。

大宅

我樓上晚晚12點開始就會跌野落地,拉櫈,仲會有動物狂抓地下,大嗌,好似拆樓咁,星期一至日都係咁

purple_onion    發表於 16-2-22 13:08

大宅

引用:Quote:原帖由 惠惠媽媽 於 16-02-21 發表樓

原帖由 pumpumpurin 於 16-02-21 發表
八點起身執屋好出奇? 好多人番一至六…可能得個星期日執下屋企…
我屋企工人星期一至五湊小朋友,放星期六 ...
但係我樓上係每日都係咁呢!一至日都係咁,先係到呻下姐!

:cheeze:

禁止訪問

引用:我樓上都係,超級衰格 +

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

我樓上既隔離都有個癲佬,有時半夜三更失驚無神會鑽野dup 野,大聲拉櫈大聲關門呢啲係每日指定動作,前幾日好攪笑,我隔離屋有男人大笑左幾次,就觸動佢樓上癲佬神經,聽住佢好大力發癲'dump'地來反擊呢啲咪就係調番轉人地嘈到佢就唔得既表現

purple_onion    發表於 16-2-22 13:09

水晶宮

引用:我樓上晚晚12點開始就會跌野落地,拉櫈,仲

原帖由 yankit.baby 於 16-02-22 發表
我樓上晚晚12點開始就會跌野落地,拉櫈,仲會有動物狂抓地下,大嗌,好似拆樓咁,星期一至日都係咁:igiveup ...
咁你用咩隔嘈音呀?

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

住到間好屋無嘈音真係要還神

loved    發表於 16-2-22 11:18

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

cffw 發表於 16-2-22 00:54
我樓上不分晝夜都發出嘈音!不斷嘈醒我一家

之前又漏水又沉壞我屋企電器,一味拖 ...
嘩, 佢真係哀到爆

大宅

有時拉櫈聲唔係樓上發的,有曰樓下上來鬧我地,但我地全家訓晾....

珍珠宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

嘈不特止,淋水 (用水喉淝水洗窗,諒乾波鞋/但D污糟鞋水滴入我家)...多不勝數
的賤野,唉....陰公!

子爵府

我住二樓,樓下就係公園,啲阿婆六點幾就大大聲傾偈,我而家連佢屋企邊個邊個發生咩事,一陣去邊度飲茶都知

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

維港 發表於 16-2-21 20:57
我樓上單位由早到凌晨1、2點不停拖家俬,作牆,跑步……正福街
我樓上, 日頭小朋友嘈, 夜晚老人家嘈, 半夜1點幾嘈, 4點幾又嘈, 拉櫈開行水喉砰砰聲朝早篤豬肉
浪衫滴水, 同佢講聲, 話係咁架啦, 冇辦法, 正一自私鬼

你若盛開, 蝴蝶便來!

首頁

尾頁

跳至