親子旅遊

跳至

首頁
23456...14

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:暑假大阪,入黎一齊傾

Hke 5大1小。8月中(7日)$18000
(全包)行李去40返60kg. 6個餐 選位 及稅
午機午返

大宅

回覆:adaleung0716 的帖子

7月尾HKE早機去,8頭印航午機返,兩大一小,係大阪會住天王寺或梅田東橫inn, 係白濱會住一晚民宿,一晚三樂莊。

大宅

回覆:esther29 的帖子

更正:7月尾HKE早機去,8月頭印航午機返,兩大一小,係大阪會住天王寺或梅田東橫inn, 係白濱會住一晚民宿,一晚三樂莊。

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我打算8月頭去, 但未買機票, 舊年去時來回都係hke, 早去午返.....
本來今年都打算照舊hke的, 但頭先隔離鋪見有人話hke取消晒早上07:xx果班機, 即刻打亂左我既計劃, 而家都唔知訂邊間好......
如無意外, 來回程應該要分開2間訂來回程了, 去程大家有無邊間好介紹 (最好早上飛), 見有jm講印航, 但我未坐過, 有無咩comment ?
回程應該會揀返hke, 貪佢夜機有20:xx, 可以玩埋最後果日.....

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

報到~!

我8月尾出發7日6夜, hke 朝早9點幾機, 回程夜晚8點幾, 2大1小早去晚返, 包去程20 kg, 回程60 kg行李, 連稅$5166, 唔係話好平我覺得暑假o黎講都唔錯~

行程大約都係usj, 京都, 奈良, 神戶, 杯麵館, 海遊館, 心齋橋, 道頓堀呢d大路野, 係諗緊好唔好住一晚京都因為都幾多野睇~我都有考慮過浸溫泉, 但因為我第一次去大阪行程都唔少, 而且夏天去熱辣辣我怕唔係咁enjoy會浪費o左, 留返下次飄住雪浸溫泉會開心d

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

引用:報到~!我8月尾出發7日6夜, hke 朝早9點幾機

原帖由 蘇樂B 於 16-02-24 發表
報到~!

我8月尾出發7日6夜, hke 朝早9點幾機, 回程夜晚8點幾, 2大1小早去晚返, 包去程20 kg, 回程60 kg行 ...
都平喎!幾時買?

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

umama 發表於 16-2-24 11:40
都平喎!幾時買?

2月1日買, 果陣做promtion買去程送回程, 去程因為我要揀早去每張$1088, 如果晏d出發仲平$788咋, 又好好彩搶到回程夜機返0蚊, 所以呢個價都算唔錯

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

7月中2大2小peach凌晨機去晚返約8100包來回劃位未買行李, 搶幾次HKE平飛都搶唔到, 唯有買peach~
大家兩大兩小去大阪會book咩酒店, 價錢多少? 暫時book左Fraser, 睇過其他新板急難波東方都係同fraser差唔多價~

BK の 會員
Merry X'mas!!!

男爵府

引用:買左HKE+去jetstar+返,jetstar+返到香港8:

原帖由 brima 於 16-02-22 發表
買左HKE 去jetstar 返,jetstar 返到香港8:30pm, 唔會太晚。
Book 好酒店
3晚 Fraser residence Osaka
我都book左8月Fraser residence 3晚,你book幾錢呀?

大宅

揼心, PEACH 9/8 原先730->780->830, 結果830先下定決心買去程, 回程印航6人先6200, 結果已無平飛, 最終HKE YEN11300->15500, 結果用左16000蚊,比原先貴左, 好蝕..............下一步要訂酒店

minmin    發表於 16-2-25 15:07

男爵府

引用:+本帖最後由+Lavender22+於+16-2-22+15:26+

原帖由 Lavender22 於 16-02-22 發表

回覆 umama 的帖子
3個人價錢total $3100?好抵!

伯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:umama 發表於 16-2-24 11:40 都平喎

原帖由 蘇樂B 於 16-02-24 發表
回程0蚊 是9月嗎

蘇樂B    發表於 16-2-25 17:35

伯爵府

回覆 Jomancc 的帖子

印航 回程2大1小, 3100 我覺得好過Peach 回程, 加上peach 回程 8:50, 太早

大宅

Hihi各位,我一家三口(女女5歲) 7月中出發大阪,玩8日,已買機票。行程、酒店咩都未plan,依家要搞掂Easter個澳洲之旅先~

大宅

BK Milk勳章

我都買咗7月尾HKE大阪入,上午機,3大1小連40kg行李,BEA 20%折扣時$4592。之後再遇到BEA 20%折扣,買埋名古屋下午機走的HKE回程,3大1小連80kg行李¥71380。

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

請問大家,我第一次去大阪,想8月3至8月12日(10天),會否太長? 另外,是否平價機票已經賣晒? 我仲應唔應該等? 還是應立刻買? 我見三個大人來回機票廉航要一萬,正確嗎? 請指教。

伯爵府

7月中買左jetstar$288去大阪, 回程等緊.

大宅

我上年七月買今年七月hk express 機票,一家四口連埋行李費,早去晚返,$6000有找呀!

男爵府

丘師奶 發表於 16-2-24 13:03
我都book左8月Fraser residence 3晚,你book幾錢呀?
請問你哋係邊度訂FRASER? 幾錢一晚呢?

THX

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

引用:7月中買左jetstar$288去大阪, 回程等緊.

原帖由 c6t6m6 於 16-02-26 發表
7月中買左jetstar$288去大阪, 回程等緊.
去程好似02:50抵達,我

首頁
23456...14

尾頁

跳至