自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

由於我仔今年3月中就夠11歲,但又要在復活節回鄉拜祭祖先。換兒童身份証又要10個工作天

我想問下大家知唔知,我你拿著

特區護照加11歲以下無相身份証會唔會出唔到境

珊瑚宮

2024年龍年勳章

回覆:關於出境証件問題(因剛11歲)

換身分證有張臨時身分證架喎

大宅

我記得會有張臨時證明書(有相)比小朋友

伯爵府

畀面勳章

穩陣d帶埋特區護照去

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

即係要換左先回鄉

我仲諗住4月頭先幫佢搞

大宅

不如打去入境處問下,好似小朋友生日後一個月內(not sure)換。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

szeszes 發表於 16-2-24 00:06
即係要換左先回鄉

我仲諗住4月頭先幫佢搞
可以繼續用舊證
一日未辦新證, 舊證都唔會失效~
如果辦咗新證 (舊證會即時收返)
而新證未到手, 可以用臨時證出境
怕嘅帶埋passport實無衰~

水晶宮

小倩 發表於 16-2-24 00:12
可以繼續用舊證
一日未辦新證, 舊證都唔會失效~
如果辦咗新證 (舊證會即時收返)

如果係就唔換住

wcpcelia    發表於 16-2-24 09:29

首頁

尾頁

跳至