親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:chickenwing2006+發表於+16-3-1+16:1

原帖由 MissMaMa 於 16-03-02 發表
我打死唔訂non-refundable
$1000 唔水,我有一絲心動😁

珍珠宮

chickenwing2006 發表於 16-3-2 18:35
$1000 唔水,我有一絲心動😁
訂non-refundable太多風險,可能我見過太多臨時去唔到,total loss的例子

珍珠宮

chickenwing2006 發表於 16-3-2 18:35
有咩?搵唔到 lur ..... 我見咩 2016q1 都 invalid

Hotels.com > MasterCard 又 invalid
你講AE字頭嗰個?呢個一定得,我尋晚先用呢個訂左2個 booking

大宅

回覆:MissMaMa 的帖子

expedia.Com 用渣打master 88折
但點解收1%

大宅

引用:Quote:chickenwing2006 發表於 16-3-2 18:3

訂non-refundable太多風險,可能我見過太多臨時去唔到,total loss的例子
即係訂可取消既房就算折左都貴過不能取消既房都會照訂?
係咪去到last minute先改不能取消既房?
折扣咪無左囉…

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+MissMaMa+於+16-03-02+發表有

原帖由 chickenwing2006 於 16-03-02 發表
有咩?搵唔到 lur ..... 我見咩 2016q1 都 invalid

Hotels.com > MasterCard 又 invalid
我都用到,如要PM me

珍珠宮

annabelle1919 發表於 16-3-2 20:21
即係訂可取消既房就算折左都貴過不能取消既房都會照訂?
係咪去到last minute先改不能取消既房?
折扣咪無 ...
當然照訂,好似我訂一年後的 alpensia,比多百幾二百蚊一晚,可以flexible好多,絕對抵比。
我不會在 last minute改訂不能取消的房,只會一直格價,不斷找更好更靚更抵的酒店,尤其東南亞,去幾日台灣星馬,一次旅程,可能已取消十間八間酒店預訂。個人心得,想住靚酒店,獲得最大優惠,緊記『免費取消』四個字。

yuyu.c    發表於 16-3-3 01:17
JBee    發表於 16-3-2 22:59

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:expedia.Com+用渣打master+88折但點解收1%

原帖由 j98568983 於 16-03-02 發表
但點解收1%
我上次用富邦信用卡,book expedia 又係收 Charges ...... 話公司係海外註冊,所
以收

之後用恆生卡就冇收

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+chickenwing2006+於+16-03-02

原帖由 tamei 於 16-03-02 發表
我都用到,如要PM me
好,我 pm 你,thank u

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:annabelle1919+發表於+16-3-2+20:21+

當然照訂,好似我訂一年後的 alpensia,比多百幾二百蚊一晚,可以flexible好多,絕對抵比。
我不會在 last ...
請問係未 ~ agoda , expedia ,
hotels.com , Booking.com

呢幾間 check

多謝指教

大宅

引用:Quote:annabelle1919 發表於 16-3-2 20:21

我不會在 last ...
謝謝,以後要學下你先!!

珍珠宮

j98568983 發表於 16-3-2 19:48
但點解收1%
應該係你張信用卡收的charge,我用 hsbc就冇收

大宅

MissMaMa 發表於 16-3-3 07:46
應該係你張信用卡收的charge,我用 hsbc就冇收
上次用bea卡在bxxking.com都有收.

今之在agoxx.com用hsbx卡就未知.

大宅

回覆 chickenwing2006 的帖子

expedia.Com 用渣打master 88折, 但收1%手續費,
問渣打話expedia 收, 海外公司。用HSBC 就冇收1%

之後打去EXPEDIA 問, 佢退回1%俾我
等7-14日退回渣打master

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:回覆+chickenwing2006+的帖子expedia.Com+

原帖由 j98568983 於 16-03-03 發表
回覆 chickenwing2006 的帖子

expedia.Com 用渣打master 88折, 但收1%手續費,
有得退,又幾好 wor

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

o岩o岩收到 Expedia 最新code:CLDV1EBR1G2810ZH,有敦期至 14/3.

要揀即時俾錢,同埋好多連鎖酒店都用唔到。

得閒就自己check terms&condition。
https://www.expedia.com.hk/p/terms/coupon?langid=2057&

大宅

Agoda 又有DISCOUNT CODE 啦.

Agoda 10%折扣代碼:SUPERSALE5 (3月18日前預訂有效)
大家要經以下指定連結進入Agoda 先可使用10%折扣代碼

http://www.agoda.com/zh-hk

大宅

引用:Agoda 又有DISCOUNT CODE 啦.Agoda 10�

原帖由 rrma 於 16-03-16 發表

Agoda 10%折扣代碼:SUPERSALE5 (3月18日前預訂有效)
我都用左佢黎book
下年新年Loisir 3晚
可取消及到時比錢 ,每晚圍返$803

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Agoda+又有DISCOUNT+CODE+啦.Agoda+10%折扣

原帖由 rrma 於 16-03-16 發表

Thanks thanks

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+rrma+於+16-03-16+發表Agoda+

原帖由 elainetam 於 16-03-16 發表
我都用左佢黎book
下年新年Loisir 3晚
可取消及到時比錢 ,每晚圍返$803
可惜佢只可二大一小,唔可以二大二小

首頁

尾頁

跳至