自由講場

跳至

首頁
23456...11

尾頁

伯爵府

熱血金章 好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 yuet 於 08-9-24 09:09 發表
我都覺得天文台呢兩日安排得幾好

我都係咁話~

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

原文章由 hiuhiues 於 08-9-24 09:37 發表
"不知所謂"
真係有感而發...

因為覺得佢係為左個市早早落波.........

依家出面d風仲"乎乎聲"....
我老公都係啱啱先敢出門口......

唉....今日又要驚一日啦

...

所以話呢...講野前....真係.....諗清楚D字眼...
你鬧佢有無搞錯.... 我都會認同...

好多媽咪都話今次個風勁D... 但我又唔覺喎..係嘈D姐..但上次9號仔,我層樓搖到唔識停,但今次無喎...

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

上次打9號他,
我天台個易拉帳篷就係咁比風吹左落街....
仲要消防黎tim......

原文章由 qq媽媽咪 於 08-9-24 09:46 AM 發表

唔好咁啦....都係人命麻...不過真係要小心d...冇啦啦有咩
雜物吹落嚟就真係慘...

男爵府

醒目開學勳章

係囉,

其實天文台其實好難做...

原文章由 小魚兒正正 於 08-9-24 07:54 發表
天文台有時都幾慘...停又比人話..
番又比人話

水晶宮

畀面勳章

因為呢d人睇得溏心風暴太多! 正正反映倒而家d香港人鍾意鬧交!!
係又鬧一餐唔係又鬧一餐!!!!! 有理冇理最緊要係鬧交!
鍾意鬧交既睇呢d劇就最開心。
集集都鬧交,我真係一集都冇睇過! 淨係睇廣告見倒人鬧交都覺得好煩!
mouth: mouth: mouth: mouth: mouth: mouth: mouth:

我覺得今次天文台做得好好呀! 係越黎越好果隻。起碼我一早起身就知道發生緊咩事,洗唔洗帶仔返學。

原文章由 pamelaywy 於 08-9-24 09:27 發表
而家香港o既文化 -- 係又罵唔係又罵....
任何問題都在政府和別人身上
總之罵咗先賴咗先
呢個係咩世界 ??? 你睇我地下一代會變得幾恐佈.....

大宅

唔係呀
琴晚好多媽咪都話佢地間屋有搖
可能琴晚d風仲勁時唔係吹正屯門啦.....

不過我只係住村屋...唔會feel到搖

原文章由 gogoblue 於 08-9-24 09:50 AM 發表

所以話呢...講野前....真係.....諗清楚D字眼...

好多媽咪都話今次個風勁D... 但我又唔覺喎..係嘈D姐..但上次9號仔,我層樓搖到唔識停,但今次無喎... ...

大宅

我都覺得三號仔, 無理由唔洗返學.

史無前例.

水晶宮

畀面勳章

咪係!
見倒呢d人你真係唔好響佢身邊經過呀! 如果唔係佢嫌你行過有陣風吹親佢,即場插你一餐,分分鐘打鑊你。

原文章由 shirley73a 於 08-9-24 09:50 發表
好老實講...我唔覺得今次天文台錯wor....佢尋日已經晨咁早就講定會於早上時間掛3號仔...黃昏或傍晚將會改掛8號仔啦..咁的而且碓佢尋日都喺10點幾掛咗3號...傍晚6點都掛咗8號啦......咁都要插??!! 唔係話??!!:igiveup ...

禁止訪問

男爵府

原文章由 hiuhiues 於 08-9-24 09:37 發表
"不知所謂"
真係有感而發...

因為覺得佢係為左個市早早落波.........

依家出面d風仲"乎乎聲"....
我老公都係啱啱先敢出門口......

唉....今日又要驚一日啦

...

其實唔係純為個市o既,相信天文台會有數據顯示風勢漸轉弱才改發3號波。

子爵府

原文章由 hiuhiues 於 08-9-24 07:56 發表
但人要返工.......

打工仔都要安全架...

連進修學院,大學都停課.....
佐打工仔仲要返工...
但我見d風同琴晚差唔多.....

個市真係重要過安全???

樓主都幾得意,咁係咪一打風就要宣佈全香港人休息一天呀,好心啦,成日係又鬧吾係又鬧,你做天文台丫~

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

教署5點半宣佈停課, 當時仲係8號風球, 所有全日制及上午校停課好正常0者...
生活靜靜似是壺水....

男爵府

mouth: mouth: 小朋友唔使返咪好,我好驚會"林"樹呀
我亞女下午班仲未知要唔要返,回校路上全部都有樹,大樹,小樹,老樹 咩都有呀

水晶宮

畀面勳章

今次個風係勁! 但係距離遠過上次好多! 上次係直頭響香港掠過,今次係香港以外既範圍掠過。根本唔需要掛更高風球。

原文章由 gogoblue 於 08-9-24 09:50 發表

好多媽咪都話今次個風勁D... 但我又唔覺喎..係嘈D姐..但上次9號仔,我層樓搖到唔識停,但今次無喎... ...

別墅

Agree.

原文章由 PCCW2319 於 08-9-24 09:06 發表

噢!咁樓主應該鬧想「勞工處」why 唔宣報:為打工仔人身安全,全城停工一天。

水晶宮

畀面勳章

我同你一樣,住屯門附近! 亦都係村屋!
但我唔覺得天文台不知所謂喎~
可能我好少睇d鬧交劇,諗野好少會偏埋一邊。

原文章由 hiuhiues 於 08-9-24 09:52 發表
唔係呀
琴晚好多媽咪都話佢地間屋有搖
可能琴晚d風仲勁時唔係吹正屯門啦.....

不過我只係住村屋...唔會feel到搖

大宅

我住村屋,比較多樹(琴晚又林左一棵)
加上琴晚一路都有野比風吹落街
(隔離鄰舍又有,我地自己屋企又有....)

你個度出門安全,
唔代表我屋企個邊安全.......

原文章由 Reximom 於 08-9-24 09:55 AM 發表

呢d野睇人啦, 有d人係好蛇qua, 今朝有幾大風呀? 都不知幾多小姐太太晨早返哂工啦!

水晶宮

畀面勳章

佢仲要到而家仲幫自己搵緊籍口先好野。

溏心風暴後遺症

原文章由 小菲比 於 08-9-24 09:55 發表

樓主都幾得意,咁係咪一打風就要宣佈全香港人休息一天呀,好心啦,成日係又鬧吾係又鬧,你做天文台丫~

子爵府

其實今次天文台都算係咁啦, 五點幾已經講定六至七時先轉三號風球(我同好多媽咪一樣, 成晚瞓唔好, 五點已經醒左, 開住電視等宣佈, 睇吓囡囡使唔使返學), 當時我都預左六點後先轉三號風球, 小朋友都係停課架嘞.

坦白講, 如果咁大風仲要佢地返學, 中途有事, 天文台又係被人鬧.

原文章由 長崎良美 於 24/9/2008 09:56 發表
教署5點半宣佈停課, 當時仲係8號風球, 所有全日制及上午校停課好正常0者...

首頁
23456...11

尾頁

跳至