親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我地擒晚啱啱由大阪返黎,呢次旅行好充實好開心,囡囡更玩得很投入,其中由日本友人介紹的好地方更值得向大家推薦,這就是'富田林農場'
http://www.city.tondabayashi.osaka.jp/savor/

公爵府

原文章由 Winnie_C 於 08-9-24 09:01 發表
我地擒晚啱啱由大阪返黎,呢次旅行好充實好開心,囡囡更玩得很投入,其中由日本友人介紹的好地方更值得向大家推薦,這就是'富田林農場'
http://www.city.tondabayashi.osaka.jp/savor/ ...

仲有去左邊 ? 去左幾多日 ? 有冇行程 schedule 提供呢 ?
thanks

男爵府

我地去左四日三夜

第一日
三點幾到大阪,跟住爸爸拎行李去酒店,我同囡囡去akachan購物,呢度既BB野又齊又平,一至五歲用既牙擦只係38yen;奶粉1280,買兩罐送一大包濕紙巾,不過特價時時唔同。

第二日
朝早去富田林,中午囡囡瞓覺搭返車出市區,下午購物。

第三日
朝早去奈良餵鹿,o的鹿仔好純,囡囡開始有少少驚,後尾玩到唔願走。下午去海遊館。傍晚坐摩天輪,港灣的落日美不勝收。

第三日
原本可以去大阪城公園或日清博物館,但因為爸爸要留在酒店工作,我們只逛了附近的超市,收獲豐富。

複式洋房

原文章由 Winnie_C 於 08-9-24 16:39 發表
我地去左四日三夜

第一日
三點幾到大阪,跟住爸爸拎行李去酒店,我同囡囡去akachan購物,呢度既BB野又齊又平,一至五歲用既牙擦只係38yen;奶粉1280,買兩罐送一大包濕紙巾,不過特價時時唔同。

第二日
朝早去富田林,中午囡囡瞓覺 ...
?

請問富田林農場適唔適合1歲BB呢? 同埋有冇strawberry 摘嗎? 我哋plan 2009 3
And 請問 3月尾曰本有冇大減價呢?
Sorry, 我有咁多問題

複式洋房

原文章由 Winnie_C 於 08-9-24 09:01 發表
http://www.city.tondabayashi.osaka.jp/savor/ ...

再請問 Akachan 大阪店的地址在哪衷裏? Akachan website 大阪好像有很多間

別墅

請問富田林由大阪點去?遠唔遠呢?車程要幾耐?冬天有乜玩?
原文章由 Winnie_C 於 08-9-24 16:39 發表
我地去左四日三夜

第一日

第二日

大宅

我覺得海遊館真係唔錯, 如果小朋友比較大個, 就去環球片場, 我剛剛暑假同兩個小朋友去完都玩得非常之開心呀!

原文章由 yeikaki 於 08-9-24 09:47 發表

仲有去左邊 ? 去左幾多日 ? 有冇行程 schedule 提供呢 ?
thanks

子爵府

去奈良餵鹿,仔仔好ENJOY,好正!

我地去左四日三夜

第一日

第二日

大宅

Hello Winnie_C,

Which hotel did you stay at?

男爵府

原文章由 doris1217 於 08-9-24 20:11 發表
?

請問富田林農場適唔適合1歲BB呢? 同埋有冇strawberry 摘嗎? 我哋plan 2009 年3 月 去
And 請問 3月尾曰本有冇大減價呢?
Sorry, 我有咁多問題…

如果BB已經識行就好O的,因為咁大自然既地方抱住佢大人細路都會好辛苦,當然你可以帶BB車,但咁樣對BB黎講可能同去普通公園冇分別,唔使去到咁遠。
我見到宣傳單張話1~5月有士多啤梨摘。
我三月時去過東京,又唔見有乜大減價喎,不過我地既目的唔係購物。

男爵府

原文章由 asaygnin 於 08-9-25 00:49 發表
Hello Winnie_C,

Which hotel did you stay at?

Toko city hotel shinosaka

係地鐵'東三角'站行冇幾遠,我覺得比鬧市既酒店好,房間有兩張單人床同一張可以打開做單人床既長沙發,這是大阪酒店較少見的,而且房間上網免費,但要預訂。

男爵府

原文章由 KawaiMa 於 08-9-24 22:06 發表
請問富田林由大阪點去?遠唔遠呢?車程要幾耐?冬天有乜玩?

只要計算好時間,大約1.5小時便可到達,因為車站到農場逢35分有車,廿分鐘到就到。我地係'天王寺'站轉乘'河內長野'方向的近鐵,途經'富田林'站落車,一出閘就見到巴士站,行去右手邊搭4號巴士,回程逢05有走。

冬天可以摘士多啤梨。

男爵府

原文章由 doris1217 於 08-9-24 20:17 發表

再請問 Akachan 大阪店的地址在哪衷裏? Akachan 的 website 大阪好像有很多間

我地去左'本町'果間,係地鐵'本町'站落車,9號出口,上到路面抬頭就見到,本館有五層,別館就買BB車,單車呢O的大型野,可以不行。

男爵府

原文章由 cherrychunhim 於 08-9-24 22:27 發表
我覺得海遊館真係唔錯, 如果小朋友比較大個, 就去環球片場, 我剛剛暑假同兩個小朋友去完都玩得非常之開心呀!

非常同意,囡囡得二歲半,所以冇考慮到去環球片場。

男爵府

原文章由 judymama 於 08-9-25 00:02 發表
去奈良餵鹿,仔仔好ENJOY,好正!

係呀,O的鹿仔好精靈架,見到你買餅乾會跟住你,開始成十隻八隻圍上黎,我都驚架,玩耐左見佢地都好純先放心O的咋。

公爵府

原文章由 Winnie_C 於 08-9-25 08:12 發表

Toko city hotel shinosaka

...

幾錢一晚 ? 是否網上 book ?

男爵府

原文章由 yeikaki 於 08-9-25 11:12 發表

幾錢一晚 ? 是否網上 book ?

我係買套票,朋友試過網上BOOK,大約350/晚。

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

係港幣350? 好似好平!
另外想問你坐咩機可以3點幾到大板? 我之前坐日航, 次次去到都差唔多天黑! 浪費左一日! Thanks!

原文章由 Winnie_C 於 08-9-25 20:00 發表

我係買套票,朋友試過網上BOOK,大約350/晚。

男爵府

我地坐'快運',之前坐過國泰都係差不多時間到。

大宅

我剛剛暑假去大阪就搭印度航空, 好彩班機無cancel 和無delay早機出發, 去到大阪仲可以即刻去行outlet...價錢都算幾平,不過服務就真係麻麻地喇!

原文章由 ypoons 於 08-9-25 21:22 發表
係港幣350? 好似好平!
另外想問你坐咩機可以3點幾到大板? 我之前坐日航, 次次去到都差唔多天黑! 浪費左一日! Thanks!

首頁

尾頁

跳至