親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

睇網頁話6歲以上同高過110cm 要自己坐?

大宅

回覆 Gooblovebb 的帖子

八歲可以自己坐 .... 好玩.. 我個仔一個人坐, 都費事理我

大宅

回覆:npwc 的帖子

夠唔夠力㗎?我仔120cm ,比較細粒

大宅

回覆:8歲坐luge係咪一定要自己坐?

同埋,即場買係咪貴D?排好耐隊買飛?

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我個女8歲時都自己一個坐, 我跟佢尾睇住佢, 佢仲自己揀左條剌激D嘅路(有兩條路,好似右邊條路激D的), 衝得太快, 炒左入草叢, 我係後面即刻急停落車睇佢好彩無事, 之後無又怕再玩佢都係要行番激D果條路
BK の 會員
Merry X'mas!!!

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

想搭單問下luge既問題, 應該係坐skyride上山, 再坐luge落山, 對嗎?
即係買一套飛就係包skyride上山+luge落山?
一上一落要預幾多時間呢?
係咪可以大人同小朋友一齊出發? 因我仔7歲我都要傍住佢.

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:8歲坐luge係咪一定要自己坐?

唔係,我小朋友第一次唔識玩我怕佢危險,一齊坐,但就好迫,上年復活節既事,唔知有冇變

但求順利  

珍珠宮

Gooblovebb 發表於 16-2-26 17:02
同埋,即場買係咪貴D?排好耐隊買飛?
玩過幾次,從未試過排隊。即場買較平,可買 family combo,又或者 individual 3 or 5 rides,視乎自己玩幾多次。如果小朋友太小要一齊坐,可買 child doubling。

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:Gooblovebb 發表於 16-2-26 17:02 同

原帖由 MissMaMa 於 16-02-26 發表
玩過幾次,從未試過排隊。即場買較平,可買 family combo,又或者 individual 3 or 5 rides,視乎自己玩幾 ...
即場買較平
係同咩比較呢?
聖淘沙我去過但只住過HW同入USS, 嚟緊8月會玩屋淘沙其他景點。

侯爵府

引用:睇網頁話6歲以上同高過110cm+要自己坐? +

原帖由 Gooblovebb 於 16-02-26 發表
自己玩好爽、好易、一定冇問題

珍珠宮

goo_littlebb 發表於 16-2-26 19:33
即場買較平
係同咩比較呢?
聖淘沙我去過但只住過HW同入USS, 嚟緊8月會玩屋淘沙其他景點。
同邊度比較,都係 family combo 或者 individual 5 rides平,除非你只玩一次。

翡翠宮

引用:Quote:goo_littlebb 發表於 16-2-26 19:33

同邊度比較,都係 family combo 或者 individual 5 rides平,除非你只玩一次。
明白! 我諗細路起碼會玩幾次~thanks

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 MissMaMa 於 16-02-26 發表同

原帖由 goo_littlebb 於 16-02-26 發表
明白! 我諗細路起碼會玩幾次~thanks
比個價目你睇,如果玩得多,買 individual 5 rides,又或者 family combo 10 rides,大約sg$8一次

goo_littlebb    發表於 16-2-27 11:06

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Gooblovebb 發表於 16-2-26 12:21

我舊年去, 阿女6歲以上同高過110cm, 但唔係一定要自己坐, 我地玩 4 次, 4 次佢都係同大人坐, 佢應該唔夠力控制, 加上我見其他唔係太大個的小朋友自己玩, 揸得好慢, 父母亦要就住佢好慢咁o係旁邊跟住

伯爵府

熱血勳章

引用:Quote:原帖由 goo_littlebb 於 16-02-26 發

比個價目你睇,如果玩得多,買 individual 5 rides,又或者 family combo 10 rides,大約sg$8一次
請問如果Family ride, 1ride =吊車上加luge落嗎?
還有就是比如我4大2細,4個人玩2次,2個大人玩1次
共十次咁可以嗎?
thx~

翡翠宮

Miss.Hui 發表於 16-2-27 10:53
請問如果Family ride, 1ride =吊車上加luge落嗎?
還有就是比如我4大2細,4個人玩2次,2個大人玩1次
共十次 ...
我尋晚俾d小朋友上youtube睇人地玩luge, 都打算買10次, 我老公1次, 跟住負責留守終點影相.
我傍住2小每人3次.
希望2小夠喉啦, 唔係就再加碼

伯爵府

熱血勳章

goo_littlebb 發表於 16-2-27 11:08
我尋晚俾d小朋友上youtube睇人地玩luge, 都打算買10次, 我老公1次, 跟住負責留守終點影相.
我傍住2小每人3 ...
係好好玩呀!
我之前玩, 操作好簡單
果次2個大人, 就$11 @ ride(天宇), 第2次起就$8一人一次夠啦

今次6個人去, 10ride實用得唒, 都是$7.9@, 抵~~

不過唔係好有印象luge完落左去, 是咪要上番去玩
咁唔玩果2個, 在下面終點等?

翡翠宮

Miss.Hui 發表於 16-2-27 11:18
係好好玩呀!
我之前玩, 操作好簡單
果次2個大人, 就$11 @ ride(天宇), 第2次起就$8一人一次夠啦
尋晚睇片係luge完落去, 行去另一邊就skyride上返去, 所以唔玩既咪o係終點等.

男爵府

引用:Quote:goo_littlebb 發表於 16-2-27 11:08

原帖由 Miss.Hui 於 16-02-27 發表
係好好玩呀!
我之前玩, 操作好簡單
請問教玩的人是講英文嗎?如聽不明白,係咪都好易操作。另上番山嗰架吊車吊得高嗎?因有少少畏高,見相入面啲人坐吊車,好似無乜嘢圍住咁。

伯爵府

熱血勳章

引用:Quote:原帖由 Miss.Hui 於 16-02-27 發表係

原帖由 fanny2014 於 16-02-27 發表
請問教玩的人是講英文嗎?如聽不明白,係咪都好易操作。另上番山嗰架吊車吊得高嗎?因有少少畏高,見相入面 ...
係呀,講英文,記得都有動作配合,同真係好簡單
吊車都好高吓,有安全措施呀

首頁

尾頁

跳至