自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 whitehorse 於 08-9-24 17:42 發表
咁我又唔怪周圍通知親戚朋友嘅人, 有事梗係要通知啦, 只不過好心做壞事, 中咗人計.

再過兩日, 如果東亞股票升返, 咪有人賺大$囉. 估下咋!

剛聽到唔只話東亞一間,仲有其他幾間銀行都有事,有關人事懷疑因為迷你户得唔到政府支援,所以有人就傳呢d消息出來,來個香港大濟提,現政府點收執.
<br><br>

禁止訪問

男爵府

I guess housewife with a baby will be the most suffered. Busy to get infant formula, busy to queue up to withdraw the cash from BEA.

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 chinatea 於 08-9-24 17:48 發表

剛聽到唔只話東亞一間,仲有其他幾間銀行都有事,有關人事懷疑因為迷你户得唔到政府支援,所以有人就傳呢d消息出來,來個香港大濟提,現政府點收執.

好心啦, 個人恩怨就怨有頭債有主, 唔好搵 d 公公婆婆來玩啦, 呢 d 人立壞心腸呀, 來個一拍兩散佢又可以訓得著咩:;pppp: :;pppp:

男爵府

原文章由 gm2811 於 08-9-24 17:31 發表
其實如果有留意股票市場既人都知道, 由mon開始已經有人不停咁拋售東亞D股票, 今日頭條又話李XX斥資千萬回購自己D股票, 種種蹟象好難令人唔信wor

回購自己D股票=對自己間公司前景有信心.
即係銀行無問題啦

珍珠宮

最擔心係 D 老人家, 我擔心佢哋冇屋企人陪自己提左錢返屋企嗰時有 D 壞人跟住佢哋打劫......當然唔希望發生呢事啦.
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

子爵府

空穴來風,未必無因

男爵府

原文章由 chinatea 於 08-9-24 17:48 發表

雷曼果D迷你户??
如果係咁果個造謠者就好衰LAW.
自己輸錢, 就要製造混亂, 要全世界陪佢唔開心...嚟D人好自私

伯爵府

d人係要攪到恐慌先安樂, 正賤人

禁止訪問

大宅

回覆 #1 whitehorse 的文章

十分同意,個班正衰人

複式洋房

第一我唔係新國民, 只係少發表文章啫
第二請問乜野叫造謠者
造謠者 = 將D唔係事實既野週圍講個D叫造謠者, 但我講個D全部係事實, 我要驚D乜
第三只係李先生話自己回購, 但你有冇見到佢入市, 金融呢行最鐘意出口術, 我只係覺得時間性咁啱啫
(以上只係個人意見)
原文章由 babesiu 於 08-9-24 17:48 發表
八姐, 禮....禮....禮減樣講, 好似gm2811呢D新國民會巧驚咖

gm2811

其實如果有留意股票市場既人都知道, 由mon開始已經有人不停咁拋售東亞D股票, 今日頭條又話李XX斥資千萬回購自己 ...

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

新聞都講左~~~~

大宅

原文章由 mrsdoh 於 08-9-24 17:54 發表

回購自己D股票=對自己間公司前景有信心.
即係銀行無問題啦

未必......好似話持多過5%既股東買賣先必須向外公佈,如果其他持有少過5%的股東大手入貨、沽空補倉大家都未必知架!

男爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章

點解d人仲要排隊, 真係天真.
Kaya Kwok was born on 31/JAN/05
Alvin Kwok was born on 05/JUL/12

男爵府

曾俊華:散播謠言要負刑責
(明報)9月24日 星期三 18:15

[url=]財政司
[/url]長[url=]曾俊華
[/url]表示,散播有關金融機構的謠言是要負刑責的。
曾俊華表示,本港的銀行體系穩健,如有人散播有關金融機構的謠言,是要負刑責的。

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

香港的銀行根本無可能倒閉(而家)

如果你唔做(銀行)

大把人爭住同你買啦

加上存款保障計劃(最多十萬元HKD)

根本唔洗怕
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

男爵府

原文章由 whitehorse 於 08-9-24 17:17 發表
頭先買餸經過bea, 人頭湧湧, 有老有嫩有殘障. 啱啱打完風, C9要湊細路去迫(有D重要撲奶粉), 坐輪椅又去迫, 幾十歲行路震震下又去迫, 好殘忍呀!! 我有BEA戶口, 但我冇去攞$, 因為有信心, 亦都冇辦法去排長龍, 只好過 ...

本來都嚇到死死下.....後來知道中國銀行都持有東亞股份之後個心定晒,試問中銀又點會唔照住東亞喎??

禁止訪問

珍珠宮

1.如果有事應該'掟'貨,好似'mom 牛'牛奶個老細,之前己經出貨'good 水',跟住就爆毒奶.

2.如果無實質證據就話係'迷你'班人唱出黎,有的唔公道囉!

3.的人要去銀行攞錢都無計架,起碼我今日見中銀都有位阿太攞咗30萬現金,個職員話不如開本票,個阿太都話攞現金返屋企擺.

個人意見,不喜勿插
留一口氣,荒夜裡點一盞風燈,我們一路同行。

每一個結束,都是一個新開始;集合力量,繼續發聲,They can’t kill us all。

首頁

尾頁

跳至